Jump to content

Moto Zajednica

Kinroad xt250 airbox

Recommended Posts

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Pozdrav svim vlasnicima kineza, nesto sto me muci, nisam naisao na odgovor na forumu, pa ako neko moze ovde da mi pomogne, naime kutija filtera vazduha mi se mnogo raspala sa donje strane celom duzinom ima rupu, popucali su joj drzaci gde se srafi, pa se plasim da ne uvucem kakvu prljavstinu u karb itd, motor radi odlicno bez ikakvih problema, pa me interesuje da li mi mogao da celu kutiju zamenim nekim npr pecurka filterom i slicno, e sad potrebno mi je nesto da zadrzim iste performanse i potrosnju tj optimalne rezultate, da ne moram da stelujem karburator i slicno?

Hvala!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

А да без неких експеримената пробаш да поставиш филтер са "Спринт Принца", типа одшрафиш стари и зашрафиш нови?

А да без неких експеримената пробаш да поставиш филтер са "Спринт Принца", типа одшрафиш стари и зашрафиш нови?

Ta opcija uvek stoji nego sam mislio da je zamenim necim kvalitetnijim ako postoji, zato me interesuju misljenja, ne svidja mi se ni vizuelno kakva je nekako je robusna i zauzima mnogo prostora u stvari verujem da nova mnogo bolje izgleda od moje xD

Trebao si bre SR-a da uzmes i da se navozas!

Kolega, ja sam ti koliko se secam vec u par navrata dao odgovor zasto nisam uzeo onaj SR al' aj opet. Prvo sto je bio mnogo daleko da bih isao da vidim i vrlo moguce da bih se vratio bez istog (sudeci po iskustvima gledanja starijih polovnih motora), drugo sto si ti uzeo motor od kuma (kapiram kum te nece zajebati), a ne nekog preprodavca koji ga je uvezao iz lupam nemacke, motor iz '82. koji je presao 70 000km da dodjem na njemu iz Sente do Uzica (posto je moja jedina opcija transporta motocikla bila doci na istom, znaci ispravan, sa urednim papirima, registrovan) cisto sumnjam da bi putovanje proslo glatko kao sto je bio slucaj sa ovim motorom , ja sam mojim trenutnim motorom prezadovoljan, pali, radi, ide, vuce, ne gasi se, ne stuca, ne cima. Ja nigde ne osporavam kvalitet Yamahe u odnosu na Kinroad i nekad u buducnosti cu verovatno preci na neku "ozbiljniju" marku, jedino sto ja nista ne prepustam slucaju, neke "sitnice" znaju da mi budu veliki trn u oku, tako da bilo sta sto posedujem, bilo automobil, motocikl, instrument ili nesto trece, uvek se trudim da sve bude na svom mestu, gde treba i kako treba, tako da ako motor npr. ima akomulator koji zeza treba ga promeniti, napuniti ili sta vec potretno, a ne paliti ga na gurku, sraf koji zveci doteci promeniti itd, a ne improvizovati izolirkom i zicom, nadam se da razumes sta hocu reci.

Nemoj pogresno da protumacis ovo sto sam napisao, ne mislim nista lose, ali jednostavno su mi potrebna misljenja vezana za temu koju sam postavio a ne da li sam trebao da kupim drugi motor. Ne brini ti nista navozacu se ja i sa ovim, samo da se malo bolje upoznamo tokom zime. 0namigivanje.gif

Uzdravlje 0takoje.gif

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Trebao si bre SR-a da uzmes i da se navozas!

Kolega, ja sam ti koliko se secam vec u par navrata dao odgovor zasto nisam uzeo onaj SR al' aj opet. Prvo sto je bio mnogo daleko da bih isao da vidim i vrlo moguce da bih se vratio bez istog (sudeci po iskustvima gledanja starijih polovnih motora), drugo sto si ti uzeo motor od kuma (kapiram kum te nece zajebati), a ne nekog preprodavca koji ga je uvezao iz lupam nemacke, motor iz '82. koji je presao 70 000km da dodjem na njemu iz Sente do Uzica (posto je moja jedina opcija transporta motocikla bila doci na istom, znaci ispravan, sa urednim papirima, registrovan) cisto sumnjam da bi putovanje proslo glatko kao sto je bio slucaj sa ovim motorom , ja sam mojim trenutnim motorom prezadovoljan, pali, radi, ide, vuce, ne gasi se, ne stuca, ne cima. Ja nigde ne osporavam kvalitet Yamahe u odnosu na Kinroad i nekad u buducnosti cu verovatno preci na neku "ozbiljniju" marku, jedino sto ja nista ne prepustam slucaju, neke "sitnice" znaju da mi budu veliki trn u oku, tako da bilo sta sto posedujem, bilo automobil, motocikl, instrument ili nesto trece, uvek se trudim da sve bude na svom mestu, gde treba i kako treba, tako da ako motor npr. ima akomulator koji zeza treba ga promeniti, napuniti ili sta vec potretno, a ne paliti ga na gurku, sraf koji zveci doteci promeniti itd, a ne improvizovati izolirkom i zicom, nadam se da razumes sta hocu reci.

Nemoj pogresno da protumacis ovo sto sam napisao, ne mislim nista lose, ali jednostavno su mi potrebna misljenja vezana za temu koju sam postavio a ne da li sam trebao da kupim drugi motor. Ne brini ti nista navozacu se ja i sa ovim, samo da se malo bolje upoznamo tokom zime. 0namigivanje.gif

Uzdravlje 0takoje.gif

Nisam hteo da te naljutim ili uvredim, samo sam se malo nasalio. Retko koji motor koji se kupi polovan, mlad ili star, nece imati sitne falinke koje te muce ovih dana. Imao ih je i moj, ali sve ide u rok sluzbe dokle god se okrecu cifre na brojcaniku kilometara. Uzivaj dok je jos lepog vremena, bice i dana za sitna doterivanja!

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Jesil resio, i kako, zamenu air-box-a? Napisi iskustvo sa resavanjem problema, sutra vec moze nekom da bude od koristi, nemoj da ostavljas nedorecenu temu :zdravo:

Jesil resio, i kako, zamenu air-box-a? Napisi iskustvo sa resavanjem problema, sutra vec moze nekom da bude od koristi, nemoj da ostavljas nedorecenu temu :zdravo:

Nisam ga jos ni garazirao vozikam se kadkad po okolini nemam nikakvih problema, gore je kolega pomenuo da stavim fabricki filter od sprinta koji je isti, e sad malo sam trazio po netu i kojekakvim forumima i detaljno u praksi pregledao polozaj filtera itd, i izgleda im je to previd koji su napravili pri samom dizajnu, naime kad ja sednem na motor sa svojih 75kg on ne dohvata do lanca ali vec dvoje kad sedne kad kad ga zakaci lanac posebno kad se predje preko prepreke pa se amortizeri sabiju jos malo, sad za vikend cu da garaziram, pa cu do proleca naci resenje, videcu da se konsultujem sa nekim ljudima koji se bave time zamena filtera nije neka nauka ali je problem sto vecina ima veci dotok vazduha nego fabricki pa bi samim tim morao i da mu povecam dotok goriva sto bi znacilo vecu potrosnju, al' otom potom do proleca cu nadam se uspesno resiti "problem", u krajnjem slucaju, iseci cu plastiku kutije koliko treba i tu je zatvoriti, al' kapiram naci ce se neko estetski bolje resenje, iako se taj deo i ne vidi, posto svejedno planiram neke promene na motoru u odnosu na fabricke, pa cu blagovremeno izvestavati kad pocnem radove itd.1Mina.gif

Имаш CV карбове, тако да није сигурно да ћеш простим повећањем дотока ваздуха обезбедити боље перформансе. На знам колики је до кутије филтера кога чеша ланац када је двоје на мотору, па можда може и да помогне фен за загревање, да се део пластике где би чешао ланац омекша и потисне даље од ланца. То је само идеја, а да ли може у пракси да се уради...

Имаш CV карбове, тако да није сигурно да ћеш простим повећањем дотока ваздуха обезбедити боље перформансе. На знам колики је до кутије филтера кога чеша ланац када је двоје на мотору, па можда може и да помогне фен за загревање, да се део пластике где би чешао ланац омекша и потисне даље од ланца. То је само идеја, а да ли може у пракси да се уради...

Meni ne treba apsolutno nista sto se tice povecanja performansi niti menjanja rada motora ja sam prezadovoljan sadasnjim, samo bih da stavim filter koji ce da radi kao i ovaj sada a da ne cese od lanac, deo plastike koji je ocesan je bukvalno sirine lanca duz cele kutije tako da to sa fenom ne bi pomoglo.

E pozdrav, konacno sam onako na tenane se nakanio da radkam na svom motoru, posto planiram izvesne modifikacije sto se tice samog izgleda, resio sam da se vratim gore na post kolege vezano za svoj filter "slika govori vise od hiljaru reci" pa evo i malo reci i poneka slika kako sam nadam se resio svoj problem 1jee1.gif. Naime skinuo sam drzac akomulatora koji je po mom misljenju trebao biti vezan za filter vazduha i da ga odmice taman toliko da lanac ima slobodnu prodju, ali iz nekog razloga je tu falio sraf 1lud.gif dotle sam dosao slucajno jer sam planirao da ocistim drzac akomulatora od rdje i prefarbam ga zastitnom bojom pa sam video da ima rupu koja se podudara sa istom na filteru ali da nisu vezane.Dakle evo slika filtera odmah po skidanju vidi se rupa i ostecenja od lanca.

post-26082-0-67122900-1358714977_thumb.jpg

Filter sam skinuo, oribao od blata, ulja od lanca i svega ostalog, odsekao jos malo "mesa" filtera do za svaki slucaj, zalepio ga loctite lepkom ali nekim elasticnim koji je "otporan" na vibracije, od jedne kantice motornog ulja sam isekao ugao oblikovao odokativno makazama, dohvatio se onog pistoljcica sto topi plastiku i evo odprilike kako je ispalo. 1Mina.gif Nisam stedeo na plastici jer necu da rizikujem da ispadne ili bilo sta drugo, pa je ispalo mozda malo aljkavo ali nije toliko strasno pogotovu sto na slikama ima odsjaj od blica 1oda.gifpost-26082-0-11501300-1358715019_thumb.jpgpost-26082-0-52853700-1358715046_thumb.jpg

evo montiran filter na motor, malo sam pizdeo zbog nedostatka prostora za rad i na jedvite jade rat2.gif sam ga da prostite natak'o na karbove i cevcicu od iberlaufa (ako ne gresim da se tako zove), zasrafio sa druge strane za nosac akomulatora i ispalo je bombondza 1jee1.gifpride kad sam raskopao ceo zadnji deo bajka shvatio sam da verovatno nije ociscen od kada je kupljen 1lud.gif pa je morala da radi spakna sto se tice prljavstine, imao sam fin sloj od nekih pola cm blata i ko zna cega sve na zadnjoj viljusci.

elem, o ostalim modifikacijama u nekom drugom postu, evo slike montiranog filtera.

post-26082-0-56670800-1358715079_thumb.jpg

cheers! 2cirka1.gif

• Podržavam 1

Јесте, јесте... "Мало" аљкаво. :lol:

Знаш шта, најважније је да си практично за "Џ" решио проблем.

Јесте, јесте... "Мало" аљкаво. :lol:

Знаш шта, најважније је да си практично за "Џ" решио проблем.

Sto se kaze kol'ko para toliko i muzike 1jee1.gif, posto je tu gde jeste, spolja se i ne vidi, nisam se bas ni trudio da se upicani, metoda ruskog automobila, funkcionalnost pre estetike 1moto3.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja