markes 3 Napisano Jun 18, 2012 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan prekrsaj za koji trebam da idem kod sudije za prekrsaje i pokusavam da nadjem koliko je realna kazna za taj preksaj i sta povlaci. Na forumu ko god je okacio slican problem sa nekim prekrsajem prosao je sa gomilom odgovora, sto korisnih, sto zajebancije, nebuloza, drugar od drugara..... Bilo bi dobro da postoji tema sa konkretnim kaznama koje su clanovi dobili za konkretne preksaje. Tako bi svako mogao da zna sta ga otprilike ocekuje... I moglo bi lako da se nadje. Opsezi kazni po zakonu su veliki, pa tako je sudska praksa jedini relevantni parametar u konkretnim slucajevima. Ja sam konkretno imao za alkohol po starom zakonu za 0.54 o/oo - 9,000 RSD i 3 meseca zabrane za B. Kazna koju sad ocekujem je cl 332 tacka 100, voznja vozila sa isteklom nalepnicom. U zakonu stoji 6-20k i 2 poena kada je istekla nalepnica. Da li je neko imao iskustvo, da li ide i neka zabrana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Jun 18, 2012 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Uf,druze,kad ti istekne nalepnica tad ti je istekla i registracija. Znaci tvoj prekrsaj je upravljanje neregistrovanim vozilom,a da te ne plasim,to je po novom zakonu jedan od najtezih prekrsaja. Znam da ide zabrana za sve kategorije i ode gomila bodova ali ostalo ne znam. Srecno Ili si registrovan a nisi zalepio novu? Za to onda vec ne znam..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Jun 18, 2012 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Za neregistrovano vozilo ide zabrana, naravno i poeni i lova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Za neregistrovano vozilo ide zabrana, naravno i poeni i lova. Ne za isteklu registraciju odnosno ako je istekla vaznost nalepnice ide od 6-20 hiljade i 2 boda, a za vozilo koje nije upisano u jedinstveni registar vozila 15-30 hiljada 6 boda i 3 meseca zabrane, pod tim se podrazumeva da nemas tablicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Za neregistrovano vozilo ide zabrana, naravno i poeni i lova. Ne za isteklu registraciju odnosno ako je istekla vaznost nalepnice ide od 6-20 hiljade i 2 boda, a za vozilo koje nije upisano u jedinstveni registar vozila 15-30 hiljada 6 boda i 3 meseca zabrane, pod tim se podrazumeva da nemas tablicu Zarko je u pravu, 335 - 95) člana 268. stav 1. - 2 kaznena poena, ukoliko je istekao rok važenja registracione nalepnice, 332 - Novčanom kaznom u iznosu od 6.000 do 20.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona: 100) člana 268. stav 1, ukoliko je istekao rok važenja registracione nalepnice, Član 268. Za registrovano vozilo izdaje se saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica. U saobraćaju na putu mogu da učestvuju samo motorna i priključna vozila za koje je izdata saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica. E sad u Član 338. Zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom izriče se kumulativno vozaču za povrede odredbi iz sledećih članova ovog zakona se ne pominje moj preksaj, stoga valjda necu da dobijem zabranu... NARAVUCENIJE >Kad uzimate od keve auto obavezno proverite da nije zaboravila da registruje isti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Jun 21, 2012 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam danas kod sudije za prekrsaje i kao sto sam se nadao, po sudijinim recima, bice izmedju 7-7.5k i 2 boda. Sad cekam samo da mi zvanicno stigne presuda. Vazno je da je dozvola na mestu. :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...