dareker 0 Napisano Jun 21, 2012 U prolazu, 5 postova Motocikl: CBR 500f Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednu muku pa bih molio za savet ukoliko je neko vec radio nesto slicno. Vozim CBR 500f1 vec 4god i oduvek imam problem sa karburatorima (ako su u opste karburatori u pitanju) Elem od prvog dana motor je previse trosio, 10-12 l/100km Lokal voznja u nizim obrtajima i cesto stajanje i gasenje. 7-8 l/100km otvoreni put oko 100 km/h sto je kod nje 5000 o/min. Posto se inace bavim auto mehanikom (neki cak kazu da sam dobar majstor ) Posle mesec dana poceo je da "gubi rad" od 1500-3000 o/min pa sam rasturio karbove prvi put i gle cuda LICNE U DIZNAMA!!!! Oprao ih u ultrazvucnoj kadi sklopio, nastelovao smesu i nivo po moto dati, izvakumirao I dobio NISTA Oterm motor u neki nadri moto servis racunajuci da nisam nesto uradio kako treba. Da ne poverujete jos gore, poceo da dimi crno (previse goriva) da puca i naravno radi kao asmaticar. Opet sam rasturim sve i nadjem pocepane dve gumice za sauh. Mislio sam da sam resio problem ali ne. Poceo je i lanac da se cuje, radi na sva cetri cilindra kad mu padne napamet, ne ide samo sto ne puca. Psto je motor u jako dobrom stanju OSIM OVOGA nove miselin gume nov did lanac Lancanici, Ofarban je u jako lepu nezno zelenu boju ali niko nece da ga kupi zbog navedenog problema, resio sam da zamenim ceo agregat. Imam agregat sa karburatorima od 600f1 i ugradi bih njega. Ako je neko vec radio nesto slicno molim vas javite se jer ne znam dali je to u opste izvodljivo. Dali se fizicki uklapa i dali ce da funkcionise CDI paljenje sa 500 na 600 jer je ovaj agregat prazan. Puno pzdrava Darko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1711 Napisano Jun 21, 2012 Drug član, 1466 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Imam dobrog prijatelja, koji ima identican problem kao i ti. U pitanju je takodje Honda CBR 500 f1. Motor mu trosi kao ruski ZIL, dimi crno, ponekad i proradi na sva 4 cil, brljavi i na leru, i na obrtajima... Sto je najgore, i on se pomalo razume u mehaniku, i ko zna sta sve do sada nije popravio, nabudzio, restabulidzovao...pa ga ovaj, za njega neresiv problem izjeda do ludila... Samo sto je on, za razliku od tebe debeo i celav, pa bi mu motor nezno zelene boje bas lepo stajao... :nanana: I, ako ne uspe da drugacije resi problem, upakovace on u taj ram vec neku masinu od Yuga 45, verujem uz pomoc jos jednog dobrog majstora - GOCHE!!! :lol: U svakom slucaju, ne gubi nadu, i nista ne brini prijatelju, ce skarabudzis ti od toga vec neku pumpu za vodu. :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dareker 0 Napisano Jun 22, 2012 U prolazu, 5 postova Motocikl: CBR 500f Prijavi odgovor kao problematičan Neso ti bi Mogao da pomognes tvom majstoru i drugaru, Da ne pustim pecu opet da ti namesta opruge Ozbiljno, nasao sam masinu od 600 al ne znam dal ce da bude izvodljivo da se ubaci ili ce Grba da napravi od toga svemirski modulator A hondica izgleda kao bombonica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...