Jump to content

Moto Zajednica

sinoc nastradao motorista na ibarskoj

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 468 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS (2003)

Javljajte šta saznate o Aleksandrovom stanju, nek mu je Bog u pomoći...

Malo pre sam se video sa njegovim rodjakom.

Jos uvek je na aparatima i nista se nezna, doktori kazu da je jedino "dobro" sto je mlad i jak.

Najveci problem je glava, ostali prelomi su manje opasni.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 952 postova

Jel imao kacigu?

Kaciga a naročito ostala oprema su više zaštita od neprijatnih ali manje opasnih površinskih ozleda nego od ozbiljnih fraktura. Za direktne udarce poput ovog osim dva metra haube jedino božja ruka može pomoći. Kad bi vozač imao vremena i bio dovoljno sabran da se u tom trenutku malo izdigne da preleti preko auta oprema bi mogla da pomogne tokom klizanja samo da ne podleti pod drugo vozilo. Pomenuo sam više puta ali vidim niko ne komentariše valjda i ne shvataju ozbiljno da po ovim nepreglednim putevima sa dosta ukrštanja vozim ziheraški iza nekoga, obično odaberem neki ozbiljniji auto čiji vozač ne kilavi pa da ga svi pretiču, ne predomišlja se i ne ustručava da da gas dok pretiče da na bi ostao na cedilu prateći ga, 50m iza i mnogo je manji rizik od izletanja ovih što ne vide, srljaju u makazice na kraju i od radara, rizik postoji od naglog kočenja, rupa koje kasno primetim ali sve je to manje opasno. Lepo je imati čist put pred sobom ali iz ove perspektive bolje je to ostaviti za nenaseljene predele. Nadam se da ne gušim, ove teme i jesu da nas podsete sa čim imamo posla i kako da to preživimo.

• Podržavam 6

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Koliko sam cuo radi se o romskoj porodici koja je navodno htela da pregura omegu preko magistrale.

Ako je to istina da su je gurali tesko da su imali i svetla upaljena, tako da nije ni mogao da ih vidi na vreme.

Ova prica mi bas i ne drzi vodu ! Ko jos gura auto preko magistrale sa vozacem i jos sest osoba u njemu ?

A sto se kacige tice - pretpostavljam da je kolega nosio kacigu - vozio je ozbiljan motor, bio 50 km od kuce , pa mi je normalno i da je nosio kacigu. Jedino ako su je ovi iz kola sakrili da bi umanjili svoju odgovornost !

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: Zephyr 750

Koliko sam cuo radi se o romskoj porodici koja je navodno htela da pregura omegu preko magistrale.

Ako je to istina da su je gurali tesko da su imali i svetla upaljena, tako da nije ni mogao da ih vidi na vreme.

Ova prica mi bas i ne drzi vodu ! Ko jos gura auto preko magistrale sa vozacem i jos sest osoba u njemu ?

A sto se kacige tice - pretpostavljam da je kolega nosio kacigu - vozio je ozbiljan motor, bio 50 km od kuce , pa mi je normalno i da je nosio kacigu. Jedino ako su je ovi iz kola sakrili da bi umanjili svoju odgovornost !

Jeste nosio kacigu..a bio je oko 5km od kuce..

• Svrati ponekad, 468 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS (2003)

Neznam dal ti prica drzi vodu ili ne, znam samo da na ovom delu magistrale moze svasta da se ocekuje i vidi.

Nagledao sam se tu raznih udesa gde su stradali mnogi rodjaci, drugovi, komsije i meni nepoznata lica.

Pre tri godine sam imao saobracajku na tom delu, covek je vozio nocu mrtav pijan pored magistrale prema beogradu i svadjao se sa suvozacem, pijani suvozac koji je hteo za Lazarevac uhvatio za volan i smotao pun levi. :lud:

Srecom isao sam sporo i video na vreme sta nameravaju pa sam pobegao i stao kraj puta, pokupilo ih je vozilo koje je islo meni u susret, odbije se od njih i stigne nas kraj puta.

Bili smo u kolima i vezani tako da smo sve u svemu "dobro" prosli.

Mi smo se samo malo ugruvali, a putnici iz vozila koje je prvom njih pa posle i nas pokupilo su "nadrljali" skroz.

Na svu srecu tada nije bilo mrtvih.

Sretao sam nocu na tom delu traktore bez svetla koji pozadi nose vile za seno, vuku drva i....... svasta nesto.

O kamionima bez svetla, skuterima i pijanim pesacima koji nocu prelaze preko magistrale ili setaju sredinom po beloj liniji i da ne pricam.

Kola koja nocu idu mojom trakom meni u susret bez svetla...itd......itd.....

Da nisam pobegao na prosirenje koje sluzi kao parking covek bi ladno udario u mene, prosao je pored mene bez kocenja i kao da ja ne postojim i ladno nastavio put prema beogradu u kontra smeru i bez svetla. :aha:

Cuvajte se ljudi magistrale, a ako vec morate tim putem da prodjete vozite oprezno i otvorite cetvoro ociju.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7362 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nisam bas pocetnik, dosta pazim, edukujem se, vezbam, ali kada procitam post gore kao Draganov, najezim se i obuzme me neki strah.

Bratu bajkeru zelim brz oporavak bez komplikacija!

• Zainteresovan, 859 postova
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

Hvala Bogu da se stanje popravlja. Možda nije ovde mesto i ne bih da sebe stavljam u prvi plan ali nije loše podeliti sa kolegama još neko svoje iskustvo. Vraćajući se iz Sarajeva sa suprugom, kod Trstenika puna Askona crnih glava. Retrovizora nema niti jedan i počinju da usporavaju. Nema ni migavaca. Polako iza njih i ja usporavam i čekam da skrenu. Preko pune linije levo na benzinsku pumpu. Što se traktora tiče isto pratim ih i sviram dok ne ustanu sa noše i opsuju me. Pokažem im srednji prst kao znak zahvalnosti i nastavim. Čim niko ne daje migavac, a usporava, usporite, svirajte, psujte...ali ne PRETIČITE:

• Podržavam 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja