Mostarac 5075 Napisano Maj 17, 2012 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Da li je problem promjeniti ulje u viljuskama na Hondi CBR 900 iz `97 godine ? Nisu mi pustili semerinzi, nikako nemaju hod kakav bi trebao da bude, nekako su tvrdi, iako sam sve stavio na soft. Citao sam na drugom forumu, da se ulje u viljuskama na R -u mijenja svake dvije godine !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Maj 17, 2012 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Menja se ulje i cesce, zavisi od km i nacina voznje, Kod nas dok ne propisha semering niko i ne pomishlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Maj 18, 2012 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Da ti pravo kazem, nisam ni ja znao da se ulje mijenja tako cesto. Ovaj film je kratak, ako ima neko, ko je bas svojerucno ovo radio, neka napise, u Lalajkovom stilu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grom 01 15 Napisano Maj 18, 2012 U prolazu, 82 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: cbr900rr-xl1000v varadero Prijavi odgovor kao problematičan da je lako i prosto nije bas....ali nije ni toliko tesko ako imas mehanicarskog iskustva,zato prvo razmisli dali si spreman i sposoban sam to da odradis.Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 18, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Uopšte nije komplikovano i teško. Treba samo: skinuti prednji točak skinuti kočiona klješta skinuti blatobran odpustiti oba šrafa gornjeg trougla odviti čep na vrhu vuljuške odpustiti donji trougao izvući oba štapa izvaditi opruge okrenuti oba štapa naopako da se ocedi ulje povremeno "pumpati" štapove da izađe svo ulje vratiti oba štapa u trouglove postaviti ih na tačnu visinu u odnosu na gornji trougao stegnuti donji trougao vratiti opruge naliti tačnu količinu ulja u oba štapa proveriti da oba nivoa ulja budu jednaki u dlaku sabiti opruge i zašrafiti čepove zašrafiti gornji trougao vratiti blatobran, klješta i točak i gotovooooo a da možda ipak odeš do majstora Mislim možeš i da odviješ dva šrafića na dnu viljuške koji služe za ispuštanje ulja i da odpustiš gornje trouglove da odviješ čepove i naliješ novo ulje ali je ovako mnogo zabavnije a i bolje ocediš staro ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Maj 18, 2012 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Uopšte nije komplikovano i teško. Treba samo: skinuti prednji točak skinuti kočiona klješta skinuti blatobran odpustiti oba šrafa gornjeg trougla odviti čep na vrhu vuljuške odpustiti donji trougao izvući oba štapa izvaditi opruge okrenuti oba štapa naopako da se ocedi ulje povremeno "pumpati" štapove da izađe svo ulje vratiti oba štapa u trouglove postaviti ih na tačnu visinu u odnosu na gornji trougao stegnuti donji trougao vratiti opruge naliti tačnu količinu ulja u oba štapa proveriti da oba nivoa ulja budu jednaki u dlaku sabiti opruge i zašrafiti čepove zašrafiti gornji trougao vratiti blatobran, klješta i točak i gotovooooo a da možda ipak odeš do majstora Mislim možeš i da odviješ dva šrafića na dnu viljuške koji služe za ispuštanje ulja i da odpustiš gornje trouglove da odviješ čepove i naliješ novo ulje ali je ovako mnogo zabavnije a i bolje ocediš staro ulje. Hvala brate, ovo je vec nesto... Ma nije ovo tesko, nisam bas toliko...Nego me interesuje, kada se odaviju i kasnije kada se sabijaju opruge, da li je to tesko, imali problema sabiti ih, ne znam koliko izadju kada se odaviju cepovi, tj koliki je otpor ? A ovo ostalo nije tesko. Sigurno niko nikada nije mijenjao ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...