BOBS 102 Napisano Maj 14, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan Sa Tasosom se moje putesestvije zavrsava. Trajekt sam u povratku uhvatio iz grada Tasosa koji vozi do grada Keramoti. Mnogo je jeftiniji i putuje pola sata. I ovde postoji kamp koji nisam obisao. Da sam mogao da odvojim jos jedan dan, sigurno bih se provozao motorom po pesku celom ovom obalom. Ako me ponovo nanese put ovde obavezno ostajem neko vreme u KERAMOTI-ju. Poslednji giros za ovu godinu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BOBS 102 Napisano Maj 14, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan Za povratak sam izabrao najkomplikovaniji ali najlepsi put. Put je vodio od Kavale preko Drama-e, i kroz same planine. Kato nevrokopi pored nekog njihovok zimskog turistickog centra pa sve do BANSKO u Bugarskoj, gde sam prespavao. Smestaj je u ovo vreme skoro dzaba. Platio sam 15 leva (8e) smestaj sa dvoristem za motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BOBS 102 Napisano Maj 14, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan U povratku u Srbiju morao sam da svratim u neizbeznu i Fenomenalnu Mezgraju. Kod kafane "KOD GADURIJE'' Srecem starog i iskusnog bajkera iz Leskovca od koga, uz kaficu, ucim jos stosta o motorima i o predelima u okolini za koje nisam ni znao i koje cemo sledece godine obavezno obici, nadam se, zajedno sa nekima od vas. ,;' Enterijer "KOD GADURIJE" iz 1954. godine To bi bilo to. Pokusao sam da vam sto bolje prenesem utiske i atmosferu sa ovog puta. Nadam se da sam donekle uspeo. Malo sam vise udavio sa kampovima, ali to mi je manje-vise i bila misija. Pozdravljam vas. Mozda nekome i koristi nesto od ovoga- vec za ovo leto. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Maj 14, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam u sta bih ovo svrstao,da l u putopise,da l u brosuru,prirucnik za kampovanje,al u svakom slucaju skidam ti kapu i ovo ide u obelezivace definitivno.Molim admine da naprave smajlija koji skida kapu. Da otvoris ziro racun da ti uplatim za gajbu piva Sledece godine da ponovis ovo,al u svakom kampu da budes po pet dana pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Maj 14, 2012 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Bobs druze ,jednako mi je bilo interesantno citati i gledati ovo,kao i slusati uzivo tvoje price i dogodovstine.....vidimo se na kafi uz neke nove price i planove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Maj 14, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan alal ti ona stvar!! kad vidim ovakve tvoje putopise, sramota me sto posedujem motor, mislim, sta ce mi kad ga ne koristim kako treba HOCEMO JOS p.s. cestitam za novi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Maj 15, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je baš po našem ukusu! Potpuno opušteno bez preteranog planiranja i opterećivanja! Putovanje motorom+ kampovanje pruža najveći osećaj slobode! Svaka čast Bobs! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan U dve reči: Alal vera!! :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Maj 15, 2012 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan fantastično Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast na putopisu, uzivao sam dok sam citao. Mogu da zamislim kako je bilo tebi koji si bio na licu mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Maj 15, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Pravi dokaz slobode koju motor pruža.Sve si objasnio i dokumentovao fotografijama da imam osećaj kao da sam prošao sa tobom.Svaka čast majstore,i što već rekoše gore "skidam kapu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Maj 15, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Samo reci pohvale i od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorki 51 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda CX 500C Prijavi odgovor kao problematičan kao sto kazu: slike vise od reci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BOBS 102 Napisano Maj 15, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na pohvalama i lepim recima. Nije to neka mudrost. Svako od nas moze na slican put. Jedino mora da se odluci i da ispuni nekoliko uslova. Ono sto moze da bude najveca kocnica pored novca, je cekanje na jos nekoga. Kada svi koji su zainteresovani iz nekog razloga odustanu lako se i ti pokolebas. Ako se to izbije iz glave, resis da odvozas turu i pored toga sto nisi nasao saputnika, onda je sve lako. Ono sto je jako bitno, a zaboravio sam da pomenem u putopisu je sledece... Grci imaju foru kada si motorom, da ti na ulasku u Grcku, carinici izricito samo mahnu da prodjete. Ukoliko tako i uradite, dalje necete imati gde da vam se upise u pasos ulazak u zemlju. Pri izlasku vas cekaju na carini i naplacuju debelu kaznu jer nemate pecat ulaska. Dakle bez obzira sta oni kazu, sidjite sa motora i odite do carinika sa pasosem.. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BOBS 102 Napisano Maj 15, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam u sta bih ovo svrstao,da l u putopise,da l u brosuru,prirucnik za kampovanje,al u svakom slucaju skidam ti kapu i ovo ide u obelezivace definitivno.Molim admine da naprave smajlija koji skida kapu. Da otvoris ziro racun da ti uplatim za gajbu piva Sledece godine da ponovis ovo,al u svakom kampu da budes po pet dana pozzz Veruj mi da mi je toliko bilo krivo sto sam zbog vremena u svakom kampu, osim na Tasosu, samo prenocio. Par mestasaca su zaista bila rajska. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BOBS 102 Napisano Maj 15, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je baš po našem ukusu! Potpuno opušteno bez preteranog planiranja i opterećivanja! Putovanje motorom+ kampovanje pruža najveći osećaj slobode! Svaka čast Bobs! Gde god da vozim, gledam da sto manje planiram. Jedino sto planiram je da mi bude sto komplikovanije prirodnije i da kazem divljije na neki nacin. Adrenalin je za mene upravo takav nacin putovanja. Ne brza voznja i nacin koji podrazumeva klasican odmor sa blagodetima gradskog i modernog zivota. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Maj 15, 2012 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan BOBS svaka ti čast na ovoj avanturi a i "moped" ti je ekstra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Maj 15, 2012 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto moze da bude najveca kocnica pored novca, je cekanje na jos nekoga. Kada svi koji su zainteresovani iz nekog razloga odustanu lako se i ti pokolebas. Ako se to izbije iz glave, resis da odvozas turu i pored toga sto nisi nasao saputnika, onda je sve lako. Ovo je osnova svakog imalo avanturistickog (naravno da svi mi avanturu shvatamo na sopstveni nacin) putovanja! Treba samo prvi put pokusati i kasnije nece biti dileme. Jasno je da je u drustvu lepse, ali se ovde ne bira izmedju odlaska sa nekim ili sam, vec izmedju odlaska i neodlaska. Vremenom sam razumeo da svi oni solo putnici po svetu, ustvari nisu cudaci, vec je tesko, skoro nemoguce uskladiti slobodno vreme, zelje i mogucnosti. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 18, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Divim se svakome ko na ovoliki put krene sam!!! Avantura vredna paznje i postovanja! Sta bi sa novom crnom Tenerom s kojom si isao u Siriju i Jordan, ako se dobro secam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 18, 2012 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam ponovo putopis, ovaj put detaljnije, i prezadovoljan sam procitanim, a i vidjenim. Toliko lepih mesta si obisao, da je stvarno steta sto se nisi duze zadrzavao po tim kampovima. Po izrazu lica na fotografijama vidi se da si uzivao, a to je stvarno najvaznije. Ove godine ces , nadam se, napraviti jos bolji putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Maj 18, 2012 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bobs,svaka ti dala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dallape 220 Napisano Maj 21, 2012 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: HONDA VARADERO XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast na putopisu, uzivao sam dok sam citao. Zelim samo da pitam , da li je problem u Grckoj, biti van kampa na nekom mestu koje ti se svidi uz put pored mora? Mislim da li se sme? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Maj 21, 2012 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da ti ja kazem...prosle godina na Sitoniji sam video vise divljih (naravno i legalnih) kampera nego bilo gde u zivotu. Tako da mislim da sa tim nema problema u Grckoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BOBS 102 Napisano Maj 22, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan Divim se svakome ko na ovoliki put krene sam!!! Avantura vredna paznje i postovanja! Sta bi sa novom crnom Tenerom s kojom si isao u Siriju i Jordan, ako se dobro secam? Za moje potrbe i afinitete, nova Yamaha Tenere je poprilicno neozbiljan motor. Cim sam se vratio iz Sirije i Jordana, menjao sam je za Afriku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BOBS 102 Napisano Maj 22, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast na putopisu, uzivao sam dok sam citao. Zelim samo da pitam , da li je problem u Grckoj, biti van kampa na nekom mestu koje ti se svidi uz put pored mora? Mislim da li se sme? Apsolutno nije nikakav problem. Policije nigde nema. Ima je samo u centru vecih gradova. Kod njih ti je sve zapusteno. Malo izdjes iz organizovanog turistickog sela i do sledeceg, koje je tek za nekoliko km, imas mesta i plaza totalno neuredjenih i za njihove pojmove neinteresantnih. Ta su mesta zapravo idealna za ono sto pitas. Ovo se narocito odnosi na Krf i Halkidiki. Takodje i za juzniji deo istocne obale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...