Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ZXR6

Recommended Posts

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Kakve ovo ima veze sa ribama :stabre: Znaci vise nikad za nikad necu pisati u ovakvoj temi. Znaci kupi sta hoces i to je to. Nemaju smisla ove teme. Over and out.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 26 postova

Hehe.. pa dobro pravi ste drugari i vidim da ste od srca sve izneli, hvala vam jos jednom, naravno jako je zanimljivo citati sta pisete a verujem i buducim motoristima koji imaju slicne dileme,hard_rock - nemoj da ides pisi i dalje, pusti covek se malo nasalio hteo je uporediti da bi lakse dokazao svoju tvrdnju da je vozac "NINJA" a ne motor... ali sa druge strane opet statiskicki kad tad vozac pozeli da poleti vise nego sto mu krila iskustva i srece dozvoljavaju tako da ste svi vi u pravu svako na svoj nacin, i meni je to dovoljno i dobio sam i vise nego sto sam mislio da cu dobiti od saveta, zato sam se i odlucio za ovaj forum jer je najjaci u Srbiji.

Ja javljam sta sam uradio, svakako ove nedelje kupujem motor, i doslo je bukvalno do lomljenja izmedju Ninja vs (ponizavajuce ali sigurnije) npr. Kymco Quannon 125 on je trom da tromiji nema, a 4T, 1 cilindar ali moze da se vezba do sledece sezone... pa ako uradim tako pasce Ninja sledeceg leta...

A ZX6R gledam sutra. probam (polako :-) ) i javljam sta sam odlucio, a vama "svakome ponaosob" hvala, i castim sve na na nekom skupu kada budemo seli ako da Bog da se druzimo i pricamo na slicne teme... pisite i dalje sta mislite itd....

• U prolazu, 26 postova

Druze mislim da je pravo resenje za tebe hyusong comet 125 ili 250 motor je ekstra izdrzljiv malo trosi lepo vuce a i odrzavanje je jeftino a i lagan je za voznju :zdravo: on se kerce oko 1600 eura

- Bio sam pre mesec dana kod zastupnika Hyusonga tamo posle pancevackog mosta, seo sam za GT 250 ali sam se odusevio sa 250R... izgleda fenomenalno, Korejanci su se opasno priblizili Japanu... odlicni su, mislim da je samo vazdusno a ne vodeno hladjenje, mada nisam siguran...

A sada i ja malo da dodam za "con3VA", druze, mislim da bi ti bio zadovojan sa ovom masinom i ako je Hyusong? :-)

hyosunggt650r0tu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: DUKE 690 2013

Kada sam pocinjao hyusong mi je bio 2 motor, comet 125 i mogu ti reci da se motor stvarno dobro pokazao i sta je sve preziveo mislim da je hladjenje bilo uljano a ne vazdusno dobar motor a i lak za upravljanje :zdravo:

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Hyosung GT250 Comet

Evo i ja malo da trujem :zvizduk:

Ja vozim Hyosung golaća od 250 kubika i za sad ne mogu da mu nadjem manu tako da preporucujem jer su skoro isti. Usput, hladjenje je vazdusno/uljno.

• Podržavam 1

• U prolazu, 26 postova

Pa ulje u motoru - motor, se hladi strujanjem vazduha. a vodeno, zna se... navodno kod vazdusnog nije preporucljivo previse u mestu / na leru da radi masina, prirodno... ali kod Hyusonga sam cuo da se ne pregrejava uopste, da su masine apsolutno zverke, prethodne serije su imale slabiju spoljnu izradu, a sada su se popravili...

Ali to je juzna koreja, proveren kvalitet, mada Kina / Taiwan ima potencijalno opasne motorcice samo ako predju u klasu jace kubikaze, ugradjuju sve honda/suzuki agregate, mada ne verujem da je to mrsna legura kao kod Japanaca vec samo replika malo posnijeg materijala ali da je trajno prilicno ako se mali servis radi cesce, recimo an 1.500 km da se menja svecica, filter i ulje, bez obzira onda mogu da traju i ha ha.... naravno fabricke gume odmah u podrum i staviti pireli i sl...

Golac GT 250 izgleda extra isto, masina je profi, kada sam seo na nju zacudio sam se koliko je gabaritna, a rezervoar kao da je 600ccm.. a 250r sport varijanta je prelepa, mislim da je 2 cilindra...

• U prolazu, 67 postova

Golac GT 250 izgleda extra isto, masina je profi, kada sam seo na nju zacudio sam se koliko je gabaritna, a rezervoar kao da je 600ccm.. a 250r sport varijanta je prelepa, mislim da je 2 cilindra...

V twin je u pitanju (ugradjuje se i u GV 250).Odlican agregat i bice dobar za tvoje gabarite. Pre nego sto se odlucis u VMoto-u mozes i da iznajmis motor pa ga probaj pre nego sto bljunes kes :D

• U prolazu, 26 postova

Mislis daju motor da se proba po kraju ispred radnje ili se bukvalno rentira taj dan kao u rentacar-u, samo pokazem dozvolu "a" kategorije i licnu kartu i platim neki dnevni iznos? i mogu da teram ceo dan...

• U prolazu, 26 postova

U svakom slucaju u ovoj temi je bitnija informacija da li je sportski motor zbog manjeg ugla okretanja volana dosta rizicniji zbog veće potrebe za naginjanjem u krivinama, posebno gde ima rizle, da li je bas toliko veca sigurnost na ENDURO motorima samo zbog većeg ugla volana i vislje pozicije pri kontroli kao i sedenja gde je drugačiji balans vozača i motora?

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Enduro voziš kao bajs, u svakoj prilici možeš da ga iskontrolišeš. Moje društvo uglavnom vozi R motore i slobodno mogu reći da ti motori nisu ni približno bolji od mog na npr. magistrali koliko je moj motor bolji na lošem putu, kratkim krivinama, gradu, stepenicama, šumi :moto3:

Samo danas mi je par puta proklizao zadnji točak u krivini, preterao sam sa gasom a i zadnja guma mi je katastrofa, uopšte ne bih mogao da kažem da je to rizična situacija, dok na motoru koji ima skroz drugačiju ciklistiku, raspored mase, međuosovinski razmak etc. to može predstavljati veliki problem.

I ne moraš da ga zavrćeš u obrtaje da bi pretekao nekoga, momentalno vuče, u bilo kom režimu. Ovo se odnosi na jednocilindraše.

• U prolazu, 26 postova

Pa da, to je ta zamka, zato cu prvo da uzmem ono sto je pametnije a posle cu eventualno kao drugi motor da uzmem R i svakako ne preko 600 ccm...

Momci ako imate fejs naloge posaljite mi privatnom porukom da vas dodam za prijatelje da mozemo da se cujemo i tim putem ... :-)....

Promenio sam NICK vise nija NINJA 250, sada idem na vec kubikaze :-)...

• U prolazu, 67 postova

Mislis daju motor da se proba po kraju ispred radnje ili se bukvalno rentira taj dan kao u rentacar-u, samo pokazem dozvolu "a" kategorije i licnu kartu i platim neki dnevni iznos? i mogu da teram ceo dan...

U pitanju je rent-a-bike a cini mi se da su odmah pored prodavaca.

• Drug član, 980 postova
  • Motocikl: Lep

Ja ti rekoh, mozes i sa skuterom da pogines. Zavisi sta ti je u glavi. Jedina je razlika sto ces skuter tesko poterati preko 100khm, a hiljadarku ces za 3 sekunde preko 100khm. Ali opet, ako pazis kako vozis i ako pazis na DRUGE kako voze (jer te niko ne vidi otprilike) verovatno ces dugo voziti motor i bez ikakvih padova.

• U prolazu, 26 postova

Nikada nisam srecom pao sa manjih motora niti bicikli (vozio sam trkacke bicikle itd), zadnjih 13 godina koliko vozim automobile, dosta sam ih izmenjao hvala Bogu nisam izazvao ni jedan udes osim sto su me udarili od nazad 2 puta i to zesce, dakle krivica je do drugih, skoro su mi razbili dzipa na magistrali, lik se zakucao kombijem u mene nije me video uopste...srecom nisam bio na motociklu a? .... i sve je proslo ok na kraju .... , uvek vozim sa utiskom da sam ja taj koji kontrolise situaciju i ne uzdam se u druge vozace da ce bas ispratiti sve po propisima tako da smireno cesto propustam druge itd... i ne vozim kada sam napet, nekako u tim situacijama covek kao magnet privlaci udes...e sada to nista ne znaci, ali sto je do mene moram da budem maximalno skoncentrisan u voznji i da se drzim proverenih radnji u motociklizmu ali u gradskom saobracaju ko nema stitnike kolena, kukova, laktova i ramena, pa i ledja uz kacigu ne treba ni da vozi...

Obavezno moram da nabavim i letnje/zimski komplet, volim kozu ali mnogo je vruce u njoj, kao klinac dok sam imao HEAVY METAL bend :-) sam furao kozne pantalone i harley davidson cizme i znam koliko je vruce u tome, tako da cu uzimati neku opustenu sportsku varijantu moto odece, moto pantalone i jaknu sa stitnicima, neku bolju kacigu, necu zaliti love za nju, i neke moto duboe patike sa zastitom za zglob... i naravno oprezna voznja...

• Ne silazi, 6033 postova

Malo sale nije na odmet a i vidis bas ninja sa pomocnim tockovima. Poenta je prijatelju da se svi motori majne vise voze slicno, u krivini ti ugao okretanja kormana ne znaci nista ali zato u gradu enduro ima milion prednosti (ivicnjaci, stepenice...). Ako si panicar i KLE do 100 kmh/h stize dovoljno brzo da u panici napravis gresku. Ako si vozio Tomos i trkacke bicikle znas kako se ide u krivinu. Niko nije seo ni na jedan motor i odmah udario pun gas (mozda neko sa ozbiljnom dijagnozom u Lazi) tako da se sve nauci i savlada.

Ja sam samo rekao da uzmes ono zbog cega ti stomak zatreperi (kao i za ribe) ako ti se u startu ne svidja motor nego ides na soluciju menjacu ga vremenom to je kao da uhvatis grog ribu pa ces posle da muvas dobru a sve to vreme neces ni da je vidis a kamoli jases

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Moj ti je savet da uzmes motor koji ti se najvise svidja. Nebitno da li je to R ,enduro ili nesto trece..A sto se tice voznje u gradu za grad ti je najbolji skuter ili maxi skuter za tu namenu su i izmisljeni ;) Sa R-om u gradu moras da pristanes na kompromis,ali ako volis R kupi R :) Ako hoces pitomiju varijantu i ratereceniji polozaj sedenja, a ujedno izgled R-a moj savet ti je honda cbr 600 F4..Srecno sa kupovinom ;)

• Podržavam 1

• Drug član, 980 postova
  • Motocikl: Lep

Samo jos jedan glas za CBR F4, imam je i stvarno je "miran" motor, a ujedno i lep i sve :) i mozda sto je najbitnije, mrze te majstore, jer se slabo ide kod njih :)

• U prolazu, 26 postova

Teško bih u ovoj sezoni mogao da skrpim za 4. seriju CBR 600... mozda za F3... ili da prodje sezona pa da uzmem i da crknem od muke sto ne mogu da vozim... :-), prva mi je zamisao i zelja bila Kawasaki Ninja 250r neki mladji 2009/10 bas jer sam hteo tromiji sportak.

I ovo je dobra masina - http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/suzuki-gs500f-oglas-43658/

PS: da li je ovaj normalan? (izvinjavam se sto idem u off).

http://www.youtube.c...1&v=VhQsKQDp3EE

• U prolazu, 26 postova

Totalno je full, taman za mene... samo ako mi se posreci da zaradim malo videcemo tokom narednog perioda, verovatno cu da stedim jos malo, da predjem 2 glave pa da biram... sutra mi tek gotov auto pa idem da obidjem masine i vidim sta mi se dopada, ali cu bez zurbe....

Jeste stranac ali je dobra:

http://www.moto-berz...00-oglas-51411/

otisla mi za dzabe f3 1998, crna, ali stranac... za 800e... phhhhh..... mada kada gledam sada malo bolje izgleda kao F2?

Evo ga oglas:

http://www.polovniautomobili.com/oglas2211441/honda_cbr/

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Jeste stranac ali je dobra:

http://www.moto-berz...00-oglas-51411/

Ovo ti je neregularan motor,nemoj takve ni da gledas ;)

Evo ti jedna dobra honda F3..F3 ti je odlicna masina, kao i sve hondine serije cbr 600 F ;)

http://www.polovniautomobili.com/oglas2227430/honda_cbr_600_f3/

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja