zender 11 Napisano Septembar 6, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan -Od nedavno mi se pojavio problem na yamahi 750r a to je sledece -motor radi podignuta copa kada ga ubacim u brzinu motor se gasi,naravno prva pomisao je prekidac na copavoj i skidam ga prespajam ali se desava isto,pokusavam sve moguce kombinacije ali se desava isto,prekidac je ispravan proverio sam ga .Intresuje me sta bi mogao biti problem .Unapred zahvalan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6272 Napisano Septembar 7, 2012 Svakom po zasluzi, 12466 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kablove na akumulatoru, kontakte CDI-a. Da li ti se pali sijalica za neutral ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zender 11 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan Arakis Hvala na savetu-Proverio sam sve kontakte,naprskao ih kontakt sprejom,pali lanpicu od neutrala ,skidao sam cak i prekidac na rucici kvacila ali i dalje je problem isti.Kad ga ubacim u brzinu i stegnem kvacilo on nece da vergla,a kad je na neutralu motor radi sve dok ga ne ubacim u brzinu i tada se momentalno izgasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matory 85 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 80 postova Lokacija: Novi Bečej Motocikl: YAMAHA 850 TDM Prijavi odgovor kao problematičan Prekidač na ćopavoj kada je podignut netreba da zatvara kolo. Znači probaj da ga razvežeš i nemoj ga prespajati. Možda je on ispravan ali ne stoji dobro pa ti ćopava ne prekine kolo struje (ne pritisne ga dovoljno). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zender 11 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan - Pokusao sam i spojen i razdvojen isto se desava,prekidac na copavoj zatvara i otvara do kraja tako da sam njega eliminisao kao uzrocnika.Dali postoji jos neki vid zastite sem prekidaca na copavoj,indikator za neutral radi i sija sijalica . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matory 85 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 80 postova Lokacija: Novi Bečej Motocikl: YAMAHA 850 TDM Prijavi odgovor kao problematičan Sada mi pada na pamet da proveriš ceo kabel koji ide do ćopave. Da ti nije negde u kratkom spoju. Da se otopio izolator ili si nažuljio negde pa se dodiruju jedna i druga žica. Ako je tako onda je isto kao da je porekidač uključen, kao da ti je ćopava spuštena. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zender 11 Napisano Septembar 25, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan matory Svaka cast ,bio si u pravu kabal je u prekidu na samom ulasku u dzek na elektronici .HVALA PUNO problem je resen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zender 11 Napisano Septembar 25, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan Potrban mi je takodje savet za jedan problem koji se vuce odavno i bas me dosta izludjuje. Na ovom istom motoru pre izvesnog vremena pumpa za gorivo mi prestane raditi i dino-jet dizne mi se toliko istrose da ih je vise bilo nemoguce nastelovati jednostavno prosipao je gorivo.Motor tada oteram jednom majstoru i ostavim ga da ga uradi,on ga pregleda i potvrdi mi vec moje sumnje i tada mi da predlog da mi zameni cele karburatore koje on vec ima i da mi zameni pumpu i naravno svecice,ulje,filter normalno pristajem na to i sad dolazim uzimam motor ali on neradi kako bi trbao vec ima neko mrsenje na to mi on kaze da se malo vozim pa ce ga on prestelovati kako treba,sad posle nekog vremena vratim motror do njega on odradi to ali se meni motor izgasi posle 100km i to usred krivine,ponovo mu vratim motor koji nije hteo upaliti i on mi kaze da su otisle dve svecice ,ja sedam na motor i posle 10km motor se opet gasi pri prvom vecem dodavanju gasa pocinje da trokira pa da prokine pa sve tako i onda se izgasi i nece upaliti,ja mu opet vratim motor i on mi posle par dana kaze da su otisli ventili izduvni na dva cilindra i da ce on skinuti glavu da uradi,ja mu kazem da cu doci do njega da uzmem glavu i da nosim u radionicu za obradu istih,kada sam dosao da uzmem glavu on mi kaze da je probao da nesto nasteluje pre nego sto skine glavu i da ga probam,ja odlazim od njega i motor mi se gasi na prvom vecem pravcu de sam ga mogao probati-8km od servisa.taga ga zovem telefonom a on mi kaze da je on ipak upravu i da su ventili dogoreli i cim se zagreje on izgubi kompresiju na dva cilindra,ja uzimam manometre i poskidam svecice ,premerim kompresiju koja je na sva cetiri cilindra ista i do kraja skale,ja mu to javljam a on mi kaze da je to toga sto sam merio na hladnom agregatu a kada se zagreje on nema kompresije.E sada mi nije jasno to da motor radi na leru besprekorno na 13/14000 rpm on kao da nestaje goriva pa dobije i prokine tako da ode na zadnji pa ponovo zataji jel da nema kompresije on bi bio konstatno bez nje a ne da u jednom trenutku dobije pa izgubi i sve tako, a da nisam napomenuo to da pumpa za gorivo nije vise elektricna vec vakumska od tdm-a koju je on stavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Septembar 25, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor ima samo jedan cilndar i dva ventila. Bio mi je otisao usisni ventil (rascukao se zajedno sa jos par delova pride). Isti su mi simptomi bili. Vozim, vozim, posle 15-ak km ugasi se motor. Nisam znao sta je. Sacekam kolko da ispusim cigar, upalim, ugasi se pposle 7-8km opet. Nekako ga doteram kuci. Sutradan nije hteo uopste da pali. A i pre otkaza me mucio, trokirao, zezao. Zamenjeni usisni ventil, vodjica ventila, srafovi na klackalicama, gumice, klizac spanera bregaste, glava spanera, obradjena glava motora i zamenjen dihtung glave. I sad (pu, pu, da ne ureknem) radi. Poenta je u tome da je radio dok se ne zagreje, a onda.... i da, meni je bio usisni ventil pa je to jos nekako drzalo vodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Septembar 26, 2012 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan kad ti se ugasi u voznji da li mozes da ga upalis nakon duzeg verglanja ili moras sacekati da se ohladi pa tek onda hoce ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zender 11 Napisano Septembar 26, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan kad ti se ugasi u voznji da li mozes da ga upalis nakon duzeg verglanja ili moras sacekati da se ohladi pa tek onda hoce ? kada se ugasi u voznji moze da upali ali samo uz povucen sauh (preporuka majstora koji ga je radio) sto je i cudno i imam utisak kao da presisa u visim obrtajima ili nestane goriva ,A i pumpa za gorivo je bila elektricna koja se iskljucivala i palila verovatno preko nekog releja a sada je vakumska koja gorivo gura ili premalo ili previse ,a i crkavale su nove svecice sto me itekako cudi.inace motor pocne da trokira i ako ga zadrzim na manjem gasu on oce da posle primi gas i povuce ekstra ali ako zadrzim gas onda se izgasi,nezavisno od toga dali je zagrejan ili hladan on hoce da povuce preko 3000rpm i to cak ide i na zadnji ali kada pocne da trokira cas trokira pa onda nenadano povuce kao blesav ,ako ode ventil ili cak 4 ventila kao sto mi je on rekao nemoguce cas da radi cas da neradi,a pali na dodir tastera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zender 11 Napisano Septembar 26, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor ima samo jedan cilndar i dva ventila. Bio mi je otisao usisni ventil (rascukao se zajedno sa jos par delova pride). Isti su mi simptomi bili. Vozim, vozim, posle 15-ak km ugasi se motor. Nisam znao sta je. Sacekam kolko da ispusim cigar, upalim, ugasi se pposle 7-8km opet. Nekako ga doteram kuci. Sutradan nije hteo uopste da pali. A i pre otkaza me mucio, trokirao, zezao. Zamenjeni usisni ventil, vodjica ventila, srafovi na klackalicama, gumice, klizac spanera bregaste, glava spanera, obradjena glava motora i zamenjen dihtung glave. I sad (pu, pu, da ne ureknem) radi. Poenta je u tome da je radio dok se ne zagreje, a onda.... i da, meni je bio usisni ventil pa je to jos nekako drzalo vodu. Da kada ima jedan cilindar i dva ventila taj motor ce se verovatno izgasiti jel ga pokrece samo taj jedan cilindar ali kod mene ima 4 cilindra i 5 ventila po cilindru malo je nemoguce da on cas radi cas neradi pa opet radi i onda kada ga poterate na obrtaje malo vece on se izgasi i onda upali pod sauhom a jos je zagrejan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Septembar 26, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor ima samo jedan cilndar i dva ventila. Bio mi je otisao usisni ventil (rascukao se zajedno sa jos par delova pride). Isti su mi simptomi bili. Vozim, vozim, posle 15-ak km ugasi se motor. Nisam znao sta je. Sacekam kolko da ispusim cigar, upalim, ugasi se pposle 7-8km opet. Nekako ga doteram kuci. Sutradan nije hteo uopste da pali. A i pre otkaza me mucio, trokirao, zezao. Zamenjeni usisni ventil, vodjica ventila, srafovi na klackalicama, gumice, klizac spanera bregaste, glava spanera, obradjena glava motora i zamenjen dihtung glave. I sad (pu, pu, da ne ureknem) radi. Poenta je u tome da je radio dok se ne zagreje, a onda.... i da, meni je bio usisni ventil pa je to jos nekako drzalo vodu. Da kada ima jedan cilindar i dva ventila taj motor ce se verovatno izgasiti jel ga pokrece samo taj jedan cilindar ali kod mene ima 4 cilindra i 5 ventila po cilindru malo je nemoguce da on cas radi cas neradi pa opet radi i onda kada ga poterate na obrtaje malo vece on se izgasi i onda upali pod sauhom a jos je zagrejan. Prijatelju, nije se meni motor tek tako ugasio, iako ima jedan cilindar. Preterao je sa tim kvarom oko 1000km, tek na kraju vise nije hteo da upali. Mislio sam tad da je struja u pitanju, ali na svu srecu autoelektricar iz komsiluka nije imao vremena da pogleda, pa sam motor odslepao u moto servis. Tamo su otkrili sta je kvar, ja te ljude bezuslovno poslusao (a i red je, znaju posao, ja ne) i motor sad fercera. Ako sumnjas u majstora kod koga si bio idi kod nekog kome verujes i resi problem. Znam da je zamena ventila malo veca finansijska stavka, ali mozda su ti stvarno oni u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Septembar 27, 2012 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan druze nabavi i vrati elektricnu pumpu u rezervoar i problemi ce nestati....nestaje ti gorivo tj. isprazni ti karburatore na vecim obrtajima. verovatno ga mozes navuci u prve 3-4 brzine i onda pocinje da gubi snagu. Sto se tice ventila samo cu reci "menjaj majstora"...kao sto sam kazes tesko da ventil izgori a da cas motor radi pa onda opet ne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Sto kaze mcm vrati njegovu original pumpu.... meni se isto desavalo ali me je mucio relej pumpe,cas radi can ne radi....kad sastavi,radi pod punim gasom koliko hoces,a kad iskuljuci trokira i na kraju se ugasi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matory 85 Napisano Novembar 26, 2012 U prolazu, 80 postova Lokacija: Novi Bečej Motocikl: YAMAHA 850 TDM Prijavi odgovor kao problematičan Kakvu bre vakumsku pumpu od TDMa??? Ja imam TDMa i neznam za takvu pumpu. TDM moj nema pumpu a noviji model ima u rezervoaru potopljenu. Rekao si u jednom momentu da su ti crkle dve NOVE svecice, ako sam dobro poredjao dogadjae u glavi. Razlog??? Pa nešto ih je naglo ohladilo, možda višak benzina, a na velikim obrtajima manjak benzina ti ugasi motor. Ajde probaj ovako... Lepo upali motorče i vozaj se jedno 20km trecom na 2000 rpm. Ako se ne ugasi znači da ti motor nedobija dovoljno goriva na velikim obrtajima i extremnim režimima rada (onda kada najviše srče). Razlog tome može da bude prljav filter (ja lično pasirao na mojoj bivšoj HONDI) ili pumpa ili LOŠE PODEŠENI KARBURATORI. Jednom si rekao da ti je MAJSTOR stavio druge karburatore, a da si pre toga imao karbuse sa DINO JET kitom. Pa sledi moje pitanje a kakav filter za vazduh imaš na njemu? Da su izgoreli ventili, ok mož da bude ali skoro neverovatno da se tvoj motor onda tako ponaša. Da nema komresiju osetio bi to po anaseru, mnogo bi ga lako vrteo kada ga pališ ponovo. To na šta puca tvoj majstor, je cunder (kamenca) na ventilu pa se kao raširi tako da ventil nelegne kako treba od njega pri velikim toplotama, ali to bi ili razduvao i odvalio posle par kma vožnje ili bi trajno zaglavio i ostao bez kompresije. Da je ventil napukao ili izgoreo opet bi posle par kilometara toplo-hladno naprslina postala veca i ostao bi bez komresije. PO MENI OLAKO dijagnostikovanje. Samo da se uzmu pare. Znači vozi 20tak kilometara malom brzinom bez promene režima na malim obrtajima. Za 20 km motor ce biti dovoljno topao da pokaže sve mane ako ih ima. E da još nešto, ako si pri kinti naspi rezervoar do ČEPA, a skini pumpu (tu vakum od TDMa hahaha), msilim da će na tvom motoru prirodni pad do pola rezervara raditi i bez pumpe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zender 11 Napisano Decembar 3, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: cacak Motocikl: yamaha yzf 750r Prijavi odgovor kao problematičan Kakvu bre vakumsku pumpu od TDMa??? Ja imam TDMa i neznam za takvu pumpu. TDM moj nema pumpu a noviji model ima u rezervoaru potopljenu. Rekao si u jednom momentu da su ti crkle dve NOVE svecice, ako sam dobro poredjao dogadjae u glavi. Razlog??? Pa nešto ih je naglo ohladilo, možda višak benzina, a na velikim obrtajima manjak benzina ti ugasi motor. Ajde probaj ovako... Lepo upali motorče i vozaj se jedno 20km trecom na 2000 rpm. Ako se ne ugasi znači da ti motor nedobija dovoljno goriva na velikim obrtajima i extremnim režimima rada (onda kada najviše srče). Razlog tome može da bude prljav filter (ja lično pasirao na mojoj bivšoj HONDI) ili pumpa ili LOŠE PODEŠENI KARBURATORI. Jednom si rekao da ti je MAJSTOR stavio druge karburatore, a da si pre toga imao karbuse sa DINO JET kitom. Pa sledi moje pitanje a kakav filter za vazduh imaš na njemu? Da su izgoreli ventili, ok mož da bude ali skoro neverovatno da se tvoj motor onda tako ponaša. Da nema komresiju osetio bi to po anaseru, mnogo bi ga lako vrteo kada ga pališ ponovo. To na šta puca tvoj majstor, je cunder (kamenca) na ventilu pa se kao raširi tako da ventil nelegne kako treba od njega pri velikim toplotama, ali to bi ili razduvao i odvalio posle par kma vožnje ili bi trajno zaglavio i ostao bez kompresije. Da je ventil napukao ili izgoreo opet bi posle par kilometara toplo-hladno naprslina postala veca i ostao bi bez komresije. PO MENI OLAKO dijagnostikovanje. Samo da se uzmu pare. Znači vozi 20tak kilometara malom brzinom bez promene režima na malim obrtajima. Za 20 km motor ce biti dovoljno topao da pokaže sve mane ako ih ima. E da još nešto, ako si pri kinti naspi rezervoar do ČEPA, a skini pumpu (tu vakum od TDMa hahaha), msilim da će na tvom motoru prirodni pad do pola rezervara raditi i bez pumpe. - Kao prvo da vam se jos jednom zahvalim na vremenu koji ste posvetili ,nisam stigao ranije da vam odgovorim jel sam bio na putu,probao sam na malom gasu da vozim celo jedno popodne i motor se nije gasio,niti je trokirao cak sam ga ostavljao da radi u mestu dok ne podigne temparaturu i upali ventilator i motor je radio bez smetnji.Filter vazduha je ostao kao i pre menjanja karburatora imam K & N filter koji je cist.Cudno je to sto kad god predjem 10000-12000 rpm i zadrzim se na tom rezimu prvo je trokiranje a onda se i ugasi i posle ga nemogu upaliti sve dok posle dugog verglanja motor ne upali i onda pocne trokirati jedno vreme dok nenavuce dovoljno goriva .Svestan sam ja kvara koji imam ali u pitanju je to sto majstor koji mi je to radio nezeli da prizna i stalno hoce da skida glavu koja po meni nije problem a to mi je potvrdilo dosta vas,Iskren da budem nemam poverenja vise u njega dali bi i vratio glavu cak kako treba jel i ovo dosad nije uradio kako treba a vracam mu motor cetiri puta na reklamaciju,za pumpu mi je on rekao da je od TDM-a tako da to nemogu da potvrdim,uglavnom sada imam Frankestajna za koga sam dao veliku svotu novca a nesmem da se usudim da odem dalje od kuce a da mi netreba tehnicko zacelje.A da za svecice kada sam mu ja postavio pitanje zbog cega dve nove svecice odjednom da otkazu rekao mi je da nemoze on to da zna i da mu dodjem 30 eura za to.nemojte me pogresno shvatiti nije stvar u parama ali mislim da mi nije trebao naplatiti te svecice jel sam te koje su otkazale zamenio kod njega 101km pre otkazivanja i to sto su mi otkazale u krivini gde sam jedva uspeo da se izvucem a da se neprospem po putu gde bi verovatno bilo preterao u krivini e to me ljuti i nervira. Hvala jos jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matory 85 Napisano Decembar 4, 2012 U prolazu, 80 postova Lokacija: Novi Bečej Motocikl: YAMAHA 850 TDM Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet: Pošto si menjao karburatore, a imaš KN filter. Lepo nadji majstora koji ima vakummetre i našteluj taj karburator kako dolikuje. Pre toga isperi KN filter, posuši ga i naprskaj ga sprejom namenjenim za KN filtere. Filter za gorivo pre svega toga zameni, STAVI NOV i pazi kako ga okreneš, a ako ga nemaš (stari) ipak stavi nov filter. Pumpu za gorivo neka proveri taj novi majstor. Raspitaj se na forumu gde kod tebe u blizini ima pošten majstor sa znanjem i alatom da ti to uradi kako valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matory 85 Napisano Decembar 5, 2012 U prolazu, 80 postova Lokacija: Novi Bečej Motocikl: YAMAHA 850 TDM Prijavi odgovor kao problematičan Ja na vfru imam K&N filter i motor radi lepo.... Ma ok su K&N filteri. Samo treba prepodesiti malo karbuse na njih i redovno ih čistiti i prskati. Nije njemu filter problem. Takav filter ima mnogo veći protok vazduha nego papirni pa bi po toj logici mogla smesa da bude siromašnija (uvlači više vazduha nego goriva). Kada dodaš dovoljno goriva, smesa bude OK, a po toj logici ima više smese nego sa običnim filterima pa dobijaš i više energije, a samim tim i snage u koji obrtaj više na kraju. PA su zato ti filteri SPORTSKi . Inače K&N je samo jedan od proizvodjača "mokrih" filtera, pa su eto po njima dobili ime, kao i recimo GEDORE za usadne ključeve..... I da, da je filter problem imao bi problem na svim obrtajima. Na leru bi se gasio isto. Njemu je problem MAJSTOR . Ovom motoru treba podešavane karburatora. Menjao je karburatore, (stavljeni sa drugog motora koji garant ima skroz drugačiju kompresionu podelu po cilindru, nego njegov, a verovatno je imao i drugačiji filter) ko zna kako su i nasadjeni, pumpa je menjana (ako je menjana), filter goriva, ima - nema? Sve ovo treba na sto, pa pregledati i očistiti., zakačiti vakume i lepo podesiti. Ako radi satima bez problema na malim obrtajima, mora da radi i na velikim. Nešto mu u tom režimu nedostaje: vazduha, goriva? Vakumi će pokazati. A uzrok će se zatim otkloniti. I ta pumpa mi je sumnjiva. Sve u svemu nadji čoveka sa znanjem i alatom, a ljudi na forumu iz tvog kraja neka ti preporuče nekog. Mora biti da ima dobrih majstora u tvom mestu. Čačak nije mali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...