mile fazer 4464 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan bravo Mikula, užitak je citati tvoje putopise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaki ucesnik putovanja vozio BMW? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 9, 2013 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, pravo uzivanje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Januar 9, 2013 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18662 Napisano Januar 9, 2013 Integrisan, 8488 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za pehar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjastruja 19 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw r1200gs adv Prijavi odgovor kao problematičan odlicno!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 (promenjeno) nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jos smo u istom danu, na sigurnom putu ka granici. Tesko se odvojiti od dece po selima. Obozavaju da se slikaju. Opalismo jos par fotki i lagano nastavili kroz vodu i prasinu. Reke su za nas bile potpuno iznenadjenje ali moram priznati da su nam prijale. Neke zanimljive smo prelazili po vise puta(Popsy style). Pred samu granicu dolazimo do najduze vodene prepreke. Aj sto je duga nego je na pojedinim mestima i duboka. Voda bistra, devojke peru ves na reci. Mangupi provalili dubinu pa voze blizu njih. Na kraju dolazim ja. Ovi sa druge obale masu, vicu ... idi levo, idi desno, ma ko bi ih i razumeo sa 100 metara. Gledam ja one dame u plicoj vodi, taman treba da ukljuce centrifugu. Glupo da ih sada da ih uznemiravam, idem ja po sred srede. Kao i obicno kada se covek pravi pametan Marfi se pojavi. Krenuo sam kao hidrogliser a zavrsio kao podmornica. Posle par metara u vodi potopio se auspuh zatim kasljuc, kasljuc par puta i stade bedevija na sred reke. Sada ni tamo ni vamo. Zaglavio u sljunak nema sanse da ga pomerim. Dame batalile centrifugu ipak sam ja zanimljiviji. Slike iz vise uglova. Ni da makne, ni da kresne. Fali mi dva metra napred jer je vec plice i auspuh bi mi izasao iz vode ali ja sam nema teoretske sanse da ga pomerim. Izgleda ce Alexa morati da proveri nove cizme. Zajednickim snagama smo uspeli. Upalio je cim je izduv osetio cist vazduh. Dalje do same granice nismo imali vise vodenih zagonetki ali smo se zato nagutali prasine za medalju. Odatle ni nemamo slika jer verovatno ne bi ni uspele. Mora se voziti u velikim razmacima jer motor ispred dize toliko prasine da se nista ne vidi. Ipak smo bili srecni sto nije pala kisa , to bi tek bila avantura. Pravimo pauzu na granici i ispiramo grla, vidno umorni od stotinak kilometara makadamskog puta. Tu se pojavila i maskota, bakica koja deli kolacice U Laos je bilo tesko uci a jos teze izaci. Na granici mi i jedan kamion al ubismo dva sata cekajuci iz nama nepoznatih razloga. Znamo iz iskustva da nas i u Vijetnamu cekaju jos vece peripetije. Tamo vazi pravilo da motori preko 250cc ne mogu uci u Vijetnam, to jest samo uz specijalne dozvole policije i vojske, koje smo mi naravno spremili. Tacnije, cekao nas vodic sa svim mogucim papirima tako da smo bili opusteni. Promenio Avgust 28, 2016 član Mikulanac 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 69 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Darkwood-Bgd Motocikl: dr 650 se - tenere T7 Prijavi odgovor kao problematičan Izvrsno, odakle ovo pises i Bgd a ili Bkk a ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Iz Zarkova 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 69 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Darkwood-Bgd Motocikl: dr 650 se - tenere T7 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci sluzbeno , samo peglaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Brao Mikulanac,čista egzotika...neću da pitam za frizerku-predpostavljam da imamo iste ´frizure´ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Svaki ucesnik putovanja vozio BMW? Ma sektasi bre videces odgovor u nastavku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Januar 9, 2013 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Nisu oni ljudi sektaši,već poznaju dobro mogućnosti Azijskih motora. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Januar 9, 2013 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Milina za citanje na ovu zimu Ajd i ja da pomenem frizerku, valjda ces da ukapiras da se od tebe ocekuje da komentarises tamosnji zenski svet 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ma pisao bi ja o zenama nego mi keva cita putopis, ce joj pozli ! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan ...strava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8582 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 385 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Putopis za desetku, svaka čast za frizerku. Ko je nama papanima kriv kad nas šiša brica, ko zna taj zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Ma pisao bi ja o zenama nego mi keva cita putopis, ce joj pozli ! meni je najbitnije da ima BMW.a na slikama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Januar 9, 2013 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Do sada odlicno,hajmo nastavak. Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Mikula! Preporuka za muzičku podlogu uz čitanje: Dengue Fever! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo piši dalje ne zabušavaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 (promenjeno) nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Napokon se digla rampa. Ocekujem prolaz Lao granice svaki cas. Na drugoj strani su vec nestrpljivi jer prelaz radi samo do 18h. Ako do tada ne dodjemo ostasmo mi u sred dzungle na to boze internacionalnom granicnom prelazu i to u medjuprostoru. Nema free shopa ali mozes free da pisas gde god pozelis. Zavrsena papirologija. Krecemo dalje . Vidi se izlazna kapija Laosa i granicni kamen Vijetnama.Slika sa vijetnamske strane gde se jasno vide dve ulazne kapije sa zastavama. Lao kombi ne moze dalje, putnici iz njega prelaze peske u drugo prevozno sredstvo.Cekaju nas dva vodica, vozac i dva policajca koji ce nas sprovesti do grada. Moto uniforma im je fenomenalna. Pada slikanje na granicnom prelazu. Doslo je vreme da se izbace ribice iz cizama i to ispred pandurske stanice Nestvarno brzo smo zavrsili proceduru na granici. Vreme je bilo za novi pokret. Sa prelaza Tay Trang idemo do veceg grada pod imenom Dien Bien Phu gde je obezbedjen i hotel. Kolona polako krece uzanim putem sa policijom na celu. Lagano dodjosmo do odredista. Ovaj dan je bio fenomenalan. Ko je imao snage zavrsio je dan na bilijaru uz pivo Sutra su nas cekali novi izazovi. Nema nista lepse do istrazivati novu zemlju na motoru. Promenio Avgust 28, 2016 član Mikulanac 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Леп доживљај! Предпостављам да и ти користиш камеру као твој пријатељ на жутом BMW-у па после вадиш фотографије. Моје питање је: Како пуниш батерије на оваквим путовањима? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Kameru koristimo samo za video materijal. Ovo su slike sa par razlicitih foto aparata. Punimo gde god stanemo...hotel, restoran, pumpa, granica. Obicno nosimo produzne gajtane sa obzirom da svako od nas ima minimum 3-4 uredjaja za punjenje. Znaci u sobi bi trebalo biti najmanje 8 stekera sto nema ni u Hayatu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 10, 2013 (promenjeno) nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Svanuo je novi dan. Vredelo bi napraviti par slika hotela jer ga nocu nismo dobro ni videli. Skroz cudna koncepcija. Svaka zgrada razlicita, kao da su ih donosili sa raznih strana i spustali tu. Inace se hotel nalazi na jezeru, ispreplitan nekim bazencicima i mostovima. Voda je bistra poput Dunava i Save. Polako se okuplja ekipa. Ko je zaglavio prethodnu noc tesko ustaje. Dolaze dva pandura iz pratnje od juce i donose nam fluoroscentne prsluke. Obavezuju nas da ih nosimo. Ne bas rado prihvatamo zahtev ali sta da se radi, na njihovom smo terenu. Uz njih dvojicu koji ce nas voditi samo jedan deo puta prikljucuje nam se i pandur u civilu na nekoj yamahi koji ce biti uz nas tokom celog putovanja. Alexa odlucuje da proveri da li je yamaha od pandura original ili neka lagana kopija. Pandur se za pocetak kiselo smeska, kasnije je legao na rudu. Grad Dien Bien Phu je poznat po borbi koja je odrzana davne 1954 i u kojoj su Vijetnamci porazili Frnacuze. Oni su jako ponosni na to pa nam taj spomenik ulazi u program obilaska. Nista specijalno za videti, pogotovo za nas iz Srbije naviknute na bombe, tenkove, rovove i sklonista. Zoze se takodje pravi Srbin za svaki slucaj. Ko zna vijetnamski moze i da procita o cemu se radi. Ovaj krater je nastao od 960 kg eksploziva, toga se secam a i pise na onoj tabli. Alexa ispred muzeja opet ima pik na vijetnamske motore Posle kratkog obilaska doslo vreme da osedlamo opet motore. Ceka nas oko 280 km planinskog krivudavog puta do grada Sapa, na samom severu Vijetnama. Put je asfaltiran ali pod rekonstrukcijom tako da nema puno opustanja. Malo malo pa neka zamka na putu. Most je bio mesto gde ce nas panduri napustiti a civilni pandur nastaviti sa nama. Jedan uniformisani je vozio napred i dobro peglao a ovaj sto je bio na zacelju stigao je vidno uzrujan 15 minuta nakon svih ostalih. Stize i izgubljeno jagnje . Alexa kao i obicno nema mira. Najlapsi motor na turi Kamerman u patikama, cizme se suse na koferima.Onda pocinju trke kroz krivine. Cim je prvi presao civilnog pandura tako i cela kolona. Tankovanje na pumpi pa opet pun gas defanzivne voznje. Pocinje lagano planinski put. Spusta se magla. U jednoj levoj krivini tacno ispred mene proklizase dva Vijetnamca. Pokupise stvari, obrisase prasinu i vozi dalje. Malo je falilo da me pokupe. Jos jedan odlican dan. Stigli smo na odrediste, grad Sapa. Sve je proslo bez ijednog problema. Parkirali motore i malo u setnju. Sutra nas ceka obilazak par sela nadomak Sape. Obecavaju dobar provod. Tako je i bilo a o tome u nastavku, za danas je dosta. Promenio Avgust 28, 2016 član Mikulanac 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...