Jump to content

Moto Zajednica

Sudska praksa kod prekrsaja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 178 postova

Imam jedan prekrsaj za koji trebam da idem kod sudije za prekrsaje i pokusavam da nadjem koliko je realna kazna za taj preksaj i sta povlaci. Na forumu ko god je okacio slican problem sa nekim prekrsajem prosao je sa gomilom odgovora, sto korisnih, sto zajebancije, nebuloza, drugar od drugara..... Bilo bi dobro da postoji tema sa konkretnim kaznama koje su clanovi dobili za konkretne preksaje. Tako bi svako mogao da zna sta ga otprilike ocekuje... I moglo bi lako da se nadje. Opsezi kazni po zakonu su veliki, pa tako je sudska praksa jedini relevantni parametar u konkretnim slucajevima.

Ja sam konkretno imao za alkohol po starom zakonu za 0.54 o/oo - 9,000 RSD i 3 meseca zabrane za B.

Kazna koju sad ocekujem je cl 332 tacka 100, voznja vozila sa isteklom nalepnicom. U zakonu stoji 6-20k i 2 poena kada je istekla nalepnica. Da li je neko imao iskustvo, da li ide i neka zabrana?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Uf,druze,kad ti istekne nalepnica tad ti je istekla i registracija.

Znaci tvoj prekrsaj je upravljanje neregistrovanim vozilom,a da te ne plasim,to je po novom zakonu jedan od najtezih prekrsaja.

Znam da ide zabrana za sve kategorije i ode gomila bodova ali ostalo ne znam.

Srecno

Ili si registrovan a nisi zalepio novu?

Za to onda vec ne znam.....

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Za neregistrovano vozilo ide zabrana, naravno i poeni i lova.

Ne za isteklu registraciju odnosno ako je istekla vaznost nalepnice ide od 6-20 hiljade i 2 boda, a za vozilo koje nije upisano u jedinstveni registar vozila 15-30 hiljada 6 boda i 3 meseca zabrane, pod tim se podrazumeva da nemas tablicu

Za neregistrovano vozilo ide zabrana, naravno i poeni i lova.

Ne za isteklu registraciju odnosno ako je istekla vaznost nalepnice ide od 6-20 hiljade i 2 boda, a za vozilo koje nije upisano u jedinstveni registar vozila 15-30 hiljada 6 boda i 3 meseca zabrane, pod tim se podrazumeva da nemas tablicu

Zarko je u pravu, 335 - 95) člana 268. stav 1. - 2 kaznena poena, ukoliko je istekao rok važenja registracione nalepnice,

332 - Novčanom kaznom u iznosu od 6.000 do 20.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:

100) člana 268. stav 1, ukoliko je istekao rok važenja registracione nalepnice,

Član 268.

Za registrovano vozilo izdaje se saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica. U saobraćaju na putu mogu da učestvuju samo motorna i priključna vozila za koje je izdata saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica.

E sad u Član 338. Zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom izriče se kumulativno vozaču za povrede odredbi iz sledećih članova ovog zakona se ne pominje moj preksaj, stoga valjda necu da dobijem zabranu...

NARAVUCENIJE >Kad uzimate od keve auto obavezno proverite da nije zaboravila da registruje isti :aha:

Bio sam danas kod sudije za prekrsaje i kao sto sam se nadao, po sudijinim recima, bice izmedju 7-7.5k i 2 boda. Sad cekam samo da mi zvanicno stigne presuda. Vazno je da je dozvola na mestu. :D :D :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja