Jump to content

Moto Zajednica

Xenon

Recommended Posts

• Gasim po kucama...povoljno, 161 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR1100,Yamaha Thunderace 1000

U pitanju je moj motor kawa zzr1100c,ne radi mi pozicija i to mi je jasno zasto,ispala je sijalica i vidim je u faru .Kratko svetlo radi,kad prebacim na dugo ili pokusam da ablendujem gasi se kratko a dugo ne radi znaci mrak ::) E sad,nisam neki poznavaoc xenona kapiram da ima jednu sijalicu koja je i dugo i kratko a pomera se samo ona nazovi cev koja skupi i rasiri snop svetlosti u zavisnosti da li zelimo dugo ili kratko svetlo.Da li je neko imao problem ove vrste da me posavetuje posto cu danas da krenem sa rasturanjem oklopa sto neverovatno mrzim da radim pa cisto da znam gde da obratim paznju.Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR 1100

si siguran da ti je sijalica bixenon, da li si pre toga imao kratko i dugacko svetlo?

jer sam ja na mom zzr-u 1100 ugradio bixenon i nije mi se javljao takav probblem.

ako vec vadis sijalicu, uz malo muke dovoljno ti je samo da skines vizir i unutrasnju masku,i trebao bi da mozes da je dohvatis,ne moras skroz da skidas plastike.

poz

Da li je bixenon ne znam jos nisam skinuo da vidim,da da imao sam kratko,dugo sve regulare sljakalo i odjednom prc kad hocu dugo on ga neda i ugasi kratko :neznam:

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Pa mozda ti je crko modul ili kako se vec zove elektronika koja prebacuje kratko-dugo svetlo,proveri to prvo,kod bi-xenon sijalica imas i taj deo,kod obicne nemas! :zdravo:

Problem resen.Prvo smo zamenili sijalicu,bez uspeha,pa trafo,bez uspeha,pa relej isto bez uspeha,da bi na kraju uvideli da je kabal od sijalice isecen od vila.Spojili sve ponovo i radiii.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja