Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Доста је било козметике, сад прелазим на озбиљнији рад. Дакле, растављање карбуратора. Најпре сам уклонио држаче за саух и гас: Питао сам се зашто је држач сауха лабав? Потврда је стигла јако брзо, "стручњаци" откинули навој!? Пошто овде има мало "меса" за разушивање и HeliCoil вероватно ћу ставити испод матицу да бих затегао тај шраф... Непрофесионално али шта ћу... Затим сам полабио 4 шрафа и извукао полугу сауха: и шрафове са држачима за исту: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan У том тренутку долази ми "стручни жири": лево Yamaha а десно Honda :lol: да види моје радно место: Скидам задњи држач карбуратора: чији су шрафови били прилично јако стегнути: Али то није било ништа у поређењу са шрафовима предњег држача (према мотору) Ту је већ морала да ради тешка артиљерија и чекић: Надам се да нисам откинуо навоје... Да би скинуо држач морао сам да уклоним полугицу за подешавање лер-гаса: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Лагано сам одвојио карбураторе повлачећи их један од другог: Парочистач је прилично добро одрадио свој посао... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Карбуратор бр. 1: Одушка и отвор за цев за гориво. Карбуратор бр. 2: Отвор одушке и цев за гориво. Карбуратор бр. 2: Отвор за цев горива. Карбуратор бр. 3: Главни довод горива. Карбуратор бр. 3: Отвори за одушку горе и за цев горива доле. Карбуратор бр. 4: Одушка (црна) и цев горива. А све заједно то изгледа овако: Са карбуратора бр. 3 скидам полугу за лер-гас: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na poduhvatu, i pozdrav za dobrog šefa koji ti je dozvolio da koristiš prostor Imam jedno pitanjce - obzirom da rasturaš veliki broj raznih sklopova, kako planiraš vraćanje? Da li ćeš ići po ovim slikama, ili po dijagramima iz literature, kombinovano, napamet (ovo je najzabavniji metod po mom skromnom iskustvu)....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1361 Napisano Jun 23, 2012 Vinyl rider, 826 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Vidim kod svih motora je AIRBOX pravi "pain in the ass" za skinuti. Ja sam za svoj karburator i ostale delove koristio dobro im (nasim domacicama) poznati AXAL za kamenac i skida veoma dobro samo treba aluminijum pratiti budno i drzati na oku da ne "progori". Za sva ostala ciscenja sam koristio ultrazvucnu kadicu koja je ipak mama za neke stvari, narocito gde nasi cevapi od prstiju nestignu da ociste. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1361 Napisano Jun 23, 2012 Vinyl rider, 826 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na poduhvatu, i pozdrav za dobrog šefa koji ti je dozvolio da koristiš prostor Imam jedno pitanjce - obzirom da rasturaš veliki broj raznih sklopova, kako planiraš vraćanje? Da li ćeš ići po ovim slikama, ili po dijagramima iz literature, kombinovano, napamet (ovo je najzabavniji metod po mom skromnom iskustvu)....? Zaboravio sam da pohvalim prostor, kao apoteka samo jos bolje. Primetio sam da ti je manual u KOLORU i veoma detaljno slikovito objasnjen karburator sto je o meni veoma bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na poduhvatu, i pozdrav za dobrog šefa koji ti je dozvolio da koristiš prostor Imam jedno pitanjce - obzirom da rasturaš veliki broj raznih sklopova, kako planiraš vraćanje? Da li ćeš ići po ovim slikama, ili po dijagramima iz literature, kombinovano, napamet (ovo je najzabavniji metod po mom skromnom iskustvu)....? Видиш, и ја сам се тога сетио... Зато ћу радити један по један склоп да нешто не бих заборавио и да не буде резервних делова... Састављање ће бити комбинација свих метода које си навео. У литератури постоје подаци за скоро сваки шраф на колико се кила стеже да не бих чупао навоје као ови чобани што су радили одокативном методом. Од понедељка почињем и снимање камером... Мало сам закаснио али шта је ту је... Карбураторе третирам као једн склоп (сва четири) и кад њих комплетно завршим идем даље. За сада сам растурио карб. бр 1 и чекам да ми колега донесе апарат за ултразвучно чишћење, који изгред буди речено, већ два дана заборавља кући. Он радио повратак у живот једне Honde CBX 1000 (још му фали анласер па готово, ако неко има нек јави овде) па купио себи. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Vidim kod svih motora je AIRBOX pravi "pain in the ass" za skinuti. У праву си, а овај као да је од злата па су га тако с'опроштењем завукли да је просто невероватно... Zaboravio sam da pohvalim prostor, kao apoteka samo jos bolje. Primetio sam da ti je manual u KOLORU i veoma detaljno slikovito objasnjen karburator sto je o meni veoma bitno. Захваљујем! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Једно питање: Можда сте приметили да су на карбовима 1 и 4 лонци за бензин и поклопци мембрана никловани (или хромирани) и да је то сад у прилично лошем стању. Питање: Да ли ће се то скинути при пескарењу или морам да радим нешто друго да би одстранио тај слој? У плану је да карбуратори буду мат... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Једно питање: Можда сте приметили да су на карбовима 1 и 4 лонци за бензин и поклопци мембрана никловани (или хромирани) и да је то сад у прилично лошем стању. Питање: Да ли ће се то скинути при пескарењу или морам да радим нешто друго да би одстранио тај слој? У плану је да карбуратори буду мат... Što ne probaš da ispoliraš malo te poklopce? Svako oštećenje boje će bit puno vidljivije i ružnije nego ogrebotina na ispoliranom djelu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Једно питање: Можда сте приметили да су на карбовима 1 и 4 лонци за бензин и поклопци мембрана никловани (или хромирани) и да је то сад у прилично лошем стању. Питање: Да ли ће се то скинути при пескарењу или морам да радим нешто друго да би одстранио тај слој? У плану је да карбуратори буду мат... Što ne probaš da ispoliraš malo te poklopce? Svako oštećenje boje će bit puno vidljivije i ružnije nego ogrebotina na ispoliranom djelu У плану је потпуно уједначавање површине шмирглањем, 400 > 600 > 800 > 1200 а и финије по потреби. Затим полирање до високог сјаја (огледало финиш) Па тек онда пескарење стакленим перлама финоће 0,2 - 0,5 Ево примера: Само што је задња слика у малој резолуцији па се не види баш најбоље али веруј ми да је то екстра... Ја бих га најрадије оставио тако сјајног али опште је познато да се сјај на алуминијуму не задржава дуго већ навуче патину а не бих да га полирам једном годишње. Стаклене перле дају савршен финиш и трајну заштиту а изгледа... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Мотор би требао да изгледа овако: само што бих ја исполиране шрафове оставио сјајне јер су ионако од нерђајућег челика...Све ово мат је прво полирано до високог сјаја па пескарено перлама. Шта мислите да ли би GS500 изгледао макар приближно овако лепо? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 23, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Једно питање: Можда сте приметили да су на карбовима 1 и 4 лонци за бензин и поклопци мембрана никловани (или хромирани) и да је то сад у прилично лошем стању. Питање: Да ли ће се то скинути при пескарењу или морам да радим нешто друго да би одстранио тај слој? У плану је да карбуратори буду мат... Tako je radjeno na mnogim japanskim motociklima, jer se samo ta dva ( spoljna ) karburatora vide, pa radi estetike. Ako je moguce, valjalo bi da ostane tako ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Почиње игранка: Растурање карбуратора... Литература увек при руци: Скидам комору за гориво: Комора уклоњена, чак није ни много прљава, како сам имао прилике да видим: Да би се измерила висина пловка, потребно је карбуратор окренути наопачке. У случају да је дихтунг остао на телу карбуратора треба га уклонити пре мерења: За Mikuni BS22SS нормална висина је 22,4 +/- 1мм: Мерење је показало 21,45мм што је доња граница. Да би се добила прописана висина потребно је овај језичак мало повити у одређеном правцу: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Дихтунг скинут: Опрезно при скидању дихтунга јер ће те можда морати да користите исти поново. Са скалпелом је лакше то одрадити, али пазите на своје прсте... Скидам поклопац Pilot Jet дизне: Главна и Пилот Јет дизна: Саветујем да правите копије дихтунга ради касније лакше идентификације и куповине јер су стручњаци у продавницама на жалост ретки. Тамо су сада угл. продавци а то није исто... upload photo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Jun 23, 2012 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me zasto karburatore poliras do visokog sjaja ako posle peskaris i pretvaras u mat ? Zar nije vodena smirgla za skidanje riseva dovoljna pre peskarenja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me zasto karburatore poliras do visokog sjaja ako posle peskaris i pretvaras u mat ? Zar nije vodena smirgla za skidanje riseva dovoljna pre peskarenja ? Водена шмиргла је јако добра за скидање рисева - већих или мањих (трагова пада или великих огрботина било које врсте)- тј. за уједначавање површине. Међутим, и она оставља ситне трагове ма како фина била. Ти трагови апсолутно нестају полирањем до високог сјаја и кад тако исполирану површину испескариш стакленим перлама добијеш сатенски финиш невероватног изгледа који је отпоран на време тј. на навлачење патине много више него било који други финиш осим фарбе. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Jun 23, 2012 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Pratimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3270 Napisano Jun 23, 2012 ЗЕЉКАМП, 1822 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANUBIS S. 24 Napisano Jun 24, 2012 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: beograd Motocikl: yamaha FJ1200 Prijavi odgovor kao problematičan :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 24, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Растављање карбуратора бр. 1 Скидам поклопац мембране: Мало чистача карбуратора да би цилиндар лако изашао: Овде је цилиндар прилично лако пошао, међутим, може се десити да радите цилиндар који је запекао па не жели ван. У том сличају добро напрскати чистач и оставити 2-3 минута да делује за затим, тамо где се налази мој прст, за гурање употребити искључиво дрвени штап да се не би оштетио цилиндар који је прилично осетљив на грубу механику: Мембрана са цилиндром напољу: Трагови прљавштине: Поглед унутра. И није толико прљаво: img upload 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 24, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Уклањам шраф за ваздух (Air Screw). Овде пазите да не погубите ситне делове: Шраф је био раван са телом: Следећа је испала мала опруга: Унутра је остала мала подлошка (платница) и дихтунг и нису хтели напоље ни под тачком разно. Е сад, знате мој мото: "Немој ништа на силу, узми већи чекић" - морао сам прибавити алат који се види на слици и јако пажљиво да остатак извадим ван: Комплетиран шраф за ваздух: free image hosting 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 24, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Скидам дизну за ваздух (Air Jet) коју сам пре тога напрскао чистачем. Овде је јако важно да шрафцигер буде одговарајући тј. кнап: I evo dizne: Шраф за испуштање бензина није било могуће одвити шрафцигером па је морао да ради кључ: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 26, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan За саух гедора од 14мм: Као што рекох, за све дизне је важно имати одговарајући шрафцигер, а ово је главна дизна: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...