BMW K1200R 1244 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Najnoviji test nemackog " ADAC " auto moto kluba je upravo testirao razne modele opreme za motoriste i dosao do rezultata, ko stedi u nabavci kvalitetne opreme, igra se sa zivotom. pogledajte spot: http://adac.iptv.odmedia.net/index.php?clip=070702_Motorradbekleidung.wmv&id=279 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Posto nema tona, a i da ga ima malo bih pohvatao, mogao si dodati neki text. Ovako sam zakljucio da ne treba nositi iscepana kozna odela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo i prevoda: Najbrojnije havarije sa motorom su takozvani " lowsajderi " preko 90 % svih nesreca sa motorom se dogadjaju kao sto ste videli u filmu. Prvo su testirali tekstilnu opremu najnizih cena gde je doslo do teskih povreda, posle toga tekstilnu opremu boljeg kvaliteta, zatim jeftinu koznu opremu, a na kraju model nemackog proizvodjaca " schwabenleder " ciji kombi "tomcat" pod istim uslovima spasava veoma dobro od povrede. Nazalost taj kombi kosta oko 1200 € i naravno nepomaze mnogo u frontalnom sudaru. Ali kao sto sam rekao 90 % svih padanja sa motora je kao sto ste videli u filmu. Rec je o tome da je i najlosija kozna oprema bolja za sigurnost i zastitu od povrede nego svaka druga tekstilna. evo i cena u nemackoj za opremu : 1. tekstil jakna i pantalone oko 120 € bez protektora, 2. isto sa protektorima = 180 € 3. Dobar tekstil oko 400 €, 4. Losija kozna oprena oko 400 €, 5. Bolja kozna oprema oko 700 €, Premium klasa uvek preko 1000 €, 6. Oprema za profesionalne vozace od 1500 - 2500 € ali oni to dobijaju najcesce dzabe. Videli ste ostecenja na odeci ! kako telo ispod one prve opreme izgleda bolje da vam ovde nepisem. Samo zman jedno, moj ortak je pao sa motora pri brzini od oko 200 km, ali je imao " schwabenleder " na sebi, i samo slomio jedno rebro. Jeste da je bio dosta modar na strani gde je pao, ali sacuvao je telo od teskih povreda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Kao i kod zdravlja, ako imaš para - mož se lečiš, ako ne - crkneš Do tad se paziš kao da imaš jedan život Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1467 Napisano Novembar 28, 2007 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Kao i kod zdravlja, ako imaš para - mož se lečiš, ako ne - crkneš Do tad se paziš kao da imaš jedan život Otprilike - tako ! Ali naslov dobro govori. Dosta puta me prijatelji pitaju za savet kad hoce da kupe motor. Ima nekih koji su ranije vozili, pa pravili vecu pauzu,ima i onih kojima bi to bio prvi motor. Uglavnom se svodi na to- znas skupio sam oko 2500 eura ( ili neka slicna suma), sta bih mogao kupiti za te pare ? Uvek im napomenem da racunaju na jos jedan, dosta velik izdatak, a to je oprema. I motor sa 125 ccm, moze da razvije brzinu od 100 km/h, a udar pri toj brzini ravan je udaru pri padu sa 10-tog sprata. Pa sad vidite da li kaciga pro forme ( zbog policije, jer neki voze cak sa onim biciklistickim kacigama), neka jaknica i farmerke mogu da pruze neku zadovoljavajucu bezbednost. Znaci kad imas 2500 eura za motocikl, odvoj bar 500 za opremu, i kazi trazim motor za 2000 eura, ili ZIVI OPASNO ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Decembar 1, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Malo mi deluje kao reklama za schwabenleder... Testirano pri brzinama od 100km/h? Znaci kad imas 2500 eura za motocikl, odvoj bar 500 za opremu, i kazi trazim motor za 2000 eura, ili ZIVI OPASNO ! Slicno sam i ja razmisljao, pa sam kupio motor za 2000 i ostavio 500 za opremu, i bio sam u potpunosto bezbedan. Poenta je samo u kupovini neispravnog motora, onda cak i ne morate imati 500e za opremu. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...