raptors 53 Napisano Januar 23, 2013 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Tokom servisa karburatora ustanovljeno je da dva od cetiri grejaca ne rade. Razlog, zica se odvojila od kontakta. Da bi servis bio uspesan i gazda zadovoljan ;D to mora da se popravi. Ideja o kupovini je otpala (oko 30 eura po komadu), znaci majstorisanje... - grejac nakon otvaranja- Kako je kontakt ostecen (slomljen) potrebno je napraviti nov, od mesinga. - polazni materijal - - obrada - Sad kad je kontakt napravljen i obradjen, treba ga zanitovati za zicicu... - gotov kontakt - - zanitovana zica - Nakon pazljivog sklapanja celog grejaca, "knjiga" kaze, potreban je otpor od 10 oma. Pa, skorooo pa 10! - provera - Grejac prikljucen na 12V. Ubrzo sam shvatio da radi ;D ;D ;D - zavrsen grejac - E sad, sve to jos jednom... ;D Valjda ce gazda biti zadovoljan kad bude palio na po' kljuca po hladnijem vremenu, ujutru 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 23, 2013 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Posle pravljenja i zamene četkica ventilatora kabine na mom aFtu (radi odlično), proizvodnja grejača karburatora me nije nimalo iznenadila. Šta je sledeće? Šta reći nego svaka čast majstore 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Januar 23, 2013 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Izvin'te majstore, a di je taj vas atelje? Javite se u bilo kojoj formi...da nebude posle reklama, ovo on i to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Januar 23, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan A na koj motor i cemu sluzi taj grejac,prvi put cujem da karburator ima grejac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1752 Napisano Januar 23, 2013 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan A na koj motor i cemu sluzi taj grejac,prvi put cujem da karburator ima grejac Valjda je DIZLO u pitanju. Video sam jedan takav, dizel, ruski na proslogodisnjem moto-skupu u Zajecaru... Ali, ovaj sigurno nije ruski, posto oni nemaju problema sa jutarnjim paljenjem do -25 stepeni Celzijusa (ne trebaju im grejaci)... Ili je u pitanju losa Vodka??? :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Januar 23, 2013 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Ukratko... Grejaci sluze da prilikom startovanja motora po hladnijem vremenu olaksaju prvo paljenje. Tokom stajanja (npr nocu) odredjeni deo vlage se kondezuje u samom karburatoru, ponekad cak se obrazuju i ledene kapljice. Grejaci za kratko vreme stvore toliku toplotu, dovoljnu da taj deo vlage ispari, sto znatno olaksava start motora. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Januar 23, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ali koj motor je u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 23, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mnogo motora ima grejanje karbova,dukati yamahe honde,kawe..neki na vodu,neki na ulje,neki na struju, nije nuzan da bi motor radio i hladan,ali potpomaze smesi da se brze zagreje, zbog kondeza usisne grane greje dole lonce,ili bas bas smesu..10e je polovan dobar ,mislim da mi je ostalo od dukca i od neke kawe jos par komada.. ponegde nisu grejaci vec citaci temperature u loncicima i na osnovu toga okrecu paljenje par stepeni tamo amo,tako da treba razlikovati grejac od citaca temperature... svaka cast na trudu da se napravi ja nebi imo zivaca..jurrio bi drugi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Januar 23, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa zato pitam,dosad nisam video nikad karburator sa grejacem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trinity 746 Napisano Januar 23, 2013 witch, 476 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ali koj motor je u pitanju? Posto mi je poznata informacija, da odgovorim ovde se radi o grejacu sa Yamahe XJ 900. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 23, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja ih gledam svaki 5ti dan... inace dole mogu da stoje i elektricni prekidaci goriva,u loncicima pa mnogi neznaju da prepoznaju sta cemu sluzi.. da nekopam sad po garazi,jer sam stvarno isrpljen ovih dana zbog smrtnog slucaja u porodici.cu naci pa mogu i slikati razlicite loncice itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Januar 23, 2013 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast na trudu da se napravi ja nebi imo zivaca..jurrio bi drugi Hvala Bokilicu..jes zezanje bilo, malo, sitni ali...volim ja to! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...