Ribolovac 491 Napisano Decembar 11, 2007 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Evo sheme kako spojiti releje za svetla.Mozete da dodate i osigurac,njega nisam nacrtao,a teba ga spojiti izmedju + pola akumulatora i releja. Samo mala dopuna koja je vezana za oznake na releu.Primeticete na releu sledece oznake : 85 >>>>minus ili masa -sa rama ili mashine 86>>>> signal u plusu sa prekidaca-kratko ili dugo 30>>>>glavni plus sa baterije koji morate osigurati osiguracem i to sa po 10 A po vlaknu sijalice 87>>>> izlaz iz relea ka siljalici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Kako da stavim i osigurac da radi bez kontakta,gde da ga stavim,kako da povezem!?U onom kucistu za osigurace ima nekoliko osiguraca,ima i jedan (mislim) prazan slot i dva slota koja sluze da se drze rezervni osiguraci,kako recimo povezati do,da ne teram bezveze kod majstora,hteo bih to odmah da sredim,ionako nemam majstora blizu a motor mi neregistrovan i polurasturen (sredjujem sve sto ne valjda i planiram farbanje) pa moram sam da se snadjem!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Kako da stavim i osigurac da radi bez kontakta,gde da ga stavim,kako da povezem!?U onom kucistu za osigurace ima nekoliko osiguraca,ima i jedan (mislim) prazan slot i dva slota koja sluze da se drze rezervni osiguraci,kako recimo povezati do,da ne teram bezveze kod majstora,hteo bih to odmah da sredim,ionako nemam majstora blizu a motor mi neregistrovan i polurasturen (sredjujem sve sto ne valjda i planiram farbanje) pa moram sam da se snadjem!? Pozdrav pa usravi zalemi itd, zice za akumulator ako to mogu tako da kazem,pa radi lakseg rada ja licno uzimam one male plasticne okrugle osigurace obicno su bele boje/kuciste / za auto radio kasetofone povezes+ preko njega i resen problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 11, 2007 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ribolovac : Samo mala dopuna koja je vezana za oznake na releu.Primeticete na releu sledece oznake : 85 >>>>minus ili masa -sa rama ili mashine 86>>>> signal u plusu sa prekidaca-kratko ili dugo 30>>>>glavni plus sa baterije koji morate osigurati osiguracem i to sa po 10 A po vlaknu sijalice 87>>>> izlaz iz relea ka siljalici Hvala za ovu dopunu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Decembar 12, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Napravi buksne i direkt izvedi zice do akumulatora, osigurac i to je to. Sto nisi uzeo onu sa zicama za 13e? Jeste skuplja, ali nadam se da je kvalitetnija (stize za par dana, pa cu javiti kakva je i valja li cemu)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Avgust 17, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan jeste tema mnogo stara, ali da ne otvaram novu za par pitanja za H4 instalaciju na Africi. Hocu da zamenim one fabricke bilux-e sa H4. Hvala Joski i Ribolovcu za semu i objasnjenja, sve je jasno osim: 30>>>>glavni plus sa baterije koji morate osigurati osiguracem i to sa po 10 A po vlaknu sijalice znaci, za Africu 2 kabla (za oboreno i za dugo) sa osiguracima od po 20A ? (jer se povezuju 2 sijalice na svaki) i koje jacine treba da budu releji? samo to me interesuje, pa da idem da pazarim potreban materijal. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Releji koji su u prodaji,ni jedan nije ispod 20Ampera,tako da ce ti svaki odgovarati. Ja licno dovodim dva kabla sa akumulatora,jedan za relej kratkog a jedan za relej dugog svetla. Za relej kratog svetla stavljam osigurac od 10A,a za dugacko svetlo 15A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 88 0 Napisano Februar 20, 2016 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi imam YAMAHU TDM 850 2001 god na njoj su sijalice H1 obadve to jest i dugo i kratko nocu se nista ne vidi , kako da pojacam svetlo na tdm-a koje sijalice mogu da stavim i koja je preporuka , sem sto trebam da stavim Relej da bi odvojio struju i dobio jacu ? Sta vi mislite ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...