shorty 9 Napisano Octobar 30, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: BOR / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko ste upoznati o clanu 100.(cini mi se) saobracajnog zakonika. on glasi ovako: Vozach bicikla sa motorom ili motocikla je duzan da u toku voznje nosi zastitnu kacigu!!! Nesto fali??? Sto znaci mozete je nositi i na ruci...bitno da je imate uz sebe! E sada druga stvar je sto to nije dobro za zdravlje. Ovo sam napisao u slucaju da vas cima murija zbog kacige na lakt! zasto im dati pare? Kaciga je korisna stvar jel da? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 30, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad je vec nosim na laktu stavicu je na glavu, manje zulja. Inace ta fora ne pali, provereno kod sudije za prekrsaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Octobar 30, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Pad sa kacigom na laktu uzrokuje prelome zglobova, uvrtanje ligamenata i pucanje ostalih kostiju sa trajnim invaliditetom i posledicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shorty 9 Napisano Octobar 30, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: BOR / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad je vec nosim na laktu stavicu je na glavu, manje zulja. Inace ta fora ne pali, provereno kod sudije za prekrsaje. i ja se slazem da kacigu treba nositi na glavi za to je napravljena... to je za one kojima je vrucina ili sta god! a vredi pokusati...ipak su saobracajci inteligentni ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 30, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Probaj pa ces popiti prijavu na jedan. Postoji u ZOBS-u dopuna tog clana u kojoj pise da se zastitna kaciga mora nositi na glavi, jer je primeceno da je pojednici nose preko ruke kao modni detalj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shorty 9 Napisano Octobar 30, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: BOR / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan oni koji ne nose kacige bi trebalo da dobijaju prijave! Ali ako se vec desi nekome...90% pandura ne zna saobracajni zakon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 30, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan oni koji ne nose kacige bi trebalo da dobijaju prijave! Ali ako se vec desi nekome...90% pandura ne zna saobracajni zakon! ? ? ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Octobar 30, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cak i ne znam kako se nosi na laktu, spada mi stalno... Mozda moja kaciga nije napravljena za lakat, jel postoji neki poseban model... ??? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Octobar 30, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam u nedoumici? Da li je bitno na kom laktu nosis kacigu ili treba nositi na levom laktu jer vozimo desnom stranom? Ili je bolje na oba lakta po kacigu? Drugo pitanje, ja vozim choppera pa su mi ruke ispruzene i ne mogu da uglavim kacigu na lakat. Da li postoje posebne kacige za ovaj tip motora ili mogu stavim i na koleno? Ako moze i na koleno da li je bitno levo ili desno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 30, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Cak i ne znam kako se nosi na laktu, spada mi stalno... Mozda moja kaciga nije napravljena za lakat, jel postoji neki poseban model... ??? ;D ;D ;D i meni je stalno spadala dok nisam kupio integralnu. Jet nije za te stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 30, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Bila je tako ranije fora da kada zaustavljaju daš po gasu pa se parkiraš iza ćoška, važno da te ne vidi da si bio na motoru ili silaziš sa njega, staneš i zapališ cigaru. Dobra fora, ali ne radi, možda je prošla jednom ali više nikad. Možda... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Octobar 30, 2007 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko ste upoznati o clanu 100.(cini mi se) saobracajnog zakonika. on glasi ovako: Vozach bicikla sa motorom ili motocikla je duzan da u toku voznje nosi zastitnu kacigu!!! Nesto fali??? Sto znaci mozete je nositi i na ruci...bitno da je imate uz sebe! E sada druga stvar je sto to nije dobro za zdravlje. Ovo sam napisao u slucaju da vas cima murija zbog kacige na lakt! zasto im dati pare? Kaciga je korisna stvar jel da? Ako nosis kacigu samo da ne bi placao kazne onda si u velikom problemu Nosis je valjda zbog sebe da sacuvas lobanju :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Octobar 30, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Nesto fali??? Sto znaci mozete je nositi i na ruci...bitno da je imate uz sebe! Shorty, zašto si toliko "kratak"?? Što ti ne nosiš cipele u ruci?? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Octobar 31, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Nošenje kacige na laktu je kao da imaš seksualni odnos sa prostitutkom iz Kenije a kondom držiš u džepu, kondom štiti od side. By Najzli ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Octobar 31, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nošenje kacige na laktu je kao da imaš seksualni odnos sa prostitutkom iz Kenije a kondom držiš u džepu, kondom štiti od side. By Najzli ;D Jel te jel to neko ima nesto protiv prostitutki iz Kenije ? Jel to neka diskrimiancija ? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GHOST RIDER 0 Napisano Octobar 31, 2007 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan prosle nedelje sam bio kod sudije za prekrsaj,nisam nosio kacigu,dok sam vozio skuter po kaldrmi i to u ratarskom delu naselja,jer sam vozio maltene pored njive,i to brzinom od 10 km/h....panduri sedeli na nekoj vikendici,navratili ne znam sto ...i samo cap STOP,a ja sta cu....stao.... i eto kazne.To je bio prvi put,a drugi put su mi pisali letos,drugar me pokupio skuterom u centru ja naravno nisam nosio sa sobom kacigu,nisam ni znao da cu naleteti na njega....i par stotina metara opet meni pisali...a u p.m....sad kakve sam kurate srece,nosim klacigu i do trafike,na 100 metara od kuce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Octobar 31, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Cak i ne znam kako se nosi na laktu, spada mi stalno... Mozda moja kaciga nije napravljena za lakat, jel postoji neki poseban model... ??? ;D ;D ;D Šatro ne znaš...šminkeru... ...evo pa uči Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shorty 9 Napisano Octobar 31, 2007 U prolazu, 59 postova Lokacija: BOR / Beograd Prijavi odgovor kao problematičan OVO JE POPRIMILO SKROZ DRUGU KONOTACIJU! to sranje o zakonu sam napisao da bih mozda nekome pomogao da ne olaksa sebe za koju hiljadu! ja kacigu nosim i eto bas sam danas kupio AGV GP-1 MAT crnu i mnooooooooogo je dobra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 1, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan postoji da u zakonu da zastitna kaciga mora biti adekvatno postavljena. Sto moze da znaci da pandur moze to da protumaci kao da treba da je nosis na laktu, i naplati ti kaznu sto je nosis na glavi. Zeznuto je igrati se sa zakonom. Nekada nas dvosmislenosti mogu izvuci, ali nisu ni oni nazalost svi bas tako glupi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Novembar 1, 2007 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan neznam da li gresim,ali mi se cini da i do sada zakon o nosenju zastitne kaciga po mom misljenju nije bas najadekvatnije propracen kroz medije. uglavnom je bilo pitanje: koliko je novcana kazna,ukoliko neko ne nosi kacigu-znaci po meni uglavnom prica vodi u tom pravcu,koliko ce neko morati da plati ako nenosi kacigu. misljenja sam da bi trebalo kada je rec o kacigi,predstavljati je kao svoju licnu zastitu na motociklu,da bi je ljudi tako poceli prihvatati. a,ne da to bude moranje zato da nebi platili odredjeni iznos. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatar 3 Napisano Novembar 1, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Borova glava-Barski most Prijavi odgovor kao problematičan postoji vise tumacenja pravne norme a jedno od tih je i logicko i objektivno. to pravnici bolje znaju pa ako ima koji pravnik neka se javi da mu pojasni malo. to vam u prevodu znaci da tumac zakona logicki sagledava sta je zakonodavac hteo da kaze. a sto se nosenja kacige na laktu tice imao jedan kod nas nosio kacigu na laktu i zakaci retrovizor od vozila koje mu je dolazilo u susret, on pada na put i drugi ga gazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 174 Napisano Novembar 7, 2007 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Rešenje je da svi nosimo kacige na glavama. Ako je policajcu i značajno gde je nosiš, betonu je to potpuno nebitna stvar. Kada je motorista apsolutno siguran da nema šanse da on padne na zemlju, treba da ima na umu da može da se desi da zemlja padne na njega. A ona teeeška. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 8, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Rešenje je da svi nosimo kacige na glavama. Ako je policajcu i značajno gde je nosiš, betonu je to potpuno nebitna stvar. Kada je motorista apsolutno siguran da nema šanse da on padne na zemlju, treba da ima na umu da može da se desi da zemlja padne na njega. A ona teeeška. najzli BRAVO Najzli !!! Ljudi prosto nece da ukapiraju da treba nositi kacigu zbog sebe a ne zbog policije !!! Najzli, pa gde si nestao ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 9, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Mislite ovako ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Novembar 11, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Pod jedan, zakon nije izmisljen da bi stitio nas civile, vec da bi stitio vlastodrsce, tj. partije koje su na vlasti. Ne nadajte se da ce se zakon tumaciti nama na korist ako ima iole sanse da nam bude na stetu. Zasto? Pa iz vec pomenutog razloga da tumac zakona pripada i radi za vlastodrsce, a ne za nas i mora za njih da puni budzet. Zlatar je dobar decko, skolovan policajac koji poznaje pozitivne zakonske propise iz domena saobracaja, ali na zalost, problem i nama i njemu (srozavanje ugleda) prave, tzv. kursasi koji nikada nisu prosli kroz skolski dril potreban i neophodan za dobrog i pre svega kvalitetnog i moralnog policajca. Ne mogu se drugi uciti postovanju propisa ako i mi sami, kao policajci, nemamo moralnu svest o postovanju istih. Tako se sve svodi na golu silu i ne koristi nikome, ni civilu ni policajcu koji se rukovodi devizom:"mene stiti zakon i mogu da radim sta hocu" i koji postaje gori, ili bar isti kao prestupnik koji bi trebalo da postuje zakon. I onda se sve vrti u krug....i tako unedogled. Ako hocemo da menjamo svet, pocnimo od SEBE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...