Adler 189 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, danas sam posao na fakultet,i krenuo magistralom ka Bgdu, i na prvom semaforu, ja usporavam, stiskam kocnicu, spustam u nizu, sve po propisu, i kako sam stao, ubacim u neutral, i on se ugasi. i Ja da upalim, i on se upali, dk dk dk i ugasi se. Na gas ne reaguje, tj. reaguje, onako bori se, ali ga ne prima, i ugasi se. Ja mu podignem ler, i upalim, nabijem malo obrtaje, i krenem, i kako su veci obrtaji, odmah lakse prima gas, i do 4000 trokira, onako i trese, a posle toga, odjednom sve je u redu. I tako ja do Pancevackog mosta, nisam morao vise da stajem, i dolazim do Pancevackog, a tamo haos, milion automobila, i reko, ako ovde bude bilo tako, necu ja preci. Medjutim, nije bilo problema, lepo je radio, i udjem ja u Beograd, idem od Bogoslovije ka Vuku, sve okej, i skrecem ka pravnom, kod Vuka, i on pocne da trese opet, i ja ga popnem na trotoar, i uguram ga u neki hlad, i ostavim, posto sam morao da zurim na ispit, jer sam kasnio vec. I u glavnom, vratim se ja posle ispita(pao sam pride, jbno glup test! Sve bolje od boljeg.), i da upalim, medjutim nista, opet isto, ugasi se, i ja dodjem posle 20minuta, opet, i on lepo radi, meni nista nije jasno. I da vas ne davim. Proverim da li ima goriva, i vidim ima malo, tj. trebao bi da ima dovoljno da me doveze do kuce, ali prebacim ja na rezervu za svaki slucaj, upalim, i krenem, i nisam imao vise problema. Eh, sad ja ne razumem sta se tu desava? Goriva je imao, koliko sam ja video, a i po kilometrazi trebalo bi da bude tako, ne verujem da sam time sto sam prebacio na rezervu resio problem, tj. da nije imao goriva, ali opet, u povrtaku nisam imao problema. Sta moze biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 20, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Moze bit da karbovima treba čišćenje. Za sad samo naspi gorivo i testiraj oće li opet ludovat i jeli se čudno ponaša kad priđe rezervi ili mu je to nebitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8464 Napisano Jun 20, 2012 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan na gpz je velika ona cevka za gorivo, pa treba da ima podosta iznad brega da nije na rezervi. mada tebe možda muče karbovi. Kada upališ motor, odvrni mu one šrafiće na lončićima i pusti da curi benzin. Ako ne curi, udaraj po karbovima dok ne procuri. Izaći će svašta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Vam na brzim odgovorima ljudi! Nisam u mogucnosti danas, ali ovih dana cu to uraditi, pa cu javiti kako je proslo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Jun 21, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, evo danas sam za pocetak, provozao motor, pre radjenja bilo cega, i radi sasvim normalno, kao sto je uvek i radio, nikakva stucanja, gusenja, a navozali smo se jedno 20ak kilometara, tako da je verovatno bilo neko lose gorivo, neki cep se napravio, pa je probio, jer sve u svemu, sada je sve u redu, tako da necu nista ni da diram, a ako se opet desi, ide kod majstora, hvala vam na pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banowatz 10 Napisano Septembar 3, 2012 U prolazu, 25 postova Lokacija: BG - Autokomanda Prijavi odgovor kao problematičan Sve simptome koje si opisao prezivljavam pocev od kraja prosle sezone. Uzrok - prljavi karburatori. Prvi put kada se to dogodilo pred zimu, oterao sam motor na servis i platio 40 E ciscenje karburatora. Ove godine, mislim da je bilo u junu mesecu, sipam gorivo na MOL pumpi, koja vazi za pouzdanu, a minut kasnije, dobro poznato trokiranje na malom broju obrtaja (isto kao i kod tebe, posle 4000 radi najnormalnije). Pomislim, ako odem kod majstora, opet rastanak sa 40 E. Negde na netu vidim MOTUL-ovo sredstvo za ciscenje sistema snabdevanja gorivom (za injection i karburatore). Kupim kanticu toga kod MASS CO, platim 1300 din. Sipam u rezervoar i .... nista, problem ostaje. Vratim se kuci i parkiram motor, krecem da jadikujem sto nemam motor sa direktnim ubrizgavanjem. Sutradan palim motor da ga odvezem da proba moj otac da skine karbove i ocisti, naravno, ista pesma. Međutim, kada sam bio na minut do cilja, motor pocne da se vraca u zivot, trgne se par puta i problem nestade, radi kao sat. Pre par dana, dakle vec 2. put ove godine, malo duže sam vozio po gradu, od semafora do semafora i prilikom menjanja brzine na dole (obavezno uz medjugas), opet stara boljka. Ponovim ritual sa MOTUL Fuel system clean i problem opet rešen. Štaviše, znatno se popravio odziv na malom broju obrtaja, motor je definitivno živnuo. Nadam se da se problem sa karburatorima nece vise ponavljati, jer je moje "rešenje" i dalje neisplativo (mada jeftinije od usluge profesionalca). Malo sam i pojacao ler gas, jer sam cuo da slab ler priziva prljanje svećica. Majstor mi je preporucio da mi slavina uvek bude na rezervi (vozim kawasaki ER-5), jer donja cev (koja vuče rezervu) ima filter, tj. "sito" na ulazu. Međutim 2 puta mi se prljao karburator i sa slavinom na RES, tako da sam odustao od te prakse. U svakom slučaju, reklo bi se da je sa našim gorivom prljanje karburatora svakodnevni rizik. Neki kazu da je ugradnja filtra za gorivo rešenje, mada moj majstor tvrdi da je filter za gorivo beskorisan. više ne znam šta da mislim. Moguće je da sam jednostavno imao srece, pa cu se uzdržati od preuranjenih zaključaka, mada moram da priznam da je svaki MOTUL proizvod koji sam do sada koristio bio prvoklasan. Pozrav, P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Septembar 4, 2012 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ulaganje u ciscenje i stelovanje karburatora se brzo isplati kroz potrosnju, tako da.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Septembar 4, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vise tih problema nemam od onda hvala bogu, moguce da sam popio neko lose gorivo tada, ne znam, ali svakako planiram da na prolecnom servisu, ako skupim para, pored ostalih ulaganja, i ocistim dobro karburatore, ali videcemo, zavisi koliko budem, i ako budem imao problema sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...