Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora u inostranstvu i licno dovozenje u Srbiju

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Da li se moze kupiti motor u inostranstvu, recimo Africi od vlasnika i dovesti ovamo? Da li je neko nekad imao takvo iskustvo. Znaci, ako neko hoce da vozi motor do Kine i nazad, a posto mu je to velika i duga tura, resi covek da odleti avionom do Kine, tamo kupi motor i doveze ga do Srbije. Da li je to izvodljivo i kakva je procedura?!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ako se ne varam procedura je standardna samo sto uzmes i privremenu tablicu sa kojom se dovezes do Srbije, prijavis se na carini itd, bla, bla, bla....

Zaludan ili ne, interesantno je znati proceduru u tim slucajevima. Nasao sam neke linkove u kojima se nude motori po Tanzaniji, Keniji i slicno da se kupe za male pare jer su vlasnici imali zdravstvene probleme, pa su sad u Engleskoj i sl. Kupis, odes, dovezes, sta ces lepse :D? Kao, skoknuh po motor do Zimbabvea :o

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

interesantno je znati proceduru u tim slucajevima. Nasao sam neke linkove u kojima se nude motori po Tanzaniji, Keniji i slicno da se kupe za male pare jer su vlasnici imali zdravstvene probleme, pa su sad u Engleskoj i sl. Kupis, odes, dovezes, sta ces lepse :D? Kao, skoknuh po motor do Zimbabvea :o

Au prijatelju, pa gde nadje ove destinacije? :D

Za tamo ti treba vakcina makar protiv malarije ( ne zazam se), a i to je vec procedura. ;) U suprotnom, taman shto postanesh vlasnik, mozzesh odma da postanesh i prodavac tog  motora iz razloga koji si ti gore naveo. ;D

Nis valjda vec izgustirao Teneru?

Vakcina, iliti lek protiv malarije ne postoji, bar ne efikasan (zato godisnje umire po milion ljudi od iste). Ljudi piju preventivno lekove na bazi kinina i sl. ali sve je to smesno, jer kad te komarac nanisani, najeb. si :-\ Te "vakcine" su kao kad kupis zujalice protiv komaraca. Al` zato, ako vozis brze no sto leti komarac, eto spasa :D Tenera na moz` da dosadi ;)!

A sad PONOVO na pitanje:" Kupovina motora u inostranstvu i licno dovozenje!

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

U Africi nikako,citaj malo o raznoraznim prevarama koje se desavaju sa stanovnistvom tih zemalja,samo cekaju da odes tamo sa koferom para da ti prodaju"nesto"za te pare,ne bih ja to ulazio,evo ti Evropa svuda okolo,nadji tu pa kupi,uzmi privremenu tablicu i vozi,ili ga odjavi,plati oko 200 eura da ti neko preveze,trazi ulaz na granici i kad dodjes carini ga slobodno!

Pozdrav 8)

Nisi razumeo, fora je da se kupi motor bas u Africi, ili nekoj drugoj egzoticnoj zemlji i da se motor DOVEZE licno radi same voznje, a ne radi kupovine motora. Ti motori su od vlasnika koji je iz Evrope i koji je ostavio motor dole, jer nije imao dovoljno love, ili se razboleo, ili slomio ruku i sl.

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Nisi razumeo, fora je da se kupi motor bas u Africi, ili nekoj drugoj egzoticnoj zemlji i da se motor DOVEZE licno radi same voznje, a ne radi kupovine motora. Ti motori su od vlasnika koji je iz Evrope i koji je ostavio motor dole, jer nije imao dovoljno love, ili se razboleo, ili slomio ruku i sl.

Ali kako mislis da organizujes papirologiju oko motora kojeg je neki stranac 'ostavio'??  ???

Shvatam ideju da se tamo kupi motor i njime obavi putovanje, ali onda moras biti pripremljen da poneses puno alata za eventualnu (tj. obaveznu) popravku tog motora, dalje sta ces za delove, potrosnu robu...

Mislim da je to utopija... Tj. ostvarljivo je, ali je potrebno mnogo avanturizma (rekao bih i ludila) i pre svega srece da bi takav poduhvat iole uspeo... Pa ljudi svoje motore pripremaju mesecima za neki tako dalek put... Ne znam.

• Drug član, 1854 postova

pa ne znam sci da li možeš da voziš motor koji nije na tvoje ime kroz inostranstvo?

ne znam kako bi uspeo da središ papire jer je motor u africi a vlasnik u evropi, ne znam kako bi ti on poslao važeće papire potrebne za vožnju, ili privremenu tablicu?

ima dosta prepreka...

Guest gordanmg

Idi malo na www.motoscout.de i sresces mnogo koje kakvih oglasa tipa;

1. Na sluzbi u bazi u Grckoj pa se vracam za USA nemam para za prevoz motora i prodajem ga za 2000 evra-R1 2006 godina

2. Brat mi imao car exident i poginuo pa mi trebaju pare da pokrijem troskove sahrane  i dajem motor za 2500 evra Honda Shadow 750 2005 god

ZNACI OVAKVIH STVARI SAM SE NACITAO VAZDA.

Ma znam za te fore, a znam i ortaka iz Nemacke koji je kupio motor od tipa iz Engleske iako je motor bio u Tanzaniji i upravo se vozi njime nazad (trenutno je u Sudanu). Znam coveka odlicno, video sam slike motora, znaci da je u Nemackoj to izvodljivo, zato sam i postavio takvo pitanje.

Inace, niko nije lud da krene motorom do Tanzanije, a da isti nije u ful opremi, isto je i sa rez. delovima. I ako neko kupuje takav motor logicno je da, ili je ozbiljan i ima lovu za rez. delove, ili je lud, jer bi samo lud krenuo bez delova na taj put. I za Daneta i Komu su mnogi mislili da je neizvodljivo to sto rade, pa stigose zivi i zdravi. Imam dosta tako "otkacenih" prijatelja koji putuju po svetu i kad su u Evropi navrate na par dana do mene. Znaci izvodljivo je i te kako, samo je obavezna stroga provera, da ne bude u Tanzaniji, "a dje mi je motor". HAHAHA?

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Za pocetak, problem je sto imas pasos, na kome pise Jugoslavija  :-[ , ... pa vize... pa carnet du passage...

Ma znam za te fore, a znam i ortaka iz Nemacke koji je kupio motor od tipa iz Engleske iako je motor bio u Tanzaniji i upravo se vozi njime nazad (trenutno je u Sudanu). Znam coveka odlicno, video sam slike motora, znaci da je u Nemackoj to izvodljivo, zato sam i postavio takvo pitanje.

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Honda XL1000V Varadero

Izvodljivo. Trebaju ti samo papiri (nadji na sajtu carine) tipa, saobr. ugovor da si ga kupio itd. A na granici ga prijavljujes i s propratnicom furas do carinske ispostave gde ces ga cariniti. Tamo pocinje sex s spediterom itd. Ja probo, s tim sto sam je uvozio motor iz Bugarske , a u Dimitrovgradu ima carinska ispostava na samoj granici. Jebavao sam se ceo dan, aki zavrsio.

Fucking carnet du passage >:( ali se to resava idealno ako motor vec ima karnet, posto se karnet (neka vrsta osiguranja) vezuje za sam motorcikl :)

A za Yugoslaviu, jeb..., moram da im dokazujem da postojimo, vecito ljudi imaju problema sa tim, ali ih na kraju puste, kad isproveravaju.

Vize se daju srediti, bar za Afriku, jos smo mi Titova Jugoslavija :D i imamo po Africi povlasceni rezim od strane prijateljskih i nesvrstanih zemalja :)

U sustini, za mene najveci problem predstavlja carnet, ako se mora uzimati, jer je skuuupoooooo. Jes` da ti vrate pare kasnije, uz bancinu proviziju hehe, ali sta ako razbijes motor negde, pa ne mozes da ga izvuces preko grane nazad? Oprosti se od para u, najcesce, cetvorostrukoj vrednosti motora.

A kad stignem....spedicija, dobar dannnnn, pljacka, iliti sex, kako rece Gaga tek pocinje...

Spediteri su jajare najstrasnije vrste. Ono sto rade naplacuju odokativno, sto ce reci ako poznajes nekoga od njih, moze i da te ne kosta nista. Takodje moze da te kosta i do 300 para (eur). ??? Ako se neko od nas bavi ovim poslom na njega se ne odnosi.Ha, ha

S` tim sto nisu oni krivi, drzava ih maksimalno stiti, jer svi imaju koristi. Nikad mi nisu dali racun za spediterske usluge, uvek "djuture" i razlicito procenjuju vrednost motora! Da li je moguce da njegov papir koji bi i sam mogao da popunim i predam, ali to nam je zabranjeno (sta mislite zasto), vredi 250 eura najmanje za motor preko 250ccm! Carinu mi uvek korektno odrede i kao savetuju nesto tipa platicu manje 5e ako prijavimo manje hahaha, a onda te zavale spediteri! Radi se kao na divljem zapadu, to je prosto neverovatno!!! Onda ti drze motor danima dok carinik ne dodje i za 10 sekundi konstatuje da je motor tu, da su brojevi ok. i to je to. E onda moras da platis tu lezarinu koju nisi morao da su ti rekli da dodjes tad i tad, vrsice carina pregled motora itd, itd...

Upravo tako, o tome ti i pricam. Tale se s carinicima, jer ovima je to najnevidljiviji put do kinte. Nema traga u papirima. Kinta po kinta, je..ga, nakoti se

• Svrati ponekad, 212 postova

REPUBLIKA SRBIJA

MINISTARSTVO FINANSIJA

UPRAVA CARINA

PITANJA I ODGOVORI

UKOLIKO NA NAŠEM SAJTU NE POSTOJI ŽELJENA INFORMACIJA MOŽETE SE OBRATITI PISMENIM PUTEM UPRAVI CARINA, NOVI BEOGRAD, UL. BULEVAR AVNOJA BR. 155, UZ PREDHODNU UPLATU ADMINISTRATIVNE TAKSE U IZNOSU OD 660 DINARA NA RAČUN BROJ: 840-742221843-57, MODUL 97, PRIMALAC : REPUBLIČKE ADMINISTRATIVNE TAKSE.

a sajt ovih postenih ljudi je:

http://www.fcs.yu/

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja