velimirjevtic 470 Napisano Januar 22, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, naime resio sam malo da se preko zime pozabavim izgledom svog motora, tako da sam umesto prednjeg fara planirao da stavim 2 fara nesto slicno kao Harley fat bob, ili triumph 3, zamislio sam da to uradim prosto, da jedan bude pozicioni a drugi svetlo da ne bih komplikovao, medjutim danas kada sam otvorio far cisto da "ispipam" situaciju na mene je izletela gomila nekih konektroroa koji su neiskorisceni itd, ako neko ima iskustva sa istima, za sta sluze (predpostavljam da su neki za maglenke) ali ima bas mnogo tako da verovatno i za nesto drugo. Ako neko ima informacije koje bi mi pomogle i neke predloge vezano za postavljanje 2 fara, sve bi mi bilo jako korisno Hvala drugari! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Januar 22, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan AJd prvo da se zapljunem u temu i da je pratim. Svojevremeno sam se i ja nosio idejom da to odradim kod mene, ali je struja punjenja slabasna za dodatne potrošače tako da sam od toga odustao sve sijalice zamenio ledovima i ubacio xenon. E sad vezano za tvoja pitanja. Dobar deo elektrike koji ide ka gornjem snopu kontrolora i prekidača, kao i kontakt brave se upravo tu u kućištu fara spaja konektorima, a tu je da bi bio zaštićen od vlage i kiše. Znam da su neki dolazili sa voltmetrom već namontiranim na motoru, a da su drugi pak bili bez njega, a sa postojećom instalacijom do fara. Mislim da tu nemaš instalaciju za maglenke, ali možda i grešim. Kako god, proveri koliko W )wati ti daje alternator) da bi mogao da grunfuješ prepravke. I još jedna stvar, ako već stavljaš dva fara (mada bih ja dodao samo maglenke sa obe strane) i ukoliko ti dozvoljava struja, onda odradi da ti oba fara svetle a ne jedan pozicioni a drugi glavni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alf red fild 2 Napisano Januar 25, 2013 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Pre nego sto krenes u nadogradnju elektro potrosaca, premeri punjenje i uporedi sa deklaracijom alternatora, i izracunaj koliko Wati ti je ostalo na raspolaganju. Kad taj podatak imas u rukama onda ces znati sta mozes da dogradis od potrosaca. Ako nemas dovoljno "slobodne" snage, onda moras da rasteretis elektro instalaciju od postojecih potrosaca. Ugradnja LED osvetljenja gde god je moguće smanjuje potrosnju struje i dodaje ti prostor za tvoje fantazije. Sto se tice slobodnih konektora koje si nasao, oni su za fabricke dodatne stvari, obrtomer, voltmetar, ampermetar, merac nivoa goriva ili sta god je fabrika predvidela. Ako imas prekidac za dodatna svetla na kormanu, onda moguce da imas i instalaciju za njih koja je slobodna, ako nema prekidaca - nema ni instalacije...Taj deo instalacije (dodatni farovi) se retko ugradjuje kod kineza. Kod njih dodatni farovi, ako ih ima, svetle samo kao pozicija. Posto hoces da ugradis samo jedan far (jedan vec imas) i zelis da ti taj radi samo kao pozicija, moguce da nemas neke prevelike poteskoce oko potrebnog punjenja. Obrati paznju na postojecu prednju poziciju, Koda mnogih kineza, kada upalis glavno svetlo (oboreno ili dugo) gasi se pozicija. Ako je tako i kod tebe onda vod za dodatni far moras da "ukrades" sa voda za zadnju poziciju ili sa voda za osvetljavanje instrument table. Nadam se da sam ti malo pomogao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Januar 25, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Pre nego sto krenes u nadogradnju elektro potrosaca, premeri punjenje i uporedi sa deklaracijom alternatora, i izracunaj koliko Wati ti je ostalo na raspolaganju. Kad taj podatak imas u rukama onda ces znati sta mozes da dogradis od potrosaca. Ako nemas dovoljno "slobodne" snage, onda moras da rasteretis elektro instalaciju od postojecih potrosaca. Ugradnja LED osvetljenja gde god je moguće smanjuje potrosnju struje i dodaje ti prostor za tvoje fantazije. Sto se tice slobodnih konektora koje si nasao, oni su za fabricke dodatne stvari, obrtomer, voltmetar, ampermetar, merac nivoa goriva ili sta god je fabrika predvidela. Ako imas prekidac za dodatna svetla na kormanu, onda moguce da imas i instalaciju za njih koja je slobodna, ako nema prekidaca - nema ni instalacije...Taj deo instalacije (dodatni farovi) se retko ugradjuje kod kineza. Kod njih dodatni farovi, ako ih ima, svetle samo kao pozicija. Posto hoces da ugradis samo jedan far (jedan vec imas) i zelis da ti taj radi samo kao pozicija, moguce da nemas neke prevelike poteskoce oko potrebnog punjenja. Obrati paznju na postojecu prednju poziciju, Koda mnogih kineza, kada upalis glavno svetlo (oboreno ili dugo) gasi se pozicija. Ako je tako i kod tebe onda vod za dodatni far moras da "ukrades" sa voda za zadnju poziciju ili sa voda za osvetljavanje instrument table. Nadam se da sam ti malo pomogao. Hvala na iscrpnom odgovoru, sto se tice leda planiram to, vec sam posto sam preradio malo zadnji deo motora, ugradio led stop svetlo u okviru koga je i svetlo za tablicu takodje led, sad cekam neke pare pa stizu i led migavci, vec sam krenuo u preradu kontrolne table tj (indikatori za ler, svetlo, rad migavaca) to takodje ce biti led, tako da kapiram da cu imati sasvim dovoljno snage, a sto se tice motora na njemu vec imam obrtomer, volmetar i merac goriva, ma ispasce nesto cim sve radove privedem kraju izbacicu i slicice celokupne akcije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...