Jump to content

Moto Zajednica

Bosna 2012 ( kojekude)

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 461 postova
  • Lokacija: Beograd-jug
  • Motocikl: Yasmina TDM '97

Po povratku iz Rumunije razmatram kako utrositi ostatak odmora. Meni je ostalo par dana , ali ostali su kratki sa vremenom... neki moraju da uce, neki nemaju vise odmora, a neki ni dinara... Tako da ostajem solo, cak i suvozacica otkazuje 3 dana pred put... iskreno mislim da su se plasili da krenu na duzu turicu od uobicajnih tura po Srbiji(manje od 500 km), al' nema veze drugi put ima vremena, jos smo mladi :moto3:

 

Prvi dan: Beograd-Mostar

 

Zaranio sam nesto, kao sto i sami znate od spavanja pred put nema nista, ali i to je dobra stvar s'obzirom da planiram do Mostara da se spustim, a ne znam sta me ceka. A najvise volim situacije u kojima ne znam sta me ceka. :moto2: Avantura, nepoznato- srednje ime i to :nanana: Standardno dosadna ibarska, jedva cekam da se docepam Valjeva i da krene dobro poznati put preko Debelog brda. Prva pauza na Pasnoj ravni.

 

imag0027.jpg

 

imag0028.jpg

 

Peglamo ja i Yasmina preko Kremne...

 

imag0029.jpg

 

I stizemo polako u Visegrad...

imag0031.jpg

Andric u pozadini..

imag0033.jpg

 

Napravih kardinalnu gresku sto nisam podigao novac sa bankomata u Srbiji <_< imam nesto u kesu, ali dobar deo mi je na kartici...kreten..Sedim tako i razmisljam da li da se vratim... sta da radim... NEMA NAZAD, stajem na prvoj pumpi i primecujem da mogu da placam karticom sve zivo, al' do kesa ne mogu da dodjem. Nista od pumpe do pumpe "dobar dan jel moze kartica u zamenu za kes" :lol: I iscupah potrebnu kolicinu za po Bosni, OPA idemo dalje :moto3:

 

Sarajevo.. prvi put sam ovde, prosetao malo po Bascarsiji..

 

imag0034.jpg

 

imag0036.jpg

 

...i naravno ;)

imag0037.jpg

 

Mada nisam nesto odusevljen :/

 

Posedeo malo.. gledao sarajlije kako setaju, pricaju. Vedri su i veseli to mi se svidelo, ali na zalost moramo dalje vec je 4 popodne :staa2: Kako vreme leti kad se dobro zabavljas :)

Pauza..

imag0040.jpg

 

imag0043.jpg

 

Vozim lagano 70-80 pratim kolonu, ne znam gde su patrole i da l' ih ima. U toj koloni nekako uspevam da promasim tablu Mostar. Vidim da napustam neko naseljeno mesto, al' ne znam koje je :lol::lol:

"Sefe, da l' sam prosao Mostar, il' tek treba da stignem, il' sam tu?"

-"Tu si bolan, vrat' se do prve raskrsnice pa levo"

"Fala ziv bio" :lol::lol:

Haos opsti :moto3:

Ulecem u neki hostel bacam sve stvari sa motora u sobu i odmah u obilazak, da iskoristim kasno popodne.

 

imag0044.jpg

 

imag0046.jpg

 

imag0048.jpg

 

imag0052.jpg

 

imag0059.jpg

 

imag0057.jpg

 

Posle setnje i kupovine suvenira malo i da se prezalogaji za laku noc ;)

Sedam u jedan od restorana na obali, preko puta mene neka spanska grupa maloletnika i ca. :D Ja porucio donju sliku, a cujem njih kako se muce jer ne znaju sta je sta.. Nudim se da pomognem sa radoscu prihvataju. Resili smo dilemu i muski su uzeli mesano, a za zeMske po porciju cevapa, kontam da su jesni skoro kao mi. Zovem konobara i narucujem im odabrano jer konobar govori samo srpskohrvatske jezike naroda i narodnosti...a stvarno steta grad je prepun turista sa svih strana zemaljske kugle, nije zgoreg nauciti bar engleski.. <_<

 

imag0063.jpg

 

imag0064.jpg

 

 

 

 

Divan pogled na Neretvu, most... zaista sam uzivao do kasno u noc. Ostavio sam spance, nadam se da su preziveli jutro od silnog mesa. Na spavanje, sutra nas ceka naporan dan i ono sto svi volimo i iscekujemo- mnogo dobre voznje :moto3:

  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1869 postova
  • Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen

Zašto se nisi javio kada si došao u Mostar ? 1neznam.gif

U Mostaru i okolini, ima i naših( Pravoslavnih) svetinja, vi iz Srbije znate samo za Stari most ! 1aha.gif

Trebate posjetiti našu Sabornu crkvu svete Trojice koja je u izgradnji, udaljena od mosta 200m, pa manastir Žitomislić iz 15 vijeka itd.

I crkva i manastir su zapaljeni pa srušeni do temelja u zadnjem ratu. 0plac.gif

Manastir Žitomislić je obnovljen, a crkva u Mostaru je u izgradnji. 1zdravo.gif

  • Podržavam 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 461 postova
  • Lokacija: Beograd-jug
  • Motocikl: Yasmina TDM '97

E moj brate... bio sam ogranicen vremenski, ali svejedno planiram detaljno taj deo da obidjem bas zbog manastira :'( Sledeci put te zovem obavezno !

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ○○○○○○○○○○, 213 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 Ф

:takoje: a jes se ti vracao iz odatle ili je ovo kraj serije?:Mina:

 

 

podseti me tvoja prica na cevape i strance pri mojoj poslednjoj poseti Sarajevu i Bas Carsiji, ispred mene naisli neki englezi narucise po pet u somunu a cevabdzija prvo rukom obrisa nesto sto mu je bilo oko usta pa onda tom istom i takvom rukom zgrabi cevape pa ih ubaci onim inozemcima u somun, kod poslednjeg somuna se zeznu jer onako odokativno ubaci i jedan cevap vise pa procacka jos malo prstima te ruke po onom somunu i izvadi taj jedan viska, zamota u papir i... kolutaju englezi ocima i pogledaju se sve u sesnajst al' sta ce naruceno taknuto maknuto... nisam siguran da su ga u slast ili uopste izjeli cuveni rostilj ma koliko to bila turisticka atrakcija :D

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 303 postova
  • Lokacija: Sombor
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Lepo počeo putopis. Dobre slike. Inače prošle godine i ja sam posle 25 godina ponovo bio u Sarajevu i jako se razočarao. Nije to više onaj grad. Izgubio dušu, a osećaš se kao da si u Turskoj. Čekamo nastavak. :zdravo:

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 461 postova
  • Lokacija: Beograd-jug
  • Motocikl: Yasmina TDM '97

Drugi dan: Mostar- Trebinje- Niksic- Durmitor- Novi pazar

 

Ustajem oko 6, mora se...tusiranje, oblacenje, pakovanje tiho se iskradam iz hostela. Prethodni dan sam se dogovorio sa gazdom gde da ostavim kljuc, sumorno jutro, ali bice vedro to je bitno..odlazim dok jos drugi spavaju pesma je u glavi od kako sam ustao :jee:

 

http://www.youtube.com/watch?v=r7erVN6ii2o

 

Svracam do Blagaja, do vrela Bune. Posle kraceg zadrzavanja nastavljamo ka Trebinju.

 

 

imag0074.jpg

 

imag0075.jpg

 

imag0076.jpg

 

 

Odusevljen putem kojim se krecem i predelima, za mene je sve ovo novo, a vozim kao da sam ovde rodjen.. krivine duge i pregledne, asfalt korektan. U jednom trenutku bacam pogled na cajger i vidim kazaljku na 120, a ja u desnoj krivini spustam se sa nekog brda... preporucujem ovu deonicu svima koji planiraju na ovu stranu, zaista uzivanje samo tako.

 

imag0079.jpg

 

imag0080.jpg

 

Negde u dolini pred Trebinjem sam poceo da urlam koliko mi je bilo dobro :moto3::moto3:

I bas tu negde gde sam uzivao iz neke ladovine iskace pandur i pruza lizalicu <_< Prosao sam ga za nekih 50 metara, jbg izleteo covek na 5 metara od mene..

"Da li znate zasto se zaustavljeni?"

-Zaista ne znam(a popred njega sam prosao sa 70) :lol:

"Niste upalili svetla" :staa2:

-Ja pogledam kad ono stvarno stao sam pre par kilometara napravio pauzu i kad sam krenuo zaboravio da upalim, e jbg..

"Sidji sa motora i javi se kod kolege"

-okrecem se oko sebe.. kog kolege bogtetvoj, aha evo ga..kolega je bio izvidjac u vojsci garant, gde su uterali ona kola ne bi ih video peske da sam isao.

Krece vadjenja trnja kod kolege u kolima..

Objasnjavam situaciju da sam stao i zaboravio da upalim kad sam krenuo, kako nema saobracaja(a stvarno na tih 50 kilometara sreo sam 5 vozila sa sve ovim maskiranim).

Sklapa kolega dokumenta i izjavljuje sledece:"Ajde vozi i upali svetla, vozi polako, a i ja sam ti iz Srbije, iz Jagodine" :staa2:

Mislim se, sta ces ovde jebote konj vatrogasni, al' reko cuti Coa i bezi dalje. Zahvaljujem i sedam na motor idemo dalje!

 

Stizemo u Trebinje, posto imamo jos svasta za danas planirano odmah se penjemo do manastira, to sam sebi obecao da moram da vidim..

 

imag0082.jpg

 

imag0085.jpg

 

imag0086.jpg

 

imag0087.jpg

 

imag0088.jpg

 

 

Spustam se polako ka gradu i snimim neku ladovinu pored puta, PAUZA, dorucak.

 

imag0091.jpg

 

 

Sledeci grad Niksic pa se izvlacimo na Durmitor.

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 461 postova
  • Lokacija: Beograd-jug
  • Motocikl: Yasmina TDM '97

Granicni prelaz

Ja:"dobar dan"

MLC:"A dobra ti sreca junace" :lol:

Ja:"dobra i tebi ova cuka, lep pogled odavde" :P

 

imag0093.jpg

 

Peglamo dalje do Niksica, tu bi valjalo sipati jos goriva trebace nam...pocinjem polako da overavam od vrucine na samom ulazu u grad. Na pumpi dok sam samo sipao gorivo mislim da su mi gace bile mokre za tih minut-dva.Bez'mo u planine da se razladimo :jee: Kol'ko je dobro kad vozis motor :moto3:

 

Sledeca pauza na Pivskom jezeru.. bolesna boja

 

imag0095.jpg

 

 

Za malo da promasim skretanje za Durmitor :lol: Stoji neki cikica ispred tunela i usmerava. A onda krece agonija pentranja... Tuneli od 160 stepeni na svakoj krivini, ne osvetljeni,put sirine za jedan auto, a gore, fala Bogu, samo dzipovima pice.. samo sam cekao ko ce da me omanda.. srecom sve ok.

Na jednom prosirenju vidim parkiran motor, slovacka zastava i oznaka na motoru 125 cc :staa2::staa2: NIJE VALJDA ZAPUCO IZ SLOVACKE!!

Stajem krecemo u razgovor: covek se zove Petar spustio se iz Bratislave u Sloveniju pa jadranskom magistralom do Crne gore i sad se vraca polako kuci. Na drumu je vec 15 dana i zuri kuci ceka ga cerkica od 6 godina. Odajem postovanje, slikamo se i rastajemo :zdravo:

 

imag0097.jpg

 

Posle tih ludackih tunela krece uzak, ali bar pregledan put..na jednom racvanju stizem dvoje mladih svaba, mojih godina kontam da su momak i devojka. Pitam na engleskom da li treba pomoc, a svaba krece na nemackom paranoicno da cavrlja <_< Mislim se nanu li ti okupatorsku ako o's na engleskom o's, i to ti je mnogo. Misli da ceo svet prica nemacki..Naravno da je na kraju progovorio engleski, tripuje da se izgubio. Reko nisi sine aj' zamnom.Standardno svapski u trenutku je pomislio da ga navlacim i da cu da ga rasporim, a devojku silujem pa ubijem, ali ne tim redom. Ipak nema gde mora da me prati. Vozi golfa 3,al' je vozio iza mene kao da je dosao na Durmitor Sa Paganni Zondom... Dolazim do putokaza

 

imag0098.jpg

 

Sisao sa motora, slikao, ispusio cigaru...svabe nema! Da nije sleteo negde, opet nije mogao da sleti sa 5 km/h... nista cekaj,kad eto ga u neko doba. Pokazujem mu kuda da ide,zahvaljuje se i ja odoh dalje da uzivam !

 

Vozimo se polako uzak je put, a iza svake krivine novo ludilo.. priroda je ovde napravila cudo, ja sam bez teksta, a slike ne prenose ni 5 %.

 

imag0099.jpg

 

imag0100.jpg

 

imag0101.jpg

 

imag0102.jpg

 

imag0105.jpg

 

imag0106.jpg

 

imag0107.jpg

 

imag0108.jpg

 

imag0109.jpg

 

Ovde je brdo stranaca, zato nije cudo sto se saplicem o njih ;)

Na jednom pravcu stizem parkiranu teneru, rumunske table "gde ste braco Rumuni!" :lol:

Muz i zena na proputovanju, oni su isto kao i slovak peglali jadransku, al' skroz do Ulcinja pa su onda pobegli severno. Raspricali se mi tu ko svoji, razmenili facebook profile da razmenimo slike kasnije. U jednom trenutku brat rumun spominje da ima nekog prijatelja/poznanika u Beogradu koji vozi teneru,a meni POPSY u glavi konstantno :D i naravno kad sam dosao kuci ispostavi se da je POPSY taj prijatelj iz Beograda :jee: Mali je ovo svet !

Odlucujemo da nastavimo preko Durmitora zajedno, oni negde kampuju sa jos nekom ekipom iz Rumunije, pozivaju me da nocim sa njima, ali prokleto vreme <_<

 

imag0104.jpg

 

Idemo dalje ostavljamo Durmitor iza sebe sa obecanjem sebi da moram doci na vikend rostiljanje obavezno!

Djurdjevica tara,

 

imag0111.jpg

 

pa polako ka Novom pazaru privodimo ovaj buran dan kraju, a kao slag na tortu, za sada, najbolji cevapi koje sam probao !!!

 

imag0115.jpg

 

imag0116.jpg

  • Podržavam 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 250 postova
  • Lokacija: У души - Дорћол! (Београд)
  • Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x
:takoje: Lepa tura, dobra priča... Dobro je što slika ćevapa nije oštra - a i ovako gricnuo bih monitor ili bar parče somuna štrpnuo :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 461 postova
  • Lokacija: Beograd-jug
  • Motocikl: Yasmina TDM '97

Treci dan: Novi pazar- Beograd

 

Ustajem oko 7 sati raspitujem se kod vlasnika hostela kuda za Djurdjeve stupove i Sopocane. Objasnjava mi, pozdravljamo se i krecem u obilazak..

 

Od skretanja sa glavnog puta do Sopocana put je, malo je reci, uzasan... Krpljen hiljadu puta,ali bar nema rupa. Da imam enduro ne bi bio problem, ali ovako zurka :ups:

 

imag0117.jpg

 

Vracam se nazad u grad pa uzbrdo do stupova. Ovde je nov asfalt, ali iz razloga sto je pored manastira vojni objekat inace ne sumnjam da bi bio jos gori nego ka Sopocanima <_<

Mir, tisina, spokoj, samo se ptice cuju i jutarnja molitva.............

 

imag0119.jpg

 

imag0120.jpg

 

imag0118.jpg

 

Ne ometam ih u pojanju, vec ostajem ispred i meditiram, napravim par fotografija i spustam se podno manastira, gde pravim pauzu za dorucak.

 

imag0124.jpg

 

Spustam se ponovo ka gradu i dolazim do najstarije srpske crkve- Petrova crkva (8 vek, a mozda i starija)

 

imag0125.jpg

 

imag0126.jpg

 

imag0127.jpg

 

imag0128.jpg

 

Posle kraceg zadrzavanja(na zalost crkva je otvorena samo posebnim danima i u odredjeno vreme) vracam se ka motoru i tu mi se desava jedini peh na ovom putovanju. Izvrce mi se motor u mestu na desno i posto je po Marfiju i put pod desnim nagibom nema sanse da ga podignem :ljut:

Posto se naslonio na kres bar, okrecem ga po asfaltu u krug da bi, je li, mogao da podignem...

Steta: polomljen desni fusrasten :D i nista vise, malo goriva iscurelo iz karbova.. Srecan sto nije nista ozbiljno sedam i teram dalje !

 

Na izlazu iz Novog pazara zaustavlja me pandur <_< svetla upaljena, ispod sam ogranicenja... sta sad oce..

"Dobar dan"

-Dobar dan, odakle?

Objasnjavam...

-Ahaa, a kol'ko moze da razvije?

(Idi bre covece, sta me driblas da skidam svu opremu.. <_< ) odgovaram uljudno, vraca mi dokumenta, 'ajmo dalje.

 

Gledam tako kartu usput... sto ne bi otisao i do Studenice.. idemo :moto3:

Sa glavnog puta do Studenice je put za pozeleti, MNOOOOGO krivina, put cist bez rupa jako dobar asfalt. Da imam ono blize kuci, nista mi vise ne bi trebalo :jee1::jee1:

 

imag0131.jpg

 

imag0132.jpg

 

imag0129.jpg

 

imag0134.jpg

 

imag0137.jpg

 

imag0139.jpg

 

 

Tu sam ostao mozda sat vremena iii da krenemo polako.. vreme je. Spustam se do Ibra i krece, za mene trenutno, peglanje zivota :moto2::moto2: Nadam se da ce biti jos ovakvih puteva, 100-120 levo-desno, levo-desno UZIVANJE !!

Vidim u daljini Maglic, koji me zove. Stajem na jednoj cesmi da dopunim flasu i slikam tvrdjavu iz daleka, a na prolece se moram popeti do gore, pre nego sto Kusta krene u nove pohode...

 

imag0142.jpg

 

imag0143.jpg

 

Nastavljam dalje.. lagano se blizim Beogradu, na Rudniku se odvajam preko Topole i Mladenovca.. ne mogu vise ibarskom sledi najgora deonica ibarske :jok:

Za kraj peglamo avalski i pauza kod hiljadu ruza.

 

imag0151.jpg

 

Na satu je oko 1400 km, a na licu osmeh koji niko nije mogao da mi skine narednih 5 dana ! :jee3::jee3::jee3:

 

Toliko od mene drugari, do sledece avanture! :zdravo:

  • Podržavam 10

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1869 postova
  • Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen

neću ti oprostiti što si išao bez mene da obiđeš lepi prelijepi stari mostarski most :zvizduk:

 

Je li ovo provokacija za moj post ? Šta ovo znači ? Zasto ti ne piše u profilu ko si, predstavi se pajdo ?!

Možda si imao "ulogu" u rušenju naših crkava i manastira, dok te pogodio moj post !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 72 postova
  • Lokacija: Batocina
  • Motocikl: CZ 350

Sve pohvale:) planiram i ja dogodine u Bosnu,pa da te pitam,koje su cene goriva,se moze placati u evrima i,npr.za cene nocenja u hostelu:)

pasos ne treba,samo lk i zeleni karton?:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Lokacija: M.K."Čivija" Šabac
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Sve pohvale:) planiram i ja dogodine u Bosnu,pa da te pitam,koje su cene goriva,se moze placati u evrima i,npr.za cene nocenja u hostelu:)

pasos ne treba,samo lk i zeleni karton?:)

Na većini pumpi možeš plaćati u evrima.

Ali i ako ne primaju evre,ti ništa ne pitaj,sipaj pa kad si nasuo moraće da prime jer maraka nemaš.

Cene,goriva,su za nijansu niže nego u Srbiji ali je benzin kvalitetniji i imaju 98-icu.

U normalnim motelima cene su od 10 do 15 eura po noćenju,i za taj novac možeš spavati u svakom gradu,pa slobodno potraži,naćićeš sigurno.

Za prelaz u Bosnu su ti potrebni zeleni karton i lična karta i naravno da motor bude u tvom vlasništvu.

Po meni,jedni od najlepših puteva za vožnju motorom su kroz Hercegovinu.

A tebi Aco svaka čast,često idem tim putem ali sam neke stvari prvi put primetio u tvom putopisu. :takoje:

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 461 postova
  • Lokacija: Beograd-jug
  • Motocikl: Yasmina TDM '97

Rumuniju sam na veliku zalost obisao kolima, posto me drustvo napalo da hoce i oni da idu, a falio im jedan da popune auto.... i tako sam grickao kohones u kavezu 2500 km <_<<_<

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja