DjordjeMijailovic 2663 Napisano Jul 6, 2012 Strucnjak, 1636 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Motor je bio na redovnom servisu kod ovlascenog servisera. Na racunu pise da mi je naplaceno 3l ulja a u motor ide 2.5l. Pomislio sam da je zaokruzeno u naplacivanju ali ipak resim da proverim nivo i malo sam zbunjen. Dakle, ako izmerim ujutru ili par sati posle voznje, nivo ulja je preko maksimuma na meracu (meri se nezavrnutim meracem). Ako merim odmah posle voznje, nivo ulja je tacno na pola izmedju min i max. Kojem merenju da verujem i da li da izvlacim ulje iz motora? I da, na meracu ima malo "baloncica" na ulju ako ga izmerim odmah posle gasenja motora (iako radi u mestu), kao da se buckalo. Ne znam da li je i to normalno. Sutra cu ih nazvati da vidim secaju li se tacno koliko su nasuli, ali me bas zanima vase misljenje u slucaju da se oni ne secaju ili pocnu da me ubedjuju kako ide 3l ulja u taj motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jul 6, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Bez obzira na mjerač ako je veća količina balončića u ulju to bi značilo da ga motor bućka a to ne valja. Negativno utiče na pritisak ulja i podmazivanje. Izvlači višak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano Jul 6, 2012 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Ako se menja filter onda u tvoj motor staje 2.8 litara ulja, bez zamene filtera 2.5 l. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2663 Napisano Jul 6, 2012 Strucnjak, 1636 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako se menja filter onda u tvoj motor staje 2.8 litara ulja, bez zamene filtera 2.5 l. tako je. Menjan je i filter, moja greska, 2.8. Baloncica nema mnogo, 2-3. Nisam nikad obracao paznju na njih, ali danas sam nesto posebno hipohondrican Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 6, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo prosto. Merač služi da pokaže nivo. Minimalni i maksimalni. Ako je preko max. onda je mnogo ulja što ne valja isto kao i ospod min. Meri se na zagrejan motor u uspravnom položaju (ne na ćopavoj), posle 10 minuta kad se ulje slegne, najčešće na neuvrnut merač (osim ako proizvođač ne kaže drugačije). To što si napisao znači da se motor davi u ulju i to mu smeta. Uzmi veterinarski špric jer ima debeli kraj za igle, tanko crevce i izvuci višak kroz otvor za nalivanje ulja. A ovlašćenim "serviserima" skreni pažnju na njino neznanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2663 Napisano Jul 6, 2012 Strucnjak, 1636 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Provericu sutra tacno tako kako si mi rekao pa cu da odlijem ako ima viska. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...