jura 16 Napisano Februar 22, 2013 U prolazu, 70 postova Motocikl: Kawasaki KLX 650 C Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno ovo sam dugo cekao javi ako bude jos nekih pomaka i ao nesto slucajno zeza oko mehanizma kratko dugacko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Februar 22, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno pitanje, dok cekam da mi stignu projektori: Koji balast treba za ovaj projektor da bih imao i dugo i kratko? Mislio sam da uzmem H1 komplet sa slim balastima i 4300K, da odmah zamenim originalnu sijalicu, ali nigde ne nalazim podatak da su ti balasti za bi-xenon (umesto dve H7 sijalice koje trenutno imam ugradicu dva projektora. Nema vise zezanja sa nocnom voznjom). Sta mi je ciniti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Februar 22, 2013 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sijalica, toliko ti i treba balasta, biksenon i ksenon koriste iste balaste nema razlike. dugo se dobija spulnom koja uvuce sijalicu kod BIksenona... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 539 Napisano Februar 23, 2013 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Ili samo klapna koja otvara donjo dio sociva tj propusta svjetlo( posto je leca u pitanju, sve je kontra-donji dio se otvara, svjetlo baca na gore ispred motora) Da li imaju neke svjezije slike projektora ili jos bolje ako ima snimak ? Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Februar 26, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Koji balast treba za ovaj projektor da bih imao i dugo i kratko? Jedna xenon sijalica jedan balast kako su kolege već i kazale. Na samom projektoru postoji kablić (isto je i na bi-xenon sijalicama) dvobojan-crno/crveni koji služi da ‚‚pobudi'' elektromagnet klapne. Taj kablić obično biva povezan sa kotrolerom koji šalje informaciju da li je uključeno kratko ili dugo svetlo na prekidaču. Samo postojanje kontrolera je poželjno ali ne i neophodno jer se na crvenu tanku žicu može dovesti + sa kabla dugog svetla i time omogućiti rad klapne. To daje širok dijapazon kombinacija kod povezivanja i igranja sa farovima-tj možeš da povežeš da se pale oba kratka i oba duga na prekidač a ukoliko postoji ablender da sprovedeš kontakt i njime pališ duga, ili da imaš jeno kratko svetlo stalno upaljeno i na njega povezan ablednomat, a da ti drugo svetlo radi kratko / dugo preko prekidača. Opcije su velike 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Februar 26, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama. Nisam bio siguran da li svaki balast omogucava dugo i oboreno, sada je to razjasnjeno Inace planirao sam da stavim 2 projektora umesto postojece 2 H7 sijalice (jedna je samo oboreno, jedna samo dugo svetlo). Oba projektora bi mogla da se pale i gase potpuno nezavisno a u slucaju kada oba rade onda se ponasaju isto (u smislu dugo/oboreno svetlo). Javljam sta sam postigao kada stignu svi delovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 539 Napisano Februar 26, 2013 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Okaci i slike prije i poslije kako svijetli, i slike kako si sta radio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Februar 27, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Inace planirao sam da stavim 2 projektora umesto postojece 2 H7 sijalice (jedna je samo oboreno, jedna samo dugo svetlo). Oba projektora bi mogla da se pale i gase potpuno nezavisno a u slucaju kada oba rade onda se ponasaju isto (u smislu dugo/oboreno svetlo). Javljam sta sam postigao kada stignu svi delovi Ja razmisljam o istom, s tim sto bi mozda koristio H7 projektore, jer u njih moze i halogena sijalica da se stavi u slucaju da xenon nastrada u akciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Februar 27, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo zbog potencijalnog stradanja u akciji ce oba projektora biti nezavisna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 21, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli projektori. Kvalitet izrade izgleda puno bolje nego sto sam ocekivao. Angel eye je normalne bele boje tako da ne izgleda lose. Nadam se da ce se kolicina svetla koju daje biti dovoljna da ih koristim kao dnevna svetla. Da su stigli sa plavim angel eye-om sigurno ih ne bih ni povezivao, to po meni vec naginje kiceraju. Ujedno, da je bilo projektora bez bilo kakvog angel eye njih bih i porucio... Sijalica NIJE H1. Na sledecoj slici je H1 iz kompleta koji mi je stigao sa balastima, desno je ova iz projektora. Nigde ne mogu naci podatak koja je zapravo sijalica u pitanju, bice zanimljivo kada dodje trenutak za zamenu. Drugi problem koji trenutno imam je sto projektor NE DOLAZI sa adapterom za H7 far. Realno, nigde nije ni pisalo da dolazi ali eto, nekako sam ocekivao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 22, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan I opet ja Nasao sam na ebay.com sijalice koje odgovaraju (ili bi bar trebale odgovarati). Juce sam ceo dan proveo gledajuci slike svih vrsta xenon sijalica. Po svoj prilici ovo je neka specificna vrsta, namenjena iskljucivo ovim projektorima. A kad je nesto specificno onda moze i da kosta... http://www.ebay.com/itm/1pc-2-5-lens-HID-Replacement-Bulb-for-Bi-xenon-Projector-Lens-4300K-6000K-8000K-/160838933367?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2572bf5b77&vxp=mtr 15$ komad+ provizija za porucivanje... Nije jeftino ali je opet bolje nego 40$ za ceo projektor. Juce sam se malo igrao sa projektorima u sobi, svidja mi se svetlo. Mnogo je ravnomernije rasprostiranje nego sa originalnim farom. Cekam odgovor za izradu H7 adaptera pa krecem u montazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Mart 22, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan I opet ja Nasao sam na ebay.com sijalice koje odgovaraju (ili bi bar trebale odgovarati). Juce sam ceo dan proveo gledajuci slike svih vrsta xenon sijalica. Po svoj prilici ovo je neka specificna vrsta, namenjena iskljucivo ovim projektorima. A kad je nesto specificno onda moze i da kosta... http://www.ebay.com/...2bf5b77&vxp=mtr 15$ komad+ provizija za porucivanje... Nije jeftino ali je opet bolje nego 40$ za ceo projektor. Juce sam se malo igrao sa projektorima u sobi, svidja mi se svetlo. Mnogo je ravnomernije rasprostiranje nego sa originalnim farom. Cekam odgovor za izradu H7 adaptera pa krecem u montazu. Jesi li porucio preko DX ili neku drugu varijantu> Interesuje me procedura porucivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 22, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Projektore sa dx.com, cini mi se da ima link u originalnom postu. Za porucivanje ti je potrebna neka internet debitna kartica (ja imam Visu Electron Raifaisen banke, kosta 20 din mesecno ako se dobro secam. I moras uplatiti 20 eura depozita kog ne mozes trositi), i da se registrujes na dx.com sajtu-to ce ti se dalje sve samo reci kada krenes u proceduru. Ja sam porucivao jedan po jedan projektor jer im kombinovana vrednost prelazi granicu carinjenja (50 eura) a carina+porez kostaju 32% od sume koju oni procene... Ako pitas za sijalice njih sam nasao samo kod jednog prodavca na ebay.com. Za to je potreban Paypall koji ne posedujem tako da angazujem posrednike (ima ih vise na forumu...). Cekam odgovor od njega za konacnu cifru. Ako ti nesto konkretno zapne oko porucivanja javi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Mart 22, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Konkretno , hocu da narucim neke LED projektorcice za na crash barove, par kosta oko 30 USD. Prijavio sam se i uclanio na DX, kao sto si mi rekao, a od kartica imam Visaelectron, Visa, Master, Maestro i AmerikanExpres Green...al su sve klasicno kreditne kartice,tj. ni jedna nije usko povezana za internet placanje...mogu li njih da iskoristim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 22, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa nekom od tih kartica. Sa klasicnom debitnom karticom se ne moze placati, sa kreditnom mozda i moze. Ako mislis na ove projektore: http://dx.com/p/10w-1000lm-6000k-eagle-eye-white-led-light-for-car-12v-pair-131553 imas ih i za puno manje para ali pojedinacno: http://dx.com/p/10w-7000k-500-lumen-white-light-eagle-eye-led-lamp-dc-12v-139681 Jedino sto ako uzmes kao par dobijes kutiju, ali mislim da kutija ne vredi 11$... Inace ja sam ih uzeo sebi ali svetlo je suvise plavo/ljubicasto za moj ukus pa ih necu instalirati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7562 Napisano Mart 22, 2013 Drug član, 3123 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Gligo, aj ako te ne mrzi okači link ka tim projektorima što si ti uzeo, i uslkaj kako rade kad namontiraš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 22, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan http://dx.com/p/137559 Isti kao sto je Zodini uzimao. Bice fotki, nis' se ne sekirajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Mart 23, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pa čekaj malo...ako nećeš da montiraš što ja da naručujem ....hoćeš da ih prodaš. A da, jedina razlika, ali bitna je što komplet ima 1000 fluxa, a ove pojedinačne po 500 .dosta su slabije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 24, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ima ljudi koji su uzeli i jedne i druge, kazu da je u pitanju identican proizvod a ja sam sklon tome da im verujem. Da se vratimo na temu projektora. Sinoc sam uspeo naci proizvodjaca ovih projektora sa DX-a, firma se zove Kingtech Auto Parts Co, sajt: http://www.ktautopart.com/ Ovi projektori nose oznaku KT-MT2 i kao sto sam pretpostavio koriste specificnu vrstu sijalice. Dobra stvar je ipak sto sijalica ima u prodaji mada nisu jeftine (kolega sa foruma koji se bavi porucivanjem sa ebay-a trazi 17 eura za jednu, 32 eura za dve, cena na ebay-u je 15$). Za rezervne sijalice moze da se bira boja, 4300K, 6000k ili 8000K. Jos uvek cekam odgovor iz firme kod koje planiram da izradim adapter za H7 far. Za sada to koci pocetak radova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Mart 24, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Gliga druze, ajd probaj jednu stvar ukoliko je moguće a to je da vidis da li moze H1 sjalica u projetkor da se ubaci i ako moze kakav snop daje. Ja sam bio ubedjen da je tip sijalice H1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 24, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan H1 je fizicki dosta duza, deblji je onaj crni izolovani deo, ubedjen sam da bi udarala u mehanizam unutar projektora. Necu ni da pokusavam da je stavim jer bih u startu morao odseci onaj gumeni prsten kod stakla a posto cu ih prodavati to mi se naravno ne radi Mozda bi se nekim grunfovanjem mogla upotrebiti H1 ali ja tome nisam sklon kada postoji gotovo resenje. Jako bi me iznenadilo da je kod tebe drugacija sijalica. Kao sto rekoh, nasao sam sajt proizvodjaca i kod njih imaju posebne sijalice za projektore. Ove sijalice su osetno manje od bilo koje druge standardne vrsteI za projektor od 3 inca je slicna sijalica, samo nesto vece ukupne duzine. Jos malo sam se igrao projektorima u sobi. Evidentna je razlika u granici svetlo/tama izmedju dva projektora. Ne mogu da dokucim do cega je, u oba su sijalice namestene kako treba. U sustini nije ni toliko vazno Zanemariti sto na prvoj slici linija nije horizontalna... Ovako izgleda "utroba" projektora. Nijedan jedini plasticni deo! Zavrsna obrada je mogla biti bolja ali nista strasno (prasina od busenja rupa ili struganja, otisci prstiju sa unutrasnje strane sociva ) Klapna dugog/kratkog svetla. Samo taj manji deo u sredini se pomera. Isprobao sam i 4300K sijalice, iskreno ocekivao sam puno vecu razliku u boji svetla u odnosu na 6000K... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Mart 24, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan MAda kad sad nešto pogledam i premerim ovako preko kompa deluje mi da je ova originalna sijalica po dimenzijama vrlo bliska (gotovo identična-razlika je 1mm u dužini)sa h3 Hid sijalicom . Mislim da bi valjalo probati kako ce se projektor ponašati sa H3 HID sijalicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 24, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan H3 je najpribliznija ali je nesto veca i "zariste" nije na istom mestu (kod H1 19mm a kod nasih je 10). Zbog ovih slika sam ponovo sad rasturio projektor, kod mene je onih 30mm (sa tvoje prve slike) zapravo 27mm. Sa ovom se skroz poklapa: Sasvim sam siguran da su u pitanju iste sijalice ali da su date pogresne dimenzije. Elem, ako hoces da eksperimentises sa nekom od standardnih sijalica H3 je jedini realan izbor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7562 Napisano Mart 25, 2013 Drug član, 3123 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Gligo, jel imaju h4 adapter? ako ih prodajes posalji pp koliko bi trazio za 1... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 25, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Projektori dolaze sa H4 adapterom. Necu ih prodavati. 30-ak eura kostaju na dx.com sa besplatnom dostavom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...