Vejac 40 Napisano Jul 5, 2012 U prolazu, 63 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: sta na'vatam Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam shvatio da ce mi trebati vise vremena da kupim nov filter nego da napravim i to visestruko jeftinije - napravio sam ga (ne volim da budem ovca). Kupio sam neki najobicniji fiter vazduha od Opel-a SB633 (tigra, corsa, combo) za 550 din (5eura) ali pribliznih dimenzija onog u stromu. Izvadjen filter: osecen papirno/platneni deo sa jacim skalpelom: Novi filter: odsekao sam i plasticne bocne stranice skalpelom (abs plastika se lako sece): Poravnao ivice: isekao novi filter na meru: poravnao i njegove ivice da ne bude previse visok i da bolje naleze: i zalepio ga nekim dvokomponentnim lepkom: Lepak (potrebno 1/3 tube) i jedini alat: Gledajte da ocistite sve pre lepljenja (ostatke papira na plastici filtera, ostatke unutar filtera itd. Lepkom namazite sve tri povrsine a cetvrtu (tamo gde ste skratili filter) cete namazati kada se ove 3 vec zalepe i to tako da ga dobro zatopite - da vazduh ne prolazi nigde. Filter sa lepkom se pritisne uz plastiku, postavi na ravnu povrsinu i optereti sa nekom tezinom da dobro prione i zalepi. Ovaj koji sam ja koristio ima vreme vezivanja od 5 minuta. Za celu operaciju je potrebno sat vremena - demontiranje filtera sa motora, isecanje i lepljenje i sklapanje. Nije mi cilj da izazovem masovno prepucavanje da li je ovakav filter dobar ili nije. Dobar je, jer se koristi u automobilizmu a Vstrom nije nikakva super usvirana masina. Mnogi su probali razliku izmedju na pr. K&N i OEM filtera pa nije bilo razlike. Uostalom, za ove pare, moze se menjati i na 10000km umesto na 16000...plasticni deo se moze vise puta koristiti. Kome se ne svidja ovaj metod - uvek se moze iskeziti za novi. Ima puno tema na stranim forumima na ovu temu, na pr. ova: advrider sajt Pozdrav! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 5, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan sad će te linčovati exkluzivni i ovlašćeni uvoznici, i prodavci filtera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Jul 5, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan tebe treba pretuci!batina je iz raja izasla!neces ti nasim uvoznicima kvariti posao!stetis drzavu!zatvaras radna mesta!u bukagije tebe treba staviti! svaka cast majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 615 Napisano Jul 5, 2012 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO tako treba , razmišljati svojom glavom a ne biti samo jedan od točkića u mehanizmu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Jul 5, 2012 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Napravices od Opela skupocen auto za odrzavanje :-p --- I am here: http://tapatalk.com/map.php?pw3vsn Sent from my iPhone4 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Jul 5, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2644 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan nisam nešto preterano obratio pažnju na slike ali kako ćeš ponovo to iseći ako zalepiš dvokomponentnim lepkom,ovo me interesuje kao potencijalnog vlasnika jednog stroma od sledeće sezone. Da li bi silikon mogao da odradi to umesto lepka ovo pitam jer nisam imao priliku uživo da vidim taj filter 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Jul 5, 2012 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan u principu ideja je super, samo da se poradi na lepljenju jel ces ovo tessko skinuti prilikom ponovne zamene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vejac 40 Napisano Jul 5, 2012 U prolazu, 63 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: sta na'vatam Prijavi odgovor kao problematičan @Soony: opet ga iseces jer taj dvokomponentni lepak nije cvrst vec se ponasa kao smola, uvek je lepljiv na dodir Video sam da je neko lepio taj novi filter na ABS plastiku sa obicnim silikonom jer u biti, vazdusni pritisak drzi filter na mestu i nema tu neke sile koja bi ga odlepila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Jul 5, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2644 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan ili varijanta svaka druga zamena kupiš original filter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Jul 5, 2012 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sve je bez greske,jedino si sa lepkom omanuo.Taj program,cini mi se Saratoga je prilicno los. Za sve ozbiljnije stvari koristite Pasco fix.Do sada ,za svoju proizvodnju,kupio mnogo tog lepka.Izuzetna stvar.verujte. Moj utisak da su ljudi sa ovih prostora nesto sasvim posebno.Da smo imali srece gde bi kraj bio. Svaka cast za ideju,volju....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jul 6, 2012 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan hah uradio slichno pre sat vremena ... sad cu okacim temu nisam znao da ima josh ludaka slichnih meni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Jul 6, 2012 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 6, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ekskluzivni uvoznici i distributeri sišljite ga za te pare koje tražite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Jul 7, 2012 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Ma može da se zalepi i običnim silikonom. Veruj mi drži kao lud a kod sledeće zamene ima manje problema. Nego nisam to hteo da kažem. Hteo sam da kažem da si ovo trebao da staviš u temu zamena za originalne delove. Jer to ovaj tvoj projekat i jeste. Čisto zbog preglednosti i da bi sve na tu temu bilo na jednom mestu. Ja sam od administratora tražio da otvore podforum na ovu temu u kom bi bili razvrstani modeli i proizviđaču i u kom bi mogli da pišemo ovakve stvari ali su rekli da nemože to nego može zalepljena tema. OK šta da se radi. Ako nas bude više ovakvih možda nam i naprave podforum Svaka čast na snalažljivosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dača 43 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: XT600 Prijavi odgovor kao problematičan @ Vejac jel znas mozda od kog auta pase za xj600s? Ima oblik valjka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vejac 40 Napisano Avgust 10, 2012 U prolazu, 63 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: sta na'vatam Prijavi odgovor kao problematičan Odes u prodavnicu filtera, poneses stari filter, pogledas na polici koji ti odgovara i kupis. Ako je predugacak, skratis ga, namazes silikonom taj deo gde si ga odsekao da prijanja dobro i to je to...tako sam ja uradio na apriliji pegaso - mislim da je filter bio od nekog renault-a...poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Maj 5, 2014 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Alfa 147 filter klime original pase na stroma ;-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 108 Napisano Maj 8, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo odrađeno, Treba li podešavati smešu vazduha i goriva kad se zameni filter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lallo 9 Napisano Maj 11, 2014 U prolazu, 38 postova Motocikl: Honda Dominator trenutno. Nekada: Triumph Speed Twin 5T-1939,Lambretta 150-1961,BMW R25-1954 Prijavi odgovor kao problematičan Evo nesto slicno za Dominatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...