icecool 569 Napisano Decembar 3, 2012 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam kupio motor Honda VF500F.Volim starije tipove motora i interesuje me iskustvo onih koji su se nekad ovom tematikom bavili.Dosta sam tražio na netu o ovoj temi i došao do zaključka da i nije tako jednostavno napraviti kompletan auspuh za ove tipove motora.Mislim na prelazak sa 4 u 2 na 4 u 1 sistem zbog specifičnosti same mašine.Naj rešenje koje mi se čini dobrim za moju Hondu ću pokazati na slikama.Ukoliko bi opcija po Vama bila OK uložio bih u ovo rešenje. Ako neko ima iskustva neka da savet ili mišljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10638 Napisano Decembar 3, 2012 Hronični Motociklopata, 7382 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan mozda bi ti bilo lakse da potrazis literaturu od drugih modela to jest VF750F i pogotovo VFR 750 jer su oni mnogo zastupljeniji a verujem da se sva iskustva sa njih mogu preneti i na VF500 jer su masine u sustini iste, mada meni se vise svidja da ima 4 u 2, jer mu 2 topa daju sirinu koja mu dosta fali jer VF500 ima nazad sicusnu gumu 110/90 Ako to zelis da radis zbog zvuka, nema potrebe, jer isti zvuk se moze postici i sa 2 topa Ja na mom imam 4 u 1 a vec duze vreme kontam kako bi mu lepo stajalo 4 u 2 , 100 ljudi 100 cudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 569 Napisano Decembar 3, 2012 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan mozda bi ti bilo lakse da potrazis literaturu od drugih modela to jest VF750F i pogotovo VFR 750 jer su oni mnogo zastupljeniji a verujem da se sva iskustva sa njih mogu preneti i na VF500 jer su masine u sustini iste, mada meni se vise svidja da ima 4 u 2, jer mu 2 topa daju sirinu koja mu dosta fali jer VF500 ima nazad sicusnu gumu 110/90 Ako to zelis da radis zbog zvuka, nema potrebe, jer isti zvuk se moze postici i sa 2 topa Ja na mom imam 4 u 1 a vec duze vreme kontam kako bi mu lepo stajalo 4 u 2 , 100 ljudi 100 cudi Sa dva topa me je jedino Yoshimura zvuk ganuo (izgled ne praterano) ali to bi koštalo baš puno.Znači voleo bih da ne liči na čopere, a originalni auspuh mi deluje tako na zvuk, izgled je definitivno starinski, pa sam mislio malo popraviti ukupan utisak.Moje subjektivno mišljenje je takvo.Pretražiću i VFR opcije.Znam da varim ali nebih da sečem bez pitanja.Možda neko zna nešto o konkretnom predlogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 3, 2012 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pravilo broj jedan, SVE grane moraju biti iste duzine (istog promera se podrazumeva)... Imas neku sliku motora da vidim, da bih mogao NAJbolje da ocenim sta bi mu leglo....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 3, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan imam ja,bas od vf500,,grane bez srednjeg lonca,4 u 1.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 569 Napisano Decembar 3, 2012 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan imam ja,bas od vf500,,grane bez srednjeg lonca,4 u 1.. Hvala na ponudi, ne kupujem ništa nego bih sam da napravim ovo ako valja nečemu... Ako te ne mrzi slikaj pa da čujemo uporedna mišljenja.Možda i plane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 3, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma,imam tu jednog na polu generalnoj,mogu i iznutra da ga slikam ako stignem sutra,nije problem,mada..sto da slikam ako neces da ga kupis ajd,probacu,valjda cu iskoopati u gomili delova..20e bi bio..nije neka cifra.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 569 Napisano Decembar 3, 2012 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan ma,imam tu jednog na polu generalnoj,mogu i iznutra da ga slikam ako stignem sutra,nije problem,mada..sto da slikam ako neces da ga kupis ajd,probacu,valjda cu iskoopati u gomili delova..20e bi bio..nije neka cifra.. Ubeđen sam da ćeš ga prodati jer nije cifra ali bih voleo da svi vidimo rešenje ako Ti nebilo teško. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 3, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ako stignem sutra,ima malo posla pa se nestize sve da se odradi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...