DjordjeMijailovic 2697 Napisano Avgust 8, 2012 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj odmah veliku rupu. Pocni od najmanje moguce. Jos jedno od resenja je nesto sto je meni resilo slican problem. Cevcica ili crevce izuvijano tako da nema sanse da ulje nadje put, a vazduh prolazi nesmetano. Crveno je crevce. Ovim si zapravo doveo mesto izlaska iz bocice u najvisu mogucu tacku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Avgust 9, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan E ovo poslednje je savrsena ideja.....to cu da uradim...mislim da bi idealno pasovala ona tanka bakarna cevcica sa frizidera....samo da nadjem negde neko parcence.... Posudica kod mene stoji bas ovako kako si je nacrtao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2697 Napisano Avgust 9, 2012 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Javi kako je proslo. Inace, ne mora kruta cev, moze i neko srevce tanko, samo ga zalijes plastikom, lepkom ili necim trecim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 14, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan napravio sam i ja napokon podmazivac i bice slika uskoro jedino sto ne znam da li elektromagnetni ventil ako je povezan uvek mora da bude u polozaju OFF ? i kako da ga povezem na sijalicu posto sam napravio zajeb povezao sam ga direktno na akomulator i masu i naravno preko noci mi je izvukao akumulator jel se nije gasio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Avgust 14, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan napravio sam i ja napokon podmazivac i bice slika uskoro jedino sto ne znam da li elektromagnetni ventil ako je povezan uvek mora da bude u polozaju OFF ? i kako da ga povezem na sijalicu posto sam napravio zajeb povezao sam ga direktno na akomulator i masu i naravno preko noci mi je izvukao akumulator jel se nije gasio kod zadnjeg svetla imash 3 zhice koje idu u njega. raskopchash i nadje masu i poziciju na njih diretkno vezhesh ventil, 1 zhica na masu druga na + od pozicije, tu stavish i osigurach od 5A, recimo na + pozicije. znachi ventil ne radi sve dok ne upalish svetla tj poziciju. ventil treba da je zatvoren, pa kad dobije struju da ga ona otvori. p.s. na shemi sam boje izlupao... da ne bude zabune 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 14, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan e puno hvala na detaljnom uputstvu, ali samo jos jedno pitanje, gde mi ide + a gde -, ja se u to bas ne razumem pa da ne sjebem slucajno jel je meni na ventilu tacno naynaceno koja je plus a koja minus. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Avgust 14, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan - Ako ti vec pise na ventilu gde je - i + onda moras to da ispostujes.... - Kod mene ne pise, tako da se moze povezati bilo kako.... - Ja sam izvukao plus direktno sa kutije sa osuguracima koja je smestena ispod desnog bubrega pozadi... ..a masu negde sa rama....tako da struju dobijam cim okrenem kljuc na kontakt... - Ti si verovatno pored praznog akumulatora zatekao i lokvu ulja kraj motora ako ti je celu noc ventil bio pod strujom???? - Uzgred ja jos uvek nisam sproveo u delo Djoletov predlog sa cevcicom na cepu posudice za ulje....stoji parce izolira tako da ne curi puno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bilo ulja jel sam zavrnuo ventil sa kojim regulisem protok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam i obecao evo i slika sa objasnjenjima. Da napomenem da se sve jedno vreme vozalo a da nije bilo pusteno u radni proces da bi uvideo eventualne greske i pomeranja u toku voznje ali posto do toga nije doslo danas je zvanicno pusteno u rad za sada sve savrseno funkcionise. Ne zamerite sto nisam oprao motor pre slikanja , a i lanac je prljav ali u bolje stanje nisam ni uspeo da ga dovedem s obzirom kakav je bio. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I jos jednom da se zahvalim na pomoci oko povezivanja struje uradio sam to ipak preko pozicije e sada jos moram da odem i da proverim da li je ventil ostao zatvoren ili otvoren posto mi taj polozaj kod mog ventila nikako nije jasan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2697 Napisano Avgust 16, 2012 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Lepo opisano, krako i jasno! Kako se pokazao ventil za stelovanje protoka? Koliko mozes da razvuces kapanje? i jel mozes da mi kazes gde si ga nabavio. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 16, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan ventil za sada odlicno funkiconise mozes da ga ravuces, ja sam ga razvukao na 2 min kap a moze i vise i manje naravno. svidja mi se sto ima one plasticne matice koje drze crevo i sto ima kontra sraf na ventilu sa kojim namestis polozaj koji ti odgovara dotegnes i ne razmisljas da li ce se pomeriti. a sto se tice firme napisao sam vec gde se nalazi u predhodnim postovima, ako treba napisacu ponovo. Inace cena ventila je 700 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2697 Napisano Avgust 16, 2012 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se sto nisam slusao na casu, procitacu ponovo. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 16, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se postavio sam firmu koja se nalazi u beogradu poslacu ti na PP podatke od ove koja se nalazi u Novom Sadu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2697 Napisano Avgust 16, 2012 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ovako lanac izgleda 1000km od poslednjeg ciscenja a vozen je dosta po seoskim putevima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Avgust 16, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Djole svaka cast za cistocu lanca.... Kod mene je posle 500 km daleko prljaviji.....a vozim se samo po gradu.. U cemu je tajna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2697 Napisano Avgust 16, 2012 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko2 2 Napisano Avgust 19, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Brvenik Motocikl: Bmw K1300S Prijavi odgovor kao problematičan moze li neko da ostavi br.telefona za benzinske ventile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Avgust 19, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan moze li neko da ostavi br.telefona za benzinske ventile subota ujutro bubanj potok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Avgust 19, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nije svima Bubanj potok blizu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2697 Napisano Avgust 19, 2012 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Rezervni-delovi/Ostalo/Benzinski-ventil-MED-Italy/5066522 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4475 Napisano Avgust 21, 2012 Advanced Member, 1981 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan napravio sam i ja napokon podmazivac i bice slika uskoro jedino sto ne znam da li elektromagnetni ventil ako je povezan uvek mora da bude u polozaju OFF ? i kako da ga povezem na sijalicu posto sam napravio zajeb povezao sam ga direktno na akomulator i masu i naravno preko noci mi je izvukao akumulator jel se nije gasio Prvo jedno pitanje za tebe, dok ne zaboravim: Gde si nabavio aluminijumski flah? Vidim da si vec povezao ventil tako da se ovaj post ne odnosi direktno na tebe al' bi mogao posluziti nekom drugom sa KLE-om: U kutiju sa osiguracima ulaze dva konektora sa gomilom zica. Na donjem konektoru imaju dva slobodna mesta (bar na KLE iz 2006.), ono koje je obelezeno plavom bojom stalno ima struju, cak i kada je kljuc izvadjen iz brave. Pogodno je za vezivanje 12V uticnice recimo. Crveno obelezeno mesto struju ima tek kada se da kontakt sto je odlicno za povezivanje ventila podmazivaca. Na oba konektora je vezan i osigurac od 10A. Servisno upustvo kaze da je taj "plavi" konektor predvidjen za dodatne potrosace a da je "crveni" za svetla. Ne znam kako i zasto je kod mene crveni ostao slobodan ali mi je drago da jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Avgust 21, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Tako je i kod mene bilo prazno mesto koje radi na kontakt....milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Avgust 21, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Aluminijumski flah je kupljen u URADI SAM za 116 din nisam siguran. a bojao sam se da cackam tu oko te kutije sada mi je zao sto nisam ali nema veze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4475 Napisano Avgust 23, 2012 Advanced Member, 1981 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljen flah, napravljen nosac- dugujem fotke. Ranije sam gledao svuda osim u Uradi Sam. Ni na jednom stovaristu nisu imali aluminijum a u Mr. Bricolage-u je cena preko 500 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...