drumskalisica 8741 Napisano Januar 14, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Motor se proizvodio u Cehoslovackoj od 1927 do 1929 godine. Pravila ga je Firma BD ( Breitfeld-Danek ) u Pragu. Od 1929 proizvodnju preuzima takodje Ceska firma Praga koja ga je proizvodila do 1935 godine pod imenom Praga 500 BD . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran-sm 132 Napisano Januar 15, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako. Čehoslovačka je početkom 20. imala jednu od naprednijih industrija, te je ova mašina bila DOHC, s automatskim sistemom za podmazivanje, dok se konkurencija mučila da uskladi OHC. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Januar 15, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako smijem malo offovati, da nije bilo cehoslovaka ne bi bilo ni auto ni moto industrije za nas obicne smrtnike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 15, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Da se nastavim na temu - Cesi su bili do drugog svetskog rata naj razvijenija industriska zemlja. Jos davnih dana sam negde procitao pricu o ceskom inzinjeru ( valjda se zvao Lendl ) koji je radio u fabrici Tatra, i kod koga je Ferdinand Porshe radio kao tehnicki crtac. Kad su nemci okupirali cesku - porse je jednostavno pokupio Lendlove planove, i tako je nastala Buba . Al da se mi vratimo kvizu sledeci zadatak je : Koji je sad pa ovaj motor ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Lici na Sears.. al takav searsov model ima izduvnu granu iza cilindra i auspuh ispod/iza motora... imam nekih obaveza al iskopace ga bili :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 15, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nije Sears - kopaj bili kopaj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Gotovo sam siguran da je Amerikanac.. masina lici na delo spacke firme iz indianapolisa... al opet samo lici... slicniji je reading standardu nego searsu al mi se opet ne uklapa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1910-1919 verovatno američki kontinent, tada su svi motori bili u malim serijama tako da .......kopaj bili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 15, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Bogami, ako budete kopali po Americi - ce da se nakopate ! Evropa je u pitanju ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Januar 16, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan da nije rus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 17, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Hayabusa clasiic model 2009 ;D Nema sanse ! da nije rus Nije ni Rus ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximilijan 8 Napisano Januar 20, 2009 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo smrdi na francuza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 21, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da nije Englez a ako jeste da nije Triumf ?? iz 1917? a moze da bude Light Tourist New Imperial ilii Zenith-Gradua .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 21, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nastavim na temu - Cesi su bili do drugog svetskog rata naj razvijenija industriska zemlja. Jos davnih dana sam negde procitao pricu o ceskom inzinjeru ( valjda se zvao Lendl ) koji je radio u fabrici Tatra, i kod koga je Ferdinand Porshe radio kao tehnicki crtac. Kad su nemci okupirali cesku - porse je jednostavno pokupio Lendlove planove, i tako je nastala Buba . Ferdinand Porše je radio kojekude pre nego što je sa svojim sinom osnovao vlastitu firmu početkom pedesetih. Između ostalog kao vrlo mlad inženjer radio je u Dajmler-Bencu (početak dvadesetih). Neposredno posle II sv.rata radio je i u Renou. A što se tiče navodne krađe planova, BUBA je nastala ako se ne varam 1936, znači PRE okupacije Čehoslovačke-1938. Što se tiče godina nemojte me 100% držati za reč - jbg, izlapelo se. Ali buba je pre okupacije, sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 21, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo smrdi na francuza Jeste francuz ! Da nije Englez a ako jeste da nije Triumf ?? iz 1917? a moze da bude Light Tourist New Imperial ilii Zenith-Gradua .... Nije ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mbz345305 5 Napisano Januar 21, 2009 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aj da lupim stvarno ne znam mozda Magnat Debon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 21, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Aj da lupim stvarno ne znam mozda Magnat Debon Nije , ali si dosta blizu ( i po azbuci - abecedi kako ti draze ) ! A jesam vam zadao motor - svaka mi cast ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sda sam nešto analizirao, kao da je MAG mašina, i može biti i MONET-GOYON ali slike nema pa nema ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 22, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sda sam nešto analizirao, kao da je MAG mašina, i može biti i MONET-GOYON ali slike nema pa nema ;D ;D ;D Ajd da se ne mucite vise - priznacu ovo kao tacan odgovor. Evo i zasto: U pitanju je motor Koehler Escoffier ciji je konstruktor ucestvovao i u konstruisanju Monet-Goyan-a . Firma je funkcionisala od 1912 do 1957 godine kao i Monet Goyyan. Ne znam francuski, ali postoji zajednicki sajt, pa kog interesuje nek pogleda. Revolution - ti si na redu - pucaj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sda sam nešto analizirao, kao da je MAG mašina, i može biti i MONET-GOYON ali slike nema pa nema ;D ;D ;D Ajd da se ne mucite vise - priznacu ovo kao tacan odgovor. Evo i zasto: U pitanju je motor Koehler Escoffier ciji je konstruktor ucestvovao i u konstruisanju Monet-Goyan-a . Firma je funkcionisala od 1912 do 1957 godine kao i Monet Goyyan. Ne znam francuski, ali postoji zajednicki sajt, pa kog interesuje nek pogleda. Revolution - ti si na redu - pucaj ! Pravo da ti kažem prvo sam pomislio na Koehlera ali sve sami krševi od slika po netu, a monetov agregat je MAG 500 ioe i verovatno je motor direktan naslednik. O.K. a sada zadatak: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Evo mene tek sad u ovoj rubrici. Da nije Norton, nekako mi rezervoar ide prema tom modelu. Mozda sam se i izglupirao ali nema veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Januar 22, 2009 Zainteresovan, 762 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li tu marku zvali Rols Rojs medju motorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jok ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 23, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da nije slucajno Excelsior ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nc ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...