Endurac 957 Napisano Novembar 24, 2012 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Kao u naslovu. Po mogucstvu slovenacki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6688 Napisano Novembar 24, 2012 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ??? Izvini sto miniram, ali se nesto ne secam da je to prizvodjeno u Sloveniji. To je proizvod iz dalekih '70 godina proslog veka, pa naci novo originalno... deluje malo nemoguca misija. Ako ce da mu namena bude za Tomos, mozes slobodno da stavis i Binga sa Pucha ili jos bolje Dell'orto. Ne znam sad tacno model, mislim da je nesto 12/14. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Novembar 24, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nov imas da uzmes u motobike-u (novi sad) imaju i online shop pa mozes naruciti.E sad mene interesuje da li je bas pod moranje da to bude encarwi,jako su losi i sam tomos ih je prestao ugradjivati cim su nasli adekvatnu zamenu a to je dellorto.Necu sada objasnjavati zbog cega je sve bolji dellorto od encarwi karba jer bih morao nasiroko i nadugacko pisati.Moja ti je preporuka da kupis dellorto (moze cak i tajvanska kopija dobro su se pokazale a kostaju nove smesno malo para) i zaboravis da imas karb na motorcetu.Uz karb ti treba druga prirubnica,sito filtera vazduha,i guma filtera ali sve to je jeftino tako da ti nece predstavljati neki izdatak. P.S. Slovenci nisu nikada proizvodili encarwi karburatore 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Novembar 24, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Kao u naslovu. Po mogucstvu slovenacki. znas li ti pajto moj posto je taj karburator???znaci bolje kupi drugi motor vise ce ti se isplatiti... kad ti kazem da je oko 7000 neces mi verovati... :stabre:ali ja imampolovan u super stanju tako da ako oces mogu ti prodati,ili jos bolja solucija da stavis delorto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Novembar 24, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Nov imas da uzmes u motobike-u (novi sad) imaju i online shop pa mozes naruciti.E sad mene interesuje da li je bas pod moranje da to bude encarwi,jako su losi i sam tomos ih je prestao ugradjivati cim su nasli adekvatnu zamenu a to je dellorto.Necu sada objasnjavati zbog cega je sve bolji dellorto od encarwi karba jer bih morao nasiroko i nadugacko pisati.Moja ti je preporuka da kupis dellorto (moze cak i tajvanska kopija dobro su se pokazale a kostaju nove smesno malo para) i zaboravis da imas karb na motorcetu.Uz karb ti treba druga prirubnica,sito filtera vazduha,i guma filtera ali sve to je jeftino tako da ti nece predstavljati neki izdatak. P.S. Slovenci nisu nikada proizvodili encarwi karburatore tajvanski nikako nevaljaju,uzimao sam i bacio ga(2,3 komada)bacene pare 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Novembar 25, 2012 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Cek cek, moram sve potanko sad da pregledam, a zahvaljujem vam se svakom pojedinacno sto ste odvojili vremena za savete. S obzirom da sam tek uzeo tomosa kome pishki carb, sve sto sam mogao i zna sam odradio sam isto vece na parkingu. Ocistio diznu, ulje dolio. Bugarski ga je pogledao juce, zamenio plovak ali ipak curi i to ne tu.... Ocistio filter za vazduh. Odlio visak ulja u menjacu. E sad, rekao mi je da je dellorto ugradjivan nakon encarwi-ja i da su utvrdili da encarwi ipak bolje radi pa su ga vratili nazad na fabricku postavku nakon par godina, sa verzijom dizne sa donje strane (videh oba). Ima neki mala privreda u Tomos prodavnici u Djure Djakovica ali ga ne bih placao 7,000 dinara, s obzirom da sam celo ovo sokocalo od motora platio 150 jura. E sad, kako su mi ruke prljave od prvog dana kako sam ga uzeo, vec mi se popeo na K... I nakon zatvaranje slavine corba nastavlja da istice i nakupi se dobrih 1 do 2 dl ispod stendera..... Eh da, i po imenu deluje da je Encarwi italijanski, zapravo hvala na napomeni !!! )))))) Gledao sam na netu da se i dalje moze iskopati poneki deo made in slovenia pa mahinalno napisah... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6688 Napisano Novembar 25, 2012 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Znas sta zna da se desi kad tako curi corba? Curi iz REZERVOARA! To mi se desilo na jednom starom matiku ciji je ram bio iz '79...a kasnije se ispostavilo da je fenomen prilicno prisutan, narocito na tim vremesnijim primercima. U prostoru izmedju stranica koje su navarene na rezervoar (one ploce sa strane kroz koje prolaze srafovi koji drze motor) nalazi se kuciste filtera vazduha. To je deo koji je vezan za karb. sa onom gumom (ako ga uopste ima). Znaci tu unutra popuste varovi, ili je za sve kriva i hrdja u dnu rezervoara. Mislim da mora da se skine motor da bi se ta plastika izvadila iz rama i onda da se prekontrolise taj prostor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Novembar 25, 2012 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Znas sta zna da se desi kad tako curi corba? Curi iz REZERVOARA! To mi se desilo na jednom starom matiku ciji je ram bio iz '79...a kasnije se ispostavilo da je fenomen prilicno prisutan, narocito na tim vremesnijim primercima. U prostoru izmedju stranica koje su navarene na rezervoar (one ploce sa strane kroz koje prolaze srafovi koji drze motor) nalazi se kuciste filtera vazduha. To je deo koji je vezan za karb. sa onom gumom (ako ga uopste ima). Znaci tu unutra popuste varovi, ili je za sve kriva i hrdja u dnu rezervoara. Mislim da mora da se skine motor da bi se ta plastika izvadila iz rama i onda da se prekontrolise taj prostor. hmm. pa i meni deluje da ne pusta iz carba ali je majstor bugi siguran. Meni ovo deluje jako logicno, ajd odmah cu proveriti sledece nedelje jos jednom da li curi iz rezervoara...cudi me da bugi to nije snimio.... Ono sto izvesno znam je, da kada sam mu skinuo stranice metalne (ne dekle) pokupio sam dosta corbe tik ispod karburatora, u onom sicu na gornjoj strani dekle, gde se spajaju jedna za drugu.... Pokusavam da resim problem tako sto pred parkiranje zavrnem slavinu da bi potrosio corbu iz karburatora. Medjutim nastavlja da curi... Imam josh opciju jer imam jednog starog automatika koji mi prijatelj poklanja, pa eventualno da vidim da uklopim kad budem 100 posto siguran... PS Pronto javi kad si u BG obavezno da vidim suzanu ))) i ostali iz teme, pijemo kafuuuu obavezno vodim )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Novembar 26, 2012 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan jeste,oce da curi iz rama tj iz rezervoara jer zna da bude truo,a to je resenje zamena drugog rama ili neko hartletovanje ako moze da se pridje,karb. nediraj prvo ovo proveri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Novembar 28, 2012 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan jeste,oce da curi iz rama tj iz rezervoara jer zna da bude truo,a to je resenje zamena drugog rama ili neko hartletovanje ako moze da se pridje,karb. nediraj prvo ovo proveri ...oma za vikend. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Novembar 29, 2012 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan I javi šta je bilo u pitanju. Imam jednog a3ms koji čeka bolje dane, u podrumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Novembar 29, 2012 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Oke ah, cari Tomosa.... iz moto bike-a sam sinoc narucio 2 nova retrovizora, ukrasnu mrezu za far, presvlaku sica i 2 pomocnja fuszastera...total 2.700 din ....polovno sediste za hondu bi me izasao duplo vise;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...