DarkKnight 33 Napisano Jul 4, 2012 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan Posle nekih dva mjeseca na motoru mi se javio neki zvuk grebanja, struganja prilikom prebacivanja iz lera u prvu mi brzinu. I to samo između 2000rpm i 3000rpm. Problem je bio jako izražen pogotovu ako je hladan. Posle početne tuge usledilo je traganje za uzrokom. Malo raspitivanje pokazalo je da i još neki modeli od drugih proizvođača imaju sličan problem. Naravno prvi i jedini potreban korak je bilo učlanjenje na forum gixxer.com. Tu su se javili svi koji imaju ki moj motor sa istim problemom. Rijetka anomalija koja može a i ne mora da se javi nezavisno od kilometraže. Javljala se i na novim motorima. Naime problem je tzv. uljenje kvačila. Riješava se jednostavnom modifikacijom kvačila koja je na modelima k8 i dalje postala fabrički standard. Proizvođač nikada nije priznao problem jer se rijetko javljao, a i ne utiče na bezbijednost u vožnji. Samo nervira. Ja sam to odradio i sve funkcioniše ko podmazano Da napomenem ne samo da je taj zvuk struganja eliminisan već kvačilo mnogo ljepše radi. Eo i linka kako da se detaljno sve odradi. Isti je postupak i kod motora drugih proizvođača. Nadam se da će i drugima ovo da riješi problem. http://sdrv.ms/LhVAAG P.S. Ovo je popravka koja zahtjeva par jeftinih djelova i mast za podmazivanje nekog ležaja u kvačilu koja nema ovdje da se uzme. Naravno eBay je zakon i za 5e dobijete i mast. Clutch_Mod.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...