Bojan89 0 Napisano Novembar 26, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam rekao u predstavljanju planiram da kupim neki dobar motor za sledecu sezonu ali posto nemam iskustva zamolio bih da mi malo pomognete. Jako mi se svidja yamaha FZ6 ali posto cu dobiti A2 dozvolu ona ispada iz opcije jer je mnogo jaca. Svidja mi se i Ninja 250R koja ulazi u A2 kategoriju (do 35KW) ali se bojim da ce mi Ninja biti mala s obzirom da sam visok 185 i imam 91kg. Od motora ne trazim da bude neki agresivan jer ne zelim da se trkam, vise mi treba za uzivanje u voznji i mozda za neki kraci put do 200-300km. Zanimaju me vasa iskustva i sta bi mi preporucili da uzmem recimo do nekih 2500€ i da je do 35KW ako je moguce? E sad jos nesto, ne volim bas nesto copere i kroserice pa i to uzmite u obzir.... Nadam da ce neko moci da mi pomogne, poprilicno sam komplikovan pri odabiru i motora i auta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Novembar 26, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan svakako baci vise akcenat na kubikazu nego na snagu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10660 Napisano Novembar 26, 2012 Hronični Motociklopata, 7394 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki GS 500F Honda CB500, CBF 500 Kawasaki GPZ 500S, ER-5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano Novembar 26, 2012 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan suzuki bandit 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10660 Napisano Novembar 26, 2012 Hronični Motociklopata, 7394 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki RF 400R 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan89 0 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima! Jel istina da je za motore koji imaju recimo 650 kubika i do 35KW (kao Aprilia Pegaso) registracija oko 18000din, a za Ninju 250R oko 8-9000? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Novembar 27, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan nije istina.... idi na kalkulator registracije pa se igraj sa godistima,snagom i kubikazom...videces kolika je registracija... Za motore 20+ godina registracija je jeftinija 2000 din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan89 0 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan 2006 Aprilia Pegaso 650ccm 35KW = 14864.85 dinara 2009 Kawasaki Ninja 250R 250ccm = 6154.50 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Novembar 27, 2012 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan YAMAHA XTX 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Novembar 27, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ako pričamo o regularnim motorima, RF otpada jer ima 60ks, Bandit 400 takođe. XTX otpada jer košta iznad 2500e ako se ne varam. Da li te zanimaju enduro motori, Bojane? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Novembar 27, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bih uzimao nindžu, zasitićeš se pre nego što potrošiš dva rezervoara goriva a i izgledaćeš kao da jašeš komarca na njemu. Ja ne bih toliko bio skoncentrisan na model koji ima baš 35kW na tvom mestu, već bih tražio motor koji mi odgovara a ima 35kW dizne - odnosno ograničenu snagu na 35kW iako je jači i veći. To je jako česta praksa u inostranstvu a ponekad se takve mašine uvoze i kod nas. Ili možeš da zatražiš da ti uvoznik uveze takvu mašinu po narudžbini. A to za registraciju se daje jednom godišnje, šta je 9000RSD razlike na 12 meseci...ispade 750 dindži po metru što i nije tako puno a voziš se ko bos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan89 0 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, nisam planirao da dajem preko 2500 jer sam pocetnik pa mi se bas i ne ulaze vise. Cool su mi i Enduro varijante, samo nesto bas ne volim Cross i Choper-e, tj. ne vidim se na njima. Citao sam na netu i na ovom forumu o Ninji 250R i cini mi se da je on sasvim solidan za mene i za pocetnike. Gledao sam u Sloveniji oglase, tamo ih cene oko 2300 (nije fixno), godiste 2009. Znaci ovde bi ga mogao doterati za nekih 2500. Video sam i ovu ninju crvenu sto prodaje clan pivarabip, ona je ok samo sto ne bih crvenu uzimao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Novembar 27, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Novembar 27, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Mogao bi da ga doteraš za 2500 ali ne i da ga ocariniš i da platiš porez na sve to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan89 0 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan @theSage I ja se bojim da bi ninja ispod mene igledala ko komarac. Na kraju ce ispasti da mi je najbolje da sacekam godinu dana, polozim za A (a ne da imam ovo s*anje od A2) i kupim Fazera 600 http://zumann.com/data_images/posts/yamaha-fazer-600/yamaha-fazer-600-07.jpg To mi je motor iz snova! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Novembar 27, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ili to ili da uzmeš "uštrojenog" fejzera. Jako lepo izgleda to motorče sa linka, S verzija po mom ukusu ali takvo motorče opet za 2500 nećeš naći kod nas. Jedino da ga voziš sa stranim tablama ili na crno...onda ti netreba ni A ali može i da bude jako skupo ako te zaustave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan89 0 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Kada bi uzimao Fazera onda mi ne bi bilo zao da dodam jos love A kako mislis "ustrojenog", postoji neka slabija verzija? Ja tek ulazim u svet motora tako da bas i ne znam koje sve fore postoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Novembar 27, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan U suštini možeš da "uštrojiš" skoro svaki motor da ima određenu snagu. Napolju se npr. ograničavaju motori ugradnjom manjih "dizni" i tako veliki motori imaju 35kW i mogu biti voženi sa A2 kategorijom. Imaš npr. GSX-r 600 sa 35kW. Ja sam npr. naleteo na takvog kod nas više puta, Z750 sa manjim diznama ima 35kW iako taj motor ima 110 konja. Registruje se na 35kW i to mu piše u saobraćajnoj. Kažem ti, vidi sa našim uvoznicima da li mogu da ti nabave takvu mašinu, 3T racing, Ryu motors i ostali...Verovatno se to može i kod nas ali neznam proceduru ni gde se to radi ni šta ti treba onda od papira, da li treba atest itd. Najbolje je uzeti već "uštrojenog" i tako registrovanog pa mu posle samo vratiš original dizne i eto tebi pravo motorče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Novembar 27, 2012 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan89 0 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan EXTRA, hvala puno za ovaj info. Raspitacu se malo o tome kakva je procedura i koliko kosta, predpostavljam da nije jeftino menjati dizne (ako kostaju priblizno kao za auto). U svakom slucaju to bi mi bila super varijanta, lepo nadjem nekog Fazera dobrog i povoljnog i zavrsim pricu. Hvala jos jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1250 Napisano Novembar 27, 2012 BJB Maxi scooter club, 1676 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Svet skutera te ne zanima?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Novembar 27, 2012 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan A Cbr 600 f4i sa 2 kompjutera? 1: 35kw, tako i registrovan. Fino ide i tako. 2: 81kw, izdžekaš komp br.1, udžekaš komp br.2 i - ide... (Premišljam se - možda budem prodavao, Jbg - od 2008 kada sam ga uvezao iz Švice sa 7500km, do sada stigao tek na 16000 - a ko bi rekao da žena i dete traže tj zahtevaju toliku pažnju... ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chris95 28 Napisano Novembar 27, 2012 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Uzdin Motocikl: Hyosung GTR 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako pričamo o regularnim motorima, RF otpada jer ima 60ks, Bandit 400 takođe. XTX otpada jer košta iznad 2500e ako se ne varam. Da li te zanimaju enduro motori, Bojane? pa onda XT600E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Novembar 27, 2012 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda da bacis oko na Hyosunga 650.. Ja sam gledao samo R-ove od 650ica, dvocilindras, mislim da ide fino.. Ima ih po sloveniji za manje od 1500., Naravno treba da gledas da imaju blokadu tj da se vode na 25kw.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan89 0 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 18 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan @p0peye Vozio sam skutere od 50 i 125ccm ali mi oni vise nisu zanimljivi, sad bi nesto malo ozbiljnije A tvoj CBR mi zvuci primamljivo sa tom varijantom 2 komjutera ali koliko sam video on je 2003. god a ja bi ipak nesto novije kad vec uzimam. @sale125 Sale jesu li ti Hyosunga neki kinezi? Pogledacu i njih malo, mozda naletim na nesto sto mi se svidi. Mislim da je najveci problem sto mi je Fazer 600 pomutio pamet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...