MarkoTenere 24 Napisano Novembar 24, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sta je sve potrebno za prenos vlasnistva motora sa mog rodjenog brata na mene? Jos 2009. smo uradil ugovor da mogu da ga sam registrujem (mada su mi ove godine pri registraciji rekli da od sledece godine necu moci ), vozim u zemlji i inostranstvu (mada mi opet treba medjunaradno ovlascenje) i radim prenos vlasnistva... E sad, da li sa tim ugovorom mogu da odem i sam uradim prenos i koliko bih sve to kostalo? Inace radi se o motoru XJ900S Diversion, god.1996. Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Novembar 24, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Raspitaj se, meni su rekli da ne moze ugovor o poklonu sa zenom vec samo roditelj-dete a moj drugar skorije preneo zeni auto bez taksi itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAVID91 56 Napisano Novembar 24, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Becej, Novi Sad Motocikl: Suzuki VS800 Intruder Prijavi odgovor kao problematičan Прочитај ово, ако не помогне, иди у неку агенцију па се распитај. Поздрав Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjas011 85 Napisano Novembar 24, 2012 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM) Prijavi odgovor kao problematičan poklon...definitino najjeftinija varijanta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 24, 2012 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Raspitaj se, meni su rekli da ne moze ugovor o poklonu sa zenom vec samo roditelj-dete a moj drugar skorije preneo zeni auto bez taksi itd... Koliko ja znam moze ugovor o poklonu sa zenom bez placanja poreza na poklon jer zena i djeca(odnosno roditelji)spadaju u prvi nasljedni red. Brat moze da pokloni bratu vozilo, ali buduci da braca ne spadaju u prvi nasljedni red mora da se plati porez na poklon. Ti sa ovlascenjem mozes da radis sve sto je navedeno u ovlascenju (sta god to bilo: upravljanje, prodaja, itd) sve dok traje ovlascenje, odnosno do roka vazenja ovlascenja. Zasto ti je agencija to rekla moras da pitas njih, a mozemo da pretpostavimo da to nije ovlascenje koje je ovjereno u sudu, odnosno u opstini ili da je prosao rok ovlascenja, ili .... U svakom slucaju, uradis novo ovlascenje, ovjeris ga u opstini ili sudu i uzivas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Novembar 24, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam ja cuo po novom zakonu ne mozes da preneses sa overenim ovlascenjem bez vlasnika, mozda gresim. Kod nas u Pn specificno i to da vlasnik ne moze da odjavi vozilo koje je registrovano bez kupoprodajnog ugovora jer traze razlog odjave, dok recimo u Po moze. Inace skines obrazac kupop ugovora sa sajta ams, popunite, overite u sudu, on odjavi motor u supu i plati porez i ti sa svim tim i uplatnicama ides da reg na sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 24, 2012 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam ja cuo po novom zakonu ne mozes da preneses sa overenim ovlascenjem bez vlasnika, mozda gresim. Kod nas u Pn specificno i to da vlasnik ne moze da odjavi vozilo koje je registrovano bez kupoprodajnog ugovora jer traze razlog odjave, dok recimo u Po moze. Inace skines obrazac kupop ugovora sa sajta ams, popunite, overite u sudu, on odjavi motor u supu i plati porez i ti sa svim tim i uplatnicama ides da reg na sebe. Sa ovjerenim ovlascenjem mozes sve sto pise u ovlascenju (ukljucujuci i zenidbu - znam za slucaj u kojem su njih dvoje, momak i djevojka, ovlastili drugo dvoje i oni su ih/se? vjencali, a da ni jedno od njih nije prisustvovalo vlastitom vjencanju ). Koliko ja znam ako se registracija ne produzi vlasnik vozila je u obavezi da vrati tablice, odnosno da odjavi vozilo, tako da ne vidim razlog da u Pn insistiraju na kupoprodajnom ugovoru kao jedinom razlogu za odjavu. Sta bi bilo ako bi im na to pitanje odgovorio: Nemam para za registraciju. Posudili bi ti pare? Ili registrovali bez para :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Novembar 24, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije bila istekla reg pa su trazili ugovor kao dokaz/razlog odjave, ali mi u Po nisu trazili ugovor a reg je takodje bila vazeca. Inace kada bi znao kakvi su ovi kod nas na salterima sve bi ti bilo jasno, ja sam im rekao da kada bi radili u Bg-u recimo i da se ovako ponasaju za mesec dana bi ostali ili bez posla ili bez zuba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Losmi Capo 571 Napisano Novembar 24, 2012 Svrati ponekad, 433 postova Lokacija: Beograd-KARABURMA Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god. Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/53480-registracija-vozila-gm-moto/ Javi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...