Jump to content

Moto Zajednica

Šta sve može da me snađe

Recommended Posts

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR SC-29

E pa ovako, kupiš motor, vlasnik ti naravno kada ga kupuješ kaže kako nije vožen dugo vremena, stojao i te fore da bi ga bolje utopio...

Onda kreneš da se voziš, i izvališ da te nije izlagao, jer jedno po jedno od stajanja krene da zeza, naravno, prvo instalacija...

Prvo mi crkne pimpek koji drži glavni osigurač, on krene da šalje loše signale, sprži senzor za km/h, sprži CDI ali ne ceo, nego samo deo koji daje signal za obrtomer...

Onda lanac i lančanici, pošto sam se ubio da ih operem od prašine, i da ih RAZLEPIM, podmazan, mislio sam to je to... Počeo da vozim, a on se razvuko, sad je maximalno zategnut, i i dalje visi... Mora novi...

E a onda jednog dana rešiš da zameniš svećice, koje je stavio neki francuz iz PM još davne (minimum) 2000. godine i desi se šta?

Svećica PUKNE >:( , navoj ostane u glavi motora... Šta prvo radiš?

Phonebook - Goća - Call contact... (inače extra dobar majstor iz Zaječara)

Odgovor kratak i jasan, "ĆU da dođem sutra s jednu alatku, dešavalo mi se to već"...

Sad čekam sutra i kad dođe slikam alatku i svećicu, kako je to sve izgledalo i delim sa Vama... Čitamo se sutra :D:zdravo:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vinyl rider, 830 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

jg.jpg

Mislim da ce ovo da ti resi problem...

Da ali pod uslovom da NIŠTA od đubreta nije upalo u cilindar.

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

jg.jpg

Mislim da ce ovo da ti resi problem...

Kad navije taj alat za vadjenje pokidanih zavrtnjeva,sta mislis gde ce da zavrsi keramika sa vrha svecice i ostalo ?Ovo sluzi samo za polomljene srafove i ne bas uvek uspesno. :takoje:

• Drug član, 1715 postova

Ja sam pre neki dan menjao drugarici svecice na jucicu i osta navoj unutra ali samo navoj, ostalo izaslo sve. Stari stafciger i cekic i polako sam uspeo da odvijem bez ikakvih problema i ostecenja...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa dobro,posto gocu znam odavno...necudime za njega da izvadi i tako navoj,,nije problem ako gvojzdje upadne.problem je ako upadne keamika,metal pokupis magnetom,ali keramika ,zna on te masine da rastura sklapa..a mogo si i misu xt,ejca da zovnes, mozda ima neko resenje i on.keramika inace u hilzni se ponasa kao noz...jos ako se izmrvi pa upadne izmedju klipa i hilzne..:(

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

Redukuje se crevo usisivača na 10mm,radio sam to i uspešno se povade svi opiljci iz cilindra :zdravo:

• U prolazu, 81 postova

bre vadimo svecicu, u slucaju da je nema keramika - razvaljuj... uopste ne zelim da reskiram da mi zakove motor, a to sa usisivacem i nije tako losa ideja :D s tim sto bi ja mozda skinuo glavu motora, pa to fes da se usisa :D stanebane moli se nocas za mene :D

• U prolazu, 81 postova

Da inace, od sve te nervoze koja me snasla danas... seo sam da rucam... a ishod je bio sledeci...

397649_318858508214452_433569753_n.jpg

...nisam mogo ni da jedem da ne mislim na nju... :D

• Podržavam 6

• U prolazu, 81 postova

problem davno resen, izvinite sto kasnim sa update-om, u sustini, morala se skine glava motora (usput nastelovani ventili, zategnut lanac spanela...) i sad je sve ok :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja