cicko_ru 236 Napisano Novembar 9, 2012 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan 07. 11. u glavnoj ulici vracajuci se iz skole Jovic Laza 17god. udario je u auto koji se ukljucivao na put sa parkinga. Skuter malaguti 50cm. Prelom butne kosti na dva mesta i otvorili se sinusni kanali. Nema traga kocenja i kaciga mu je spala prilikom udara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Novembar 9, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan ... jer je moda da se kacige nose nezakopcane ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 9, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sigurno je i vozio prebrzo pa nesretni vozač automobila nije mogao da ga vidi jer se stvorio niotkuda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 241 Napisano Novembar 9, 2012 Zainteresovan, 500 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da vecina skuterasa kacige nose zbog policije ne zbog sopstvene bezbednosti, kad ih vidim sa onim tanjrima a jure preko 50 na sat... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Novembar 9, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ko zna da li je na glavi imao neku vazecu nevezanu kacigu ili onu ljusku od oraha bilo kako bilo, sad verujem da bi voleo da je imao dobru fullface ovde kod mene je medju klincima totalni hit da ovako nose fullface Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 332 Napisano Novembar 9, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bahatih vozaca ima sve vise,nadam se da ce novim zakonom nesto i da nauce.Nema veze sa temom ili mozda ima,uglavnom,pre neki dan na tv Pink,bio neki advokat gost.Covek ladno izjavi kako lekari tvrde da alkohol ne utice na voznju kod vecine ljudi???Sledece je opleo po motociklistima kako su bahati i jurcaju???Advokat...na nacionalnoj televiziji i jos najgledanijoj...UZAS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Novembar 9, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuu brate ... ko zna da li je na glavi imao neku vazecu nevezanu kacigu ili onu ljusku od oraha bilo kako bilo, sad verujem da bi voleo da je imao dobru fullface ovde kod mene je medju klincima totalni hit da ovako nose fullface Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2488 Napisano Novembar 9, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2611 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan što se tiče kacige većina omladine smatra da je ona tu da ne plate kaznu panduru kad ih zaustavi a ne da služi kao jedan deo zaštitne opreme i koji može da mu spasi život,srećom ovde je izostao onaj najgori scenario. A što se tiče izlaska sa parkinga i ja sam imao sličan susret pre jedno 2-3 nedelje ispred Merkura.Ženska se isparkirava i prednjim delom izlazi,ja joj dolazim sa leve,njene strane a ona umesto da prvo pogleda na traku na koju prvo izlazi tj na levo i videla bi me,ona gleda na desno da li joj neko dolazi iz suprotne trake i ne primećuje da joj ja dolazim.Sva sreća pa sam vozio polako i nije bilo kontakta a da sam išao malo brže .Što je još najgore sa njom u kolima sedi dečko ili muž i on isto bulji na desno i nešto joj govori,verovatno je tek položila pa joj ovaj pomaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12374 Napisano Novembar 9, 2012 Ne silazi, 7261 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Smatram da na polaganju za bilo koju kategoriju dvotockasa treba da se uvedu obavezna teorijska predavanja opremi. Koliko se ulaze znanja i vezbe za upravljanje i saobracaj, toliko mora i za zastitu. Nazalost, veliki broj ljudi i dalje ne zna da kaciga nema funkciju ako je neodgovarajuce velicine a ponajpre kada kajs nije pravilo zategnut ili nije prikopcan uopste. U takvim slucajevima kaciga spada sa glave i dobija se apsolutno isti efekat kao i kada se ne nosi uopste. Da ne govorim o kineskim kacigama koje su kao casa od jogurta, razne idiotske slemice i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cicko_ru 236 Napisano Novembar 9, 2012 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan Laza mi je u komsiluku i svaki put kad je prosao bilo je pun gas. Sto se tice opreme nula sorc papuce i bez kacige. Ovaj put kineska po prici-kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 9, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pun gas na takvom motoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3516 Napisano Novembar 9, 2012 Malinar u pokusaju, 1685 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Laza mi je u komsiluku i svaki put kad je prosao bilo je pun gas. Sto se tice opreme nula sorc papuce i bez kacige. Ovaj put kineska po prici-kaciga. znaci "leti" 49 na sat... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Novembar 9, 2012 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Na skuteru od 50ccm se i vozi pun gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zvonkasta 369 Napisano Novembar 9, 2012 Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk Prijavi odgovor kao problematičan Na skuteru od 50ccm se i vozi pun gas naravno, ali sa punom opremom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 9, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno i onda možeš bez problema da dekneš u auto koji izbaulja sa parkinga. Koliko postova koji aludiraju na krivicu skuteraša koji je imao prvenstvo, kacigu i ocigledno nije mogao da prekorači brzinu, ja se stvarno pitam koja me prokleta navika tera da se logujem i čitam ovo. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zvonkasta 369 Napisano Novembar 9, 2012 Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk Prijavi odgovor kao problematičan @ratboy Mislim da je suvisno da se vracamo na sve one teme i postove o nepredvidivim situacijama, opasnostima u saobracaju i prekrsajima koji se svakodnevno cine i ugrozavaju vozace dvotockasa. Normalno je da se prvo maksimalno zastitis a onda i 100% paznje posvetis posmatranju toka saobracaja. Nije lose ni ako pokusas da predvidis koje sve gluposti mogu drugi ucesnici da urade. Zasto mislis da skuteras nije mogao da prekoraci dozvoljenu brzinu? Vecina skutera od 49 kubika moze da razvije i do 80km/h sto u voznji kroz grad uopste nije malo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Novembar 9, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nije problem u brzini skutera,vec u njegovom kocenju.... a kaciga se nosi sebe radi..a ne zbog drugih,... a imo nemo opremu,,auto koji izlazi sa parkinga ce te lupiti pa lupiti,, opremom sebi pomazes..a ne njemu... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
somi032 29 Napisano Novembar 10, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Ni u najavi Prijavi odgovor kao problematičan nije problem u brzini skutera,vec u njegovom kocenju.... a kaciga se nosi sebe radi..a ne zbog drugih,... a imo nemo opremu,,auto koji izlazi sa parkinga ce te lupiti pa lupiti,, opremom sebi pomazes..a ne njemu... U potpunosti se slazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Novembar 10, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan ...pa jel' dobro decko na kraju, to sto mu je spala kaciga ne zvuci bas dobro, kao ni otvaranje sinusnih kanala, iako ni ne znam sta to znaci...valjda nije nista ozbiljno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Novembar 10, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan au ne mogu da verujem, pocevsi od admina koji je prvi odgovorio pa na dalje svi krive momka....alo bre momka je sa parkinga presekao auto. Sta sad da mu je kaciga bila vezana ili da je imao bolju to se ne bi desilo? Ne bi mu pukla buta kost? Sta je trebao u skolu na skuteru od 50ccm da ide u pantalonama sa protektorima, cizmama, sa gladijatorom i ostalo? Losi ste ljudi. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xroad 26 Napisano Novembar 10, 2012 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs xroad Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam 17 godina, ali ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da vozim bez kacige (posebno nakon sto me je prosle godine spasila ozbiljnijih posledica kada me je devojka koja je izlazila iz dvorista isekla). Sto sam onda bacala pare ako cu da je nosim oko ruke, a ne na glavi. Nazalost znam neke iz moje generacije koji hoce da ispadnu mangupi i pod punim gasom prolaze pored skole, naravno bez kacige, da budu vidjeni. Kolegi sve najbolje i da se oporavi 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 10, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Decko je opleten za primjer. Trebao je vezati (dobru) kacigu da umanji posledice. Da li bi mu to spasilo butnu kost? Mozda. Neko ko ne veze kacigu ima drugaciji (ja to zovem optimisticki) pristup problemu (ili jednostavno nije svjestan, sto mu dodje na isto). On polazi od toga da nece biti potrebe da bude vezana. S druge strane, neko ko je veze, sjeda sa nekom drugom percepcijom....koja moze biti cak toliko mocna da uvidi na vrijeme taj auto sa parkinga i spasi butnu kost. Da je auto kriv je svima jasno. (valjda) Brz oporavak zelim. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Novembar 10, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Decko je opleten za primjer. Trebao je vezati (dobru) kacigu da umanji posledice. Da li bi mu to spasilo butnu kost? Mozda. Neko ko ne veze kacigu ima drugaciji (ja to zovem optimisticki) pristup problemu (ili jednostavno nije svjestan, sto mu dodje na isto). On polazi od toga da nece biti potrebe da bude vezana. S druge strane, neko ko je veze, sjeda sa nekom drugom percepcijom....koja moze biti cak toliko mocna da uvidi na vrijeme taj auto sa parkinga i spasi butnu kost. Da je auto kriv je svima jasno. (valjda) Brz oporavak zelim. ehej pricamo o klincu na skuteru od 50ccm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Novembar 10, 2012 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Decko je opleten za primjer. Trebao je vezati (dobru) kacigu da umanji posledice. Da li bi mu to spasilo butnu kost? Mozda. Neko ko ne veze kacigu ima drugaciji (ja to zovem optimisticki) pristup problemu (ili jednostavno nije svjestan, sto mu dodje na isto). On polazi od toga da nece biti potrebe da bude vezana. S druge strane, neko ko je veze, sjeda sa nekom drugom percepcijom....koja moze biti cak toliko mocna da uvidi na vrijeme taj auto sa parkinga i spasi butnu kost. Da je auto kriv je svima jasno. (valjda) Brz oporavak zelim. ehej pricamo o klincu na skuteru od 50ccm Sutra mozda bude na skuteru od 500ccm? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 10, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ehej pricamo o klincu na skuteru od 50ccm Znam. Decko nije kriv ni po jednom parametru. Tj. ni po zakonu, ni po zdravom razumu, jer mu je jos nezreo. Ali ne vidim nista lose u ukazivanju na propust, za nauk i njemu i slicnima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...