goran18 0 Napisano Jul 29, 2012 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da uvezem Cagiva 125 Mito II iz 2001 godine.Cica bi mi to dovezo do mene.Vjerujem da je isti zakon i u Bosni i u Srbiji sto se tice homologacije samo su ceni razlicite.Motor je presao 33000 ima 17,5 kw sad moje je pitanje dali moze motor proci homologaciju >?I ako bi moglo koliko bi to otprilike kostala carina + ostala sranja. Motor vredi oko 800-900e.I sad sto se tice homolagacije sto se tice motora,dali je bitno da je motor stariji od 10 godina ali da ima euro 3 motor mora biti 10 godina sa euro 3 motorom.hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Jul 29, 2012 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan U Srbiji ne postoji homologacija,niti ima uslova vezanih za euro 3 standard,sto se tice motocikala mozes da uvezes sta hoces ma koliko je staro.Sto se tice papirologije na racun od 900 evra carina bi te izasla maximum 180-200 evra + spediter,knjige iz kojih carina vrsi procenu vrednosti mislim da sadrze samo vozila starosti do 10 godina,tako da se za motor koji ti zelis uvesti moze navesti i manji iznos u racunu,a samim tim i smanjiti carinu.Ovo pricam za Srbiju. Ne znam da li je isti sistem u Bosni,bolje bi ti bilo da proveris prvo kod relevantnih institucija, da ne bi imao problema prilikom samog carinjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 803 Napisano Jul 29, 2012 Zainteresovan, 778 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U svakom većem gradu u osiguravajućim kućama možeš dobiti podatak da li je moguće konkretno za taj tvoj motor dobiti potvrdu da zadovoljava Evro3 standard. U Bijeljini to možeš uraditi u Jahorina osiguranju ili Bobar osiguranju. Potrebno je da imaš broj šasije (rama) tog tvog motora i oni će ti po tom broju reći može ili ne može se cariniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...