Jump to content

Moto Zajednica

yamaha fzr 1000 zubljenje

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova

Zdravo drustvo... Da li je neko voljan da mi objasni kako se uzubljuje yamaha fzr 1000 genesis i kako da merim plocice, kako da ih korigujem, koji je zazor na ventilima i ostaloo??.... Ako bi mogla i neka slicica...hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Zdravo drustvo... Da li je neko voljan da mi objasni kako se uzubljuje yamaha fzr 1000 genesis i kako da merim plocice, kako da ih korigujem, koji je zazor na ventilima i ostaloo??.... Ako bi mogla i neka slicica...hvala unapred

prika ako mislish neshto sam raditi na motoru, uvek morash imati manual pri ruci. UVEK.

znachi lepo skini manual i tamo sve pishe. a zupchenje motora nije za igranje...

:zdravo:

• Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova

Ako mislis na ovo http://www.manualedereparatie.info/download/yamaha-fzr-1000-1989-manual-de-reparatie.html , skinuo sam ga ali sam slab sa tudjim jezicima, tako da mi nista posebno ne znace slike... Koliko ja znam u zubljjenju mora da se gadja mrtva tacka radilice koja se gleda kad se odvije onaj sraf sa strane.... i da bregaste moram da gadjam sa rupom na konzoli.. Ali su mi ventili poblem, one caure i one mere sam poskidao jer sam morao da zamenim nekolliko ventila i sve sam to pomesao, ne znam gde koja ide.. Sad moram sve iz pocetka da stavljam i da merim, ali ne znam koje su mere usisnih a koje izduvnih...:) :) to je problem :)

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Carli samo pametuje a nista nije rekao pametno...ne zamaraj se sa citanjem sto on napise..

Fzra zubis tako sto dvrnes cep tj sraf sa leve strane na bloku i radilicu vrtis dok utisnito T ne dodje na otvor,na bregastim i glavi imas utisnute tacke i crtice i one treba da se poklope,ali kad ubacis spaner opet proveri,jer kad se lanac zategne moze da ti pomeri zubljenje za zub dva...

I meni se desila gotovo ista situacija sa soljama i plocicama ventila....ja sve spakovao po redu gde sta ide al uadose macke i sve uspreturase i pomesase,tad kad nisam sve izlupao i bacio :) oci mi pobelele dok sam sve izpremeravao i napakovao..

Zazor ventila nadji na netu to se bar lako nadje...

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

mohiganc josh nisi odrastao? treba ti dati medalju za trud svega mi.

nisu svi samozvani majstori za freze kao ti, ne znaju svi da farbaju dihtunge :lol:

znash..postoje ljudi koji se nisu naucheni rodili, kao recimo ja, pa im zupchenje nije igrarija, al ti si toliko pametan da su chak machke pored tebe nauchile, pa te sad zajedbavaju :D

ja i dalje ne znam nishta na motoru da uradim bez manuala, zato kad porastem bichu mohiganc! :lol:

• Podržavam 6

• U prolazu, 9 postova

hahahahahahaa...bas ste zanimljivi likovi.. Na zalost meni su kokoske poobarale...:) :) ...

mohikanac samo ako bi mogao da mi nadjes te mere, jer sam ja sve pretrazio i nema ih nigde... Nasao sam nesto da je usis 0.15 a izduv 0.25, ali ne znam koliko je to tacnoo..:) pozz

mohiganc josh nisi odrastao? treba ti dati medalju za trud svega mi.

nisu svi samozvani majstori za freze kao ti, ne znaju svi da farbaju dihtunge :lol:

znash..postoje ljudi koji se nisu naucheni rodili, kao recimo ja, pa im zupchenje nije igrarija, al ti si toliko pametan da su chak machke pored tebe nauchile, pa te sad zajedbavaju :D

ja i dalje ne znam nishta na motoru da uradim bez manuala, zato kad porastem bichu mohiganc! :lol:

Sta da ti radim kad si ogranicen...pametnom coveku je dovoljno da nesto pogleda i shvti sta i kako funkcionise...

Ja sto vidim ocima mogu da zaislim,napravim,opravim,prepravim,ofarbam,zavarim a ti da zivis 9 zivota neces to znati i sta da ti radim..... a posto to nista ne znas ostalo ti je samo da pametujes,al dobro neko mora i to :)

E da ti i pored manuala slabo sta znas,ja cu fzra da uzubim zatvorenih ociju :)

A ovaj moj motorin i bez diKtunga se da pojede tvoju katanu kad hoces :)

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

hahahahahahaa...bas ste zanimljivi likovi.. Na zalost meni su kokoske poobarale...:) :) ...

mohikanac samo ako bi mogao da mi nadjes te mere, jer sam ja sve pretrazio i nema ih nigde... Nasao sam nesto da je usis 0.15 a izduv 0.25, ali ne znam koliko je to tacnoo..:) pozz

Druze dobar savet od mene....vidim iz tvojih postova da nemas pojma o mehanici,zazorima,merama itd. ....bolje to nekom oteraj ko ce da uradi kako treba. Slazem se da treba uciti i probati ali odma na zubcenje i podesavanja zazora ventila?!?

0,25 mm ili dveipo desete ...ali ti to nista neznaci kad apsolutno ne poznajes materiju ;)

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

To lepo da spakujes i odneses kod nekog ko to stvarno zna.Vidi kako to on radi pa nauci i ti.To sto ti hoces da radis nije za igranje,jer ako nesto zajebes oko uzubljivanja moze da te kosta mnogo!Cicija placa dva puta,zapamti! :zdravo:

• U prolazu, 9 postova

Pa rade volje bi to uradio, to mi je najlakse... Ali nece bas svako da pokaze u tome je problem, a ja bas hocu da naucim da uradim sam... Date su mi skoro sve instrukcije, imam strpljenja pa cu da probam sam, ako ne iovako sam imao u planu da uzmem ceo agregat drugi...:)

• U prolazu, 9 postova

Auu daleko smo, ja sam iz okoline Smedereva... Ma spakovacu ja to sam, imam malo iskustva sa ovim manjim motorcicima... Ceo agregat mi je u delovima, da sredim glavu jos i krecem sa pakovanjem..:)

• U prolazu, 9 postova

Ma prolupala je jedna klipnjaca, skrsila hilznu, pokrivila ventile i malo ostetila blok.. Ali sve sam to sredio, nasao sam celu radilicu, druge cilindre, druge ventile, cele blokove ako ne uspem da sredim ovaj moj.. Jos siceve na glavi da uradim i da pocnem da je sklapam ako moze da bude uopste nesto od nje, jer mi se ne isplati da je prodam u ovakvom stanju, ne mogu da uzmem neke pare a i zao mi je da je prodam jer nisam ni seo na nju da je vozim, skovala je na 2 minuta rada...

• U prolazu, 9 postova

Pa znam i ja da ima :) .. Nije mi cilj da odnesem, da mi covek zavrsi i ja samo da vozim.:) :).. Cilj mi je da ja sam nesto naucim, jer obozavam da radim mehaniku, do sad sam radio sve nesto manje, a ovo mi je prilika da naucim nesto oko vecih masina..:)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja