Зорге 695 Napisano Avgust 16, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Eно ти погледај шта производи "Бенели" - по' гаме им је из Кине. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Septembar 9, 2015 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Jenda interesantna masinica iz Kine: trocilindras 400cc, po svoj prilici "prosirena" varijanta 253FMM dvocilindrasa od 250cc koji je kod nas dosta rasprostranjen na choperima Jinlun, Kinroad, Sprin Prince, Qingqi i slicnim... uz to i lep projekac cafe-racera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10620 Napisano Septembar 9, 2015 Hronični Motociklopata, 7368 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan svidja mi se ovaj agregat, 3 cilindra, dobre karaktristike, lep zvuk, lepa kubikaza, jos samo da taj agregat spakuju u neki lep ram-motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 9, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Тај црвени "Венто", заједно са троцилиндрашем, појавио се пре неколико година и остало је на тих неколико фотки. Не знам ни за једну кинеску фабрику која је је употребила тај мотор. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Septembar 10, 2015 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Istina sto kazes, Zorge, o Ventu se vise ne prica a od kineza niko ne nudi motocikl sa tom masinom. Ali neki "Sonik" nudi masine na prodaju preko neta: http://www.diytrade.com/china/pd/7163351/400cc_Motorcycle_Engine_with_3_Cylinder.html a meni prvo palo napamet kako bi lepo legao ne repliku moje omiljene Laverde 1000 nije "besan" ko matora Laverda, ali 30ks je pristojna snaga za vozikanje uokolo. ...Ma ne dam se ja opametit, pukao sam vec jednom, a jos uvek mastam da dovucem neke agregate iz Kine pa sklapam ovde motorice po svom ukusu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Septembar 10, 2015 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan A kad smo vec kod Sonic-a, bezstidno pretabase Hodnu Shadow. I nude za 800$ evo originala za poredjenje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 10, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Их, што си ти неки максималиста! Па шта фали и "Лаверди" двоцевки од по' литре? Што мора да се "пуштају бале" на троцилиндричну СФ? Ово што ти личи на "Шедоу" је, како ми се доима, само компјутерски рендеринг. Нуде такве већ неко време и у неколико варијација. Ево неки такав, сав матиран и фарбан у СМБ. Него, има нешто још занимљивије, што су Пољаци из "Јунака" најавили за следећу сезону. Први је овај, какогод да назовеш ту врсту мотоцикала. Произвела га је фабрика "Longjia" и однадавно је познат у Eвропи као "Italjet Bucaneer". Нема потврде какав еј то мотор кога носи, али мени највише личи на онај какав је на нпр. "Спринт Челенџеру", али без декоративних хромираних "плекова" преко глава мотора. Углавном, видећемо ускоро шта је и како са овим мотором. Мене радује да се најзад неко сетио да тај ве-твин спакује у мотор који није крузер/чопер. Е, а други, такође носи марку "Јунак" и ознаки С250, долази из "Zontes"-a, одакле је дошао и, код нас присутни, "Спринт Трек" 125. Шта је највећа фора код овог? Мотор! Дашак свежине међу "Кинезима". Мотор личи на оно што стоји на "Сузукију" ДР-З 250. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Septembar 11, 2015 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se uvoz ovako necega iz Poljske po toj ceni nikako ne isplati. Kad se uracunaju troskovi prevoza i carine, pa je zatim veliko pitanje da li ces moci da ga registrujes a sa druge strane slican motor sa malo slabijim agregatom se vec prodaje u Gevari sa sve garancijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Septembar 13, 2015 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan @zorge: ma nije to sto je trocilindras - nema veze - meni je fora to sto iz postojeceg fonda delova i masina za obradu izvuku veci i jaci motor. To se radi odavno u svetu, ali kinezi slabo eksploatisu tu koncepciju prosirenja game Imas u kini pristojnu 400cc Loncinovu jednocilindricnu masinu od 30-32ks, ali kosta 900-1100$, uglavnom se ugradjuje u ATV-ove, ali ima i moto- varijanta za lancani prenos. 253FMM kosta 350$, ova 3-cilindricna varijanta bi trebala da zavrsi na oko 500$ po mojoj proceni. Ima ih kod nas ko sodera, i nije tesko doci do delova. U kontekstu samnogradnje nekog cafe-raceram, skroz dobar izbor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Septembar 24, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovo mnogo svidja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 25, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo to nego su im garancije u Americi bruka dobre, vrv iste ko i za Harley. 2 godine, neogranicena kilometraza... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Septembar 25, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne izgleda uopšte loše, fino ide, mali potrošač i pokazao se dobro što se tiče kvaliteta.....ako je za verovati ovim Amerima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 25, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jos dva modela od istog proizvodjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 25, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne izgleda uopšte loše, fino ide, mali potrošač i pokazao se dobro što se tiče kvaliteta.....ako je za verovati ovim Amerima... Mada verovatno taj sto ide za Americko trziste tesko da ce da bude isti kao za nase. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Septembar 26, 2015 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovo mnogo svidja... Prodaje se i u Belorusiji, ali pod markom njihovog lokalnog dilera(kao sto je kod nas Sprint npr.) a model su nazvali M1nsk. Potrazi ima tema na forumu. Tamo ga cene ako se dobro secam oko 3000e. Ma ne izgleda uopšte loše, fino ide, mali potrošač i pokazao se dobro što se tiče kvaliteta.....ako je za verovati ovim Amerima... Mada verovatno taj sto ide za Americko trziste tesko da ce da bude isti kao za nase. Zongshen je bio jedan od kvalitetnijih proizvodjaca u prvoj turi kineza koji su se pojavili kod nas i u okruzenju. Video kao video je promotivne prirode tako da mislim da je nivo objektivnosti isti kao kad Alvirovic opisuje Daciju(Dacija bolja od Ferarija ). Nazalos bojim se da ako i dodje na nase trziste motor nece biti konkurentan, a da li ce doci isti kao za americko trziste zavisi samo od alavosti nasih uvoznika(znaci nece ). Meni se takodje jako dopada ceo koncept pod uslovom da motor bude pristojno velik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 27, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ово што је Бранко окачио, долази из фабрике "Бенче" која је од раније позната кроз бренд "Међели" ("Megelli"). Мотор је то што долази из "Зонгшена". А овај RX-3 нуди се по читавом свету под ко зна колико марки. Ено и Пољаци почињу продају под брендом "Ромет". Иначе, тај белоруски "локални дилер" - "M1nsk" није ни налик "Спринту". "M1nsk" је приватизована фабрика ММВЗ, која је производила (и још увек производи) мотоцикле "Минск", а ослаљање на Кинезе је само оправдана пословна политика. "Zongshen" има једна новији и сопствени моторин са малчице спортскојом нотом - RC3. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 27, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve u svemu jedan veoma interesantan i na prvi pogled veoma lijep motoric. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 27, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Браћа Пољаци накачили оном класичном "Зонгу" бочну приколицу и све то нуде купцима. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 27, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda vrlo pristojno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 84 Napisano Octobar 4, 2015 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovo mnogo svidja... Lepa masina ,lep dizajn ja bi ga uzeo da ima kod nas samo kad bi bar imao najmanje 50 konja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 84 Napisano Octobar 4, 2015 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se dosete ovi iz Zongsena da naprave masinu od 600 ili 500 ccm isto kao i ovaj od 250 kubika islo bi im sigurno.Negde sam procitao da cfmoto planira da izbaci na trziste adventure versiju koji bi pokretao masina od 650 ccm kazu oko decembra ove godine premijera ce da vidimo sta se kuva u cfmotou. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 4, 2015 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ekologija dolazi i u Kinu, http://news.motorbiker.org/blogs.nsf/dx/new-electric-motorcycles-from-china-looks-a-winner.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 5, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je definitivno budućnost, samo da baterije pojeftine. Gledao sam neke specifikacije od ZERO brand električnih motocikala. Vrlo su blizu da zamene konvencionalne motore po svim karaktertikama,jedini problem je što su baterije mnogo skupe.Negde sam pročitao da 80 % vrednosti motocikla je u baterijama,sve ostalo 20%. Recimo da ZERO DS košta oko 15.000 EUR, E sad vidim da ovi kineski su i dalje za jednu klasu ispod sa 3 ili 4 puta manjom cenom. Sjajno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 5, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Моторин са перформансама упоредивим са неком 4Т 125-цом и аутономијом од 150 километара - мени би обављао 95% потреба. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 5, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to i pričam,za potrebe "commuter"-a ili city bike-a, sjajna stvar. Ovi kineski su kolko vidim oko 3-3.5K EUR. I posle nema da se sipa gorivo, menja ulje, filteri. Samo priključi u struju i za cenu od 10 dinara se vozis oko 100 km. Otprilike tako A sa razvojem baterija koji se ne može zaustaviti, prepišaće konvencionalne motore,već ih sada biju na ubrzanju... A ubrzanje.......0-100km za 4 sekunde. Mali Ferrari u slučaju ZERO DS-a Ekstra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...