Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBR 900 RR

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova

Honda CBR 900 RR FireBlade Je Po Meni Jedan Od Najboljih I Najizdrzljivijih Motora.130 ks i 175 kg Je U Potpunosti Ok Za Takav Motor Koji Je 1997 i 1998 God.Moj Tata Planira Da Kupi Taj Motor Za Pocetak Sezone, A Ja Naravno Zelim Suzuki GSX-R 600 K7 :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

A da malo bacite pogled na datum kad je tema postavljena ;D ;D ;D

A pa shta? Pa jel smeta to shto od 2005e nije napisan ni jedan komentar,a motor je legenda...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

A da malo bacite pogled na datum kad je tema postavljena ;D ;D ;D

A pa shta? Pa jel smeta to shto od 2005e nije napisan ni jedan komentar,a motor je legenda...

Izvini :'( :'( :'(

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

honda je to a cbr 900 je extra motor,,prelazi mnogo veliku kilometrzu trpi raznorazna akanja i mucenja,i u svojoj klasi je medju najboljima ;)

• Svrati ponekad, 216 postova

Upoznao sam coveka koji vozi CBR 900, mislim da je 1995 godiste i pre 4 meseca je imao 90-ak 000 km na satu. On je treci vlasnik i na motoru su samo radjeni radovni servisi. Na sto hiljada je trebalo da ga rasture i da vide stanje motora, izmere kompresiju itd...

I dalje sam fasciniran izdrzljivoscu te masine.

Eto.

• Svrati ponekad, 186 postova

Al zar nema nekoga sa LICNIM iskustvom da nam "predstavi" ovaj model??? Price tipa "Moj drug" ili "Neki lik tamo" nisu bas nesto od pomoci...

Moj prijatelj je takođe imao 900 RR iz 1999.god.Imao sam priliku da ga provozam,ne nešto puno,al bolje išta nego ništa,ali pre toga zelim da izložim moje lično poznavanje i nešto iz literature što sa našao.

900 RR je začetnik ,,hiper sport,, kategorije.Sve je počelo, 1989.godine,kada je japanski inženjer-Tadao Baba izložio ideje šefu razvojnog odeljenja,koje su izazvale veliku zainteresovanost.1992.god,na svetsko tržište izašao je CBR 900 RR-893ccm;16V;DOHC;185 kg;124ks,...Motor je jednostavno napravio ulazak u novu eru.Mnogi pričaju,da mu je odlika,što pored snage od približno 1000ccm,a u vožnji se ponaša kao šestotica.Mana mu je bila-prednji diskovi,koji su bzo odlazili u aut,a interesantna stvar je što je prednji točak bio od 16 cola(pa se malo mora potražiti guma).Ova priča se odigrala do 1996.godine,kada je napravljena nova mašina od 918ccm,184 kg-smanjili su kilažu za 1 kg,konjaža mu je skočila za 4ks,uži i krući ram,sa žadržavanjem prednjeg točka-16 cola...eto ti ga sad.

1997.godina-motor se nemenja,jel nije bilo potrebe.Međutim,,sečivo,, dobija konkurenciju-ZX-9R,THUNDERACE,koji je zauzeo drugo mesto,zbog:velike težine,robusnosti motora,težak za vožnju (u odnosu na RR).1998. Hondini radnici gutaju knedle,jer je izašao motor,za koji bi vecina i majku dali hehehe :D

-YAMAHA YZF-R1,koji je estetski,normalno i mehanički privukao potrošače.No kako kažu posle kiše,dođe sunce,honda uzvraća udarac.179kg,vuše od pola delova,sklopova,podsklopova,pretrpelo je promene.Snaga skače na 130 ks,novi i veći karburatori,promenjena zadnja i prednja viljuška,prednji diskovi,koji su se povećali na 310mm.Montirane su nove,četvoroklipne kočione čeljusti.Izgled je izmenjen zbog nove maske i prednjeg fara.Menjač je pretrpeo znatne promene,što je uslovilo u povećanju maksimalne brzine od 6 km/h.1999.godine,Honda nije pretrpela neke značajne promene,dok za 2000.godinu izlazi agregat od 929ccm.Mnogo mirniji agregat,monoton za vožnju,neostvaruje uzbuđenje kod vozača,no dobio je USD viljušku i felnu od 17 cola.

2001.je godina kada je Honda u klinču sa Suzukijem,Kawasakijem,i Yamahom,pa je 2002. izašao zadnji 900 RR.150 ks,954 ccm,direktno ubrizgavanje,...

GENERALNO, ::) znam da sam davež  ;D,motor je odličan,veoma izdržljiv,MA EKSTRA,ja sam i jurio da ga kupim,ali me je sprečilo to što je motor prejak za mene,i smatram da mu nisam još dorastao.Ako neko ima para i višak andrenalina,a voli sportske motore...mislim da je jasno šta da kupi. Hvala vam na vremenu!!!

• U prolazu, 17 postova

Honda CBR 900 RR FireBlade Je Po Meni Jedan Od Najboljih I Najizdrzljivijih Motora.130 ks i 175 kg Je U Potpunosti Ok Za Takav Motor Koji Je 1997 i 1998 God.Moj Tata Planira Da Kupi Taj Motor Za Pocetak Sezone, A Ja Naravno Zelim Suzuki GSX-R 600 K7 :D

Jesi ga vozio? Jesi posedovao taj motor?

Vozio Ga Jesam, Ali Nadam Se Da Cu Ga Posedovati.

• Svrati ponekad, 186 postova

...sto kazes Vule, bolje ista nego nista, pristojan opis, doduse po knjizi, ali radi svij posao. A inace ni taj zx6 nije bas za bacanje  ;)

Hehehe,dobro,mora malo i literatura da radi ;D ,a to bolje išta nego ništa,sam mislio na to,da ga nisam nešto puno vozio (2  pravca na bulevaru,4 krivine i to gradske vožnje) ali moja poenta je bila da se na normalnim brzinama i ubrzanjima vidi tj oseti snaga ove zveri. lično iskustvo,vozio sam i ZX10R za 2007.godinu,iskreno bolji jeste (po meni),ali ništa on ne beži puno od sečiva.Ma motor je bruka.Mada i ova ninja je FULL.Sviđa mi se GT-podseća na TORNADA 1000  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja