Jump to content

Moto Zajednica

Garmin iskustvo...

Recommended Posts

• Zainteresovan, 666 postova

Evo da podijelim sa vama moje lično iskustvo u odnosima sa ovom renomiranom firmom. Uz GS-a sam dobio i Garmin Street Pilot 2620 za 500 eura. Lijep nosač, pravo mjesto za GPS, ali problem pri brzinama od 130-140 na sat, ali uvijek i samo uvijek na motoru. U kolima radi i pri brzinama od 200. Da li zbog vibracija ili neke druge greške, uredjaj se pri kritičnoj brzini samo resetuje. Prije nego je došao kod mene, prethodni vlasnik ga je slao u Sloveniju, gdje su ga rastavljali i samim tim više nije bio vodo nepropusan, a ništa nisu napravili. Početkom ove godine u jednoj vožnji mi se resetovao desetak puta, da bi to dovelo do toga da se sistem više nije podizao uopšte. U petom mjesecu sam ga odnio za Beograd, prilikom odlaska na koncert, i predao ga Djuri, čovjeku sa najjačim vezama po Beogradu... ;D

Poslije dva mjeseca mi je rečeno da oni to ne mogu da poprave i da je učinjena trajna šteta, koja vodi samo kupovini novog Garmina...

Onda je Djura krenuo na more u Hrvatsku i odnio moj jadni GPS do Zagreba i predao ga Francu. Franc je advokat u Zagrebu i veoma je blizak sa ljudima u Garminu u Zagrebu. Čekao sam da prođe ljeto da bih ga napomenuo da odnese uređaj u servis, ali je tada imao udes motorom i slomio je ruku, pa je sve to odloženo. Već sam se polako predavao, i onda sam sasvim slučajno došao u kontakt sa Dankom Kovačevićem, čovjekom koji radi u Navigo-sistem, koji je glavni predstavnik Garmina u Hrvatskoj. Naš kontakt je bio zbog nautičkih mapa Hr i CG primorja, i pošto smo to uspješno završili, slučajno sam mu spomenuo moj Street Pilot 2620. Doslovno je rekao da nema problema. Donesi ga i sljedeći dan dobijaš 2720 potpuno nov i bez ijednog centa plaćanja...

I tako i bi...

Da li su oni imali i službenu mogućnost da ova dva uređaja zamijene zbog ranije utvrđenih grešeka, ne znam, vjerovatno da jesu, ali je takođe mogao reći da oni to ne rade, već da je na uređaju učinjena nepopravljiva greška i da smo zdravo...

Pomirio bi se sa tim i morao kupiti neki novi uređaj, a sada vidim da je cijena za 2720 u Zagrebu oko 1000 eura...

Dakle, ipak srećan kraj. GPS je sada kod Dr. Chale, a sjutra stiže do mene...

Velika zahvalnost Danku...

Naravno i Djuri, Francu i Chali... ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1414 postova

Sad konacno mozes i u nase krajeve, imas full automatiku, nema sanse da se "zagubis" nedje usput ;D. Jeste muka, ali se na kraju isplatilo, srecno da te sluzi i da ga koristis sto vise :D;)

• Zainteresovan, 593 postova

U petom mjesecu sam ga odnio za Beograd, prilikom odlaska na koncert, i predao ga Djuri, čovjeku sa najjačim vezama po Beogradu... ;D

Djura je zaboravio da ti prenese samo jednu ''sitnicu''  ;D Tvog Garmina je ODMAH dao meni, uz ''molbu''  da ga popravim kako znam i umem u Garmin servisu. On je zauzet pa je posao ''delegirao', a vidim da je ''kajmak'' pokupio.

Djuro, velika zahvalnost i u moje ime. Sa ovakvim ''vezama''  ;) tvoja buducnost je osigurana. Samo....seti se nekad i nas da pomenes.... ::)

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

U petom mjesecu sam ga odnio za Beograd, prilikom odlaska na koncert, i predao ga Djuri, čovjeku sa najjačim vezama po Beogradu... ;D

Djura je zaboravio da ti prenese samo jednu ''sitnicu''  ;D Tvog Garmina je ODMAH dao meni, uz ''molbu''  da ga popravim kako znam i umem u Garmin servisu. On je zauzet pa je posao ''delegirao', a vidim da je ''kajmak'' pokupio.

Djuro, velika zahvalnost i u moje ime. Sa ovakvim ''vezama''  ;) tvoja buducnost je osigurana. Samo....seti se nekad i nas da pomenes.... ::)

Ja mu dođem kao portparol Garmina za BJB zajednicu...

Moram da objasnim neke stvari:

- U garanciji, Garmin uređaji se ne popravljaju već se zamene za isti, ali novi uređaj.

- Van garantnog roka, na žalost, uvoznik Info Team, a ni moja firma kao diler za Vojvodinu, ništa ne mogu bez Zagreba, odnosno Navigo Sistema koji je distributer za bivšu jugu - Slovenija + Albanija. Koliko znam besplatna zamena i nije moguća...

- Nije mi jasna situacija oko dva meseca čučanja u BG jer se kvar može uočiti u 10 min. Jedino ako nisu čekali iz ZG obavijest za koji uređaj mogu da ga zamene, pa ga nisu dočekali.

- Van garantnog roka postoji tzv. FRR, tj. zamena neispravnog uređaja (pa i polomljenog i zgaženog) za novi uz doplatu koju propisuje Garmin distributer za Evropu (a on sedi u Londonu). Jedino što je to ponekad nelogična cifra pa nas je sramota da kažemo kupcu da je skuplja doplata za novi uređaj starije generacije od cene uređaja novije generacije (a to se događa jer se FRR cene ne ažuriraju redovno iz centrale).

- Kartografija koja se zaključava za uređaj se u oba slučaja (i u garanciji, i van garantnog roka) uz male komplikacije i odobrenje iz Londona može preneti na novi uređaj. (ta procedura je upravo u toku za Gašin uređaj i nadam se da će se uskoro pozitivno rešiti).

- Pretpostavljam da su momci iz Zagreba zamenu za 2720 uradili na svoju ruku i zbog internih "međusobnih poštovanja" pa je do Gaše stigao uređaj bez ikakve doplate. Toga ima i kod mene ako me neko zaduži nečim ili sličnim gestom, a ima problem sa Garminom. Onda ja preuzimam na sebe taj trošak. Dakle trošak postoji, ali ga ne ističem korisniku :)

Eto, nadam se da sam razjasnio neke nejasnoće...

Obećao mi je da će doći na ljetovanje... ;D

Oooovaj  8) da ne pravimo gužvu... eto mene na zimovanju... ako si zadovoljan postignutim? ;)

Za ostalu javnost: u toku dana kontaktirane su Garmin kancelarije u BG, ZG i HU pa su sve karte otključane i Gaša može da se navigira do mile volje.

• Zainteresovan, 666 postova

Posebna zahvalnost Markoneu, a bogami i ostalima iz ekipe. Garmin je za mene jedina opcija, od sada, nadalje i ubuduće...

Upravo je naručen Fish Finder Garmin 400 c sa Blue Chartom...

Hvala još jednom...

Posebna zahvalnost Markoneu, a bogami i ostalima iz ekipe. Garmin je za mene jedina opcija, od sada, nadalje i ubuduće...

Upravo je naručen Fish Finder Garmin 400 c sa Blue Chartom...

Hvala još jednom...

Hmm... hvala... ima samo jedna mala nedoumica oko te nabavke :)

U FishFinder 400 ne može da se ubaci BlueChart!!!

Ali zato u Garmin GPSMAP 420s može! To je uređaj koji ima i GPS i sondu:

http://www.garmin.co.yu/proizvodi.php?id=150#

Fish Finder 400 c i plus BlueChart v 9.5 koji stavljam na Pocket PC, a GPS mi je Garmin 10... ;)

Jesi li na kraju uspeo da ubaciš karte u uređaj? Ne javljaš na mail pa da te javno prozovem ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja