Jump to content

Moto Zajednica

Transplantacija agregata sa CBR 600f1 na 500f1

Recommended Posts

  • U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: CBR 500f

Imam jednu muku pa bih molio za savet ukoliko je neko vec radio nesto slicno.

 

Vozim CBR 500f1 vec 4god i oduvek imam problem sa karburatorima (ako su u opste karburatori u pitanju) Elem od prvog dana motor je previse trosio, 10-12 l/100km Lokal voznja u nizim obrtajima i cesto stajanje i gasenje. 7-8 l/100km otvoreni put oko 100 km/h sto je kod nje 5000 o/min. Posto se inace bavim auto mehanikom (neki cak kazu da sam dobar majstor :aha: ) Posle mesec dana poceo je da "gubi rad" od 1500-3000 o/min pa sam rasturio karbove prvi put i gle cuda LICNE U DIZNAMA!!!! >:( Oprao ih u ultrazvucnoj kadi sklopio, nastelovao smesu i nivo po moto dati, izvakumirao I dobio NISTA >:(>:(>:(

Oterm motor u neki nadri moto servis racunajuci da nisam nesto uradio kako treba. Da ne poverujete jos gore, poceo da dimi crno (previse goriva) da puca i naravno radi kao asmaticar.

Opet sam rasturim sve i nadjem pocepane dve gumice za sauh. Mislio sam da sam resio problem ali ne. Poceo je i lanac da se cuje, radi na sva cetri cilindra kad mu padne napamet, ne ide samo sto ne puca.

 

Psto je motor u jako dobrom stanju OSIM OVOGA nove miselin gume nov did lanac Lancanici, Ofarban je u jako lepu nezno zelenu boju ali niko nece da ga kupi zbog navedenog problema, resio sam da zamenim ceo agregat. Imam agregat sa karburatorima od 600f1 i ugradi bih njega.

 

Ako je neko vec radio nesto slicno molim vas javite se jer ne znam dali je to u opste izvodljivo. Dali se fizicki uklapa i dali ce da funkcionise CDI paljenje sa 500 na 600 jer je ovaj agregat prazan.

 

Puno pzdrava Darko.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1438 postova
  • Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Imam dobrog prijatelja, koji ima identican problem kao i ti. U pitanju je takodje Honda CBR 500 f1. Motor mu trosi kao ruski ZIL, dimi crno, ponekad i proradi na sva 4 cil, brljavi i na leru, i na obrtajima... Sto je najgore, i on se pomalo razume u mehaniku, i ko zna sta sve do sada nije popravio, nabudzio, restabulidzovao...pa ga ovaj, za njega neresiv problem izjeda do ludila... Samo sto je on, za razliku od tebe debeo i celav, pa bi mu motor nezno zelene boje bas lepo stajao... :nanana: :nanana: :nanana: I, ako ne uspe da drugacije resi problem, upakovace on u taj ram vec neku masinu od Yuga 45, verujem uz pomoc jos jednog dobrog majstora - GOCHE!!! :lol: :lol: :lol:

U svakom slucaju, ne gubi nadu, i nista ne brini prijatelju, ce skarabudzis ti od toga vec neku pumpu za vodu. :D :D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: CBR 500f

Neso ti bi Mogao da pomognes tvom majstoru i drugaru, Da ne pustim pecu opet da ti namesta opruge :moto3::moto3::moto3:

Ozbiljno, nasao sam masinu od 600 al ne znam dal ce da bude izvodljivo da se ubaci ili ce Grba da napravi od toga svemirski modulator :lol::lol::lol:

A hondica izgleda kao bombonica :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja