mzetz250 1 Napisano Jul 23, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav forumasi... Imam jedan problem.U pitanju je mzetz250, dakle desava mi se sledece.. kad ga vozim nije bitno koja je brzina (ustvari najcesce se to desava u 4. i 5.) i kad su obrtaji oko 3000 puknes ga po gasu motor kao da se "ugasi", a zatim "upali" i onda vuce kao lud ... Ako neko zna o cemu se radi bicu mu zahvalan da mi kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jul 23, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Имао сам сличан проблем, мени се дешавало приликом првог јутарњег паљења, као да је имао кнедлу да прогута. Решио сам га некако половично и случајно: испустио гориво из лончета, пустио ново и онда није било проблема. Делимично решава проблем да не дозволиш да ти гориво дуго остане у лончету, што ће рећи, немој преко ноћи завртати славиницу. Додуше, ово моје није цваја, ал можда ти нешто помогне. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mzetz250 1 Napisano Jul 23, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost kod mene nije samo kod prvog paljenja.. Ali pokusacu to sa ispustanjem goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 58 Napisano Jul 23, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kv Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa balavurdom...Isti problem sam imao samo sto meni nije hteo uopste da vuce, samo je radio na leru...produvao malo i sredjeno...tako da probaj ne kosta te nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Jul 23, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan podesi paljenje na 2.5-3mm pre gmt, da ima vode u lončetu nebi radio.. meni je taj problem bio na 3.500rpm, kao da se udavi pa odjednom povuče.. podesio pred paljenje i radi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mzetz250 1 Napisano Jul 23, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, kad uradim javim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jul 23, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan podesi paljenje na 2.5-3mm pre gmt, da ima vode u lončetu nebi radio.. meni je taj problem bio na 3.500rpm, kao da se udavi pa odjednom povuče.. podesio pred paljenje i radi! Ајд сад ја да поставим питање (извињавам се на офф-у): да ли ово некако може да се уради на машини са ЦДИ-ем и како? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Jul 23, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ne verujem... mislim, sve mašine novije generacije fabrički regulišu kad treba varnica.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshenda 566 Napisano Jul 23, 2012 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Loznica,Srbija Motocikl: MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav forumasi... Imam jedan problem.U pitanju je mzetz250, dakle desava mi se sledece.. kad ga vozim nije bitno koja je brzina (ustvari najcesce se to desava u 4. i 5.) i kad su obrtaji oko 3000... Moje laičko mišljenje je da su to jako mali obrtaji za 4. i 5. stepen prenosa. Stariji me naučiše da mz ''oće da se zavrće'' - mislim da si ga malo ugušio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Jul 23, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan lično, ne vozim ispod 4.000 na otvorenom.. a ugradu(kod mene) na 2-2.500.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mzetz250 1 Napisano Jul 24, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav forumasi... Imam jedan problem.U pitanju je mzetz250, dakle desava mi se sledece.. kad ga vozim nije bitno koja je brzina (ustvari najcesce se to desava u 4. i 5.) i kad su obrtaji oko 3000... Moje laičko mišljenje je da su to jako mali obrtaji za 4. i 5. stepen prenosa. Stariji me naučiše da mz ''oće da se zavrće'' - mislim da si ga malo ugušio. Nije u tom problem, u ovom je kao sto je sumi rekao : " podesi paljenje na 2.5-3mm pre gmt, da ima vode u lončetu nebi radio.. meni je taj problem bio na 3.500rpm, kao da se udavi pa odjednom povuče.. podesio pred paljenje i radi! " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mzetz250 1 Napisano Jul 25, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan podesi paljenje na 2.5-3mm pre gmt, da ima vode u lončetu nebi radio.. meni je taj problem bio na 3.500rpm, kao da se udavi pa odjednom povuče.. podesio pred paljenje i radi! Da sad ne otvaram novu temu, zanima me da li svi modeli mz-ova imaju platine ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 25, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan mislim da etz 150 nema al Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mzetz250 1 Napisano Jul 25, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da etz 150 nema al Ja imam etz250 i danas sam skidao onaj dekl sa strane i valjda nisam lud ili slijep uglavnom platina nema. Pa me sad bas zanima da li svi modeli imaju, ili ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Jul 25, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan NEmaju!!! ima etz modela sa beskontaktnim paljenjem!! (FABRICKI) Ako nemas platine onda je problem u tom paljenju, Razzor, ima slican problem na etz 150.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mzetz250 1 Napisano Jul 26, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan NEmaju!!! ima etz modela sa beskontaktnim paljenjem!! (FABRICKI) Ako nemas platine onda je problem u tom paljenju, Razzor, ima slican problem na etz 150.. Pa kako da uklonim taj problem na ovom paljenju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Jul 26, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li ti radilica nema preveliko odstupanje ( da se nije rascentrirala pomerila u velikoj pesnice) pa ti paljenje gresi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Jul 26, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Razzor trazi drugu kutiju paljenja.. ipak platine su platine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Jul 27, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan mislim da etz 150 nema al Ja imam etz250 i danas sam skidao onaj dekl sa strane i valjda nisam lud ili slijep uglavnom platina nema. Pa me sad bas zanima da li svi modeli imaju, ili ne ? Onda se problem resava sa 80 e ! Indikator (pick-ap), ili mozda polovan za 40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mzetz250 1 Napisano Jul 27, 2012 U prolazu, 45 postova Motocikl: MZ ETZ250 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da etz 150 nema al Ja imam etz250 i danas sam skidao onaj dekl sa strane i valjda nisam lud ili slijep uglavnom platina nema. Pa me sad bas zanima da li svi modeli imaju, ili ne ? Onda se problem resava sa 80 e ! Indikator (pick-ap), ili mozda polovan za 40 De moze to da se nabavi/naruci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Jul 27, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladja_Batajnica 0 Napisano Jul 28, 2012 U prolazu, 29 postova Prijavi odgovor kao problematičan da na bih otvarao novu temu, pitao bih u ovoj. Imam slican problem. Elem, generalno tesko pali (svecica i akumulator su novi), pri pokretanju se gasi tako da moram da isturiram da se ne bi ugasio i na kraju kad ga vozim gasi se u cetvrtoj i petoj kad dodjem do 3500-4000 obrtaja. Kad se ugasi, resenje je da malo sacekam pa da ga upalim (nece odmah da upali) i da ga drzim na nizim obrtajima. Pretpostavljam da je karburator u pitanju?? ali sta i kako?? Znam da je tesko sad reci nesto tek tako ali posto ga sam popravljam dobro bi mi dosao neki savet. Inace vec sam mu rastavljao karb, da vidim da li je prljav i da li je plovak u redu, vratio, ali nista se nije promenilo. Hvala i na citanju ove poduze poruke a svakako i na odgovoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Jul 28, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nivo goriva u loncetu!!! nasteluj plovak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...