StevaGaleb 76 Napisano Jul 10, 2012 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: Bice opet sledece godine :) Prijavi odgovor kao problematičan Motor je nov kod mene je tek 5 dana ali sam tek danas provalio da su mu i prednja i zadnja guma sa strane skroz masne...kao da ih je neko namazao uljem ... sad mi nije jasno da li je tako bilo od pocetka i zasto bi uopste gume bile masne Druga stvar je ta da tesko pali prvi put. Kada ga upalim radi 2 sec pa se ugasi pa ga onda opet upalim, onda radi 5 sec pa se ugasi.. i tako par puta dok ne uhvati da se greje pa ga onda drzim 2-3 min da radi na leru pod spustenim cokom(kad je podignut nema govora o paljenju) i tek ga onda vratim u normalan polozaj i mogu da krenem Mozda da pojacam ler gas? posto nemam vremena da ga teram u servis a i muka mi je od njih, toliko problema oko novog motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jul 10, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan За задњу масну гуму логично објашњење би било да са ланца баца уље, откуд на предњој, појма немам. За ово што причаш о паљењу, рекао бих да је богата смеша. За почетак, пробај да мало очистиш филтер ваздуха, можда се гуши. Такође, може бити и катастрофа од горива. Не знам какав ти је филтер, можда има и воде...пре паљења, ако те не мрзи, заврни славину, испусти муљ из карба, па пусти гориво. Пре свега тога, опет ако те не мрзи, можда би и резервоар могао да очистиш, ако ништа друго, напуни га на провереној пумпи (ако такве има). Ово ти је све на брзака и у главном се односи на половне моторе. Било би идеално да можеш да замениш филтер, скинеш и очистиш карб, наштелујеш вентиле. Ако је нов, као што кажеш, хеби га, код нас кад купујеш нешто, то ти је мачка у џаку, нулти сервис никако одрађен. Нађи пристојног сервисера. Надам се да сам барем мало помогао. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Jul 10, 2012 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Gume masne-verovatno su mazane glicerinom da ne bi pucale i da se ne bi videli tragovi stajanja na njima, pa cak i preprodavci vozila i polovnih guma koriste iste trikove, premazu gume glicerinom pa se sijaju ko nove, ako nemaju glicerin neki mazu i ulje, a neki i imalin za obucu Paljenje-prebogata smesa rekao bih i ja, mislim da bi trebao da malo dotegnes vijak za smesu, ali pre nego bilo sta uradis odradi ovaj korak-skini desnu plasticnu deklu ispod sedista, kljuc 10 skini regler, zvezdasti srafciger 4kom zavrtanj i oslobodi poklopac filtera vazduha, izvadi sve iz njega, probaj da upalis motor i da li ce da radi onda. Proveri da li je sundjer masan (masan treba da bude ali jedva, dakle kao da je na njemu neko kanuo kap dve ulja a onda ga ocedio) a ako je vise od toga uzmi i isperi ga deterdzentom, takodje operi benzinom metalne mrezice koje drze sundjer. ako je bio previse masan nakon pranja u deterdzentu kapni dve tri kapi ulja ili poprskaj sundjer sa wd sprejom ocedi visak pa ga vrati u kuciste Probaj ovo sa filterom pa javi, ako nece da pali korak tri je ili odlazak u servis ili da sam nastelujes karb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StevaGaleb 76 Napisano Jul 13, 2012 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: Bice opet sledece godine :) Prijavi odgovor kao problematičan Tek sam sad stigao da procitam sve ovo i skapirao da nisam neki strucnak za mehaniku barem ne jos Ocekivao sam nesto vise tipa pomeris neku rucicu i eto :)Hvala vama u svakom slucaju, vozim ga u servis u ponedeljak, pa cu da im trazim da ga pregledaju celog dok sam tu i da mi pojasne par stvari ono kao sta je sta Ima tu jos par nekih problema a mozda i nisu .Nesto mu zvace kao neka guma oko prednjeg tocka i nikako da provalim sta:) i takodje sam siguran da ovo crevce sa slike treba negde da ide a ne da ovako visi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Jul 14, 2012 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan E to crevce visi samo tako, ima funkciju kad osrafis taj srafcic na loncetu karburatora da ispustis djubre (ako ga ima) u loncetu da ne kaplje benzin po motoru.. PS cisto da te ne gledaju belo u servisu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StevaGaleb 76 Napisano Jul 16, 2012 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: Bice opet sledece godine :) Prijavi odgovor kao problematičan Hehe rekose mi iz labaratorije isto to a sad i vidim da imas njihov link, sta da radim kada sve to prvi put vidim Jos samo da sredim i paljenje da ne budim ceo komsiluk ujutru i sve je super, posto motorce kada krene ide za sve pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...