Jump to content

Moto Zajednica

Pomagajte drugovi problemi sa qm250

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 460 postova
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

Evo ovako, motor sam kupio skoro ali problemi se javljaju.Kad palim motor(prvo paljenje) izgleda da jedan cilindar ne radi sobzirom da je auspuh iz tog hladniji dok je drugi vec dosta topao ,ali, taj cilindar sto radi izgleda da trosi ulje jer sam skidao auspuhe i pod prstima je masnoca a u onaj drugi suvo.U toku voznje menjam brzinu u vecu,dam malo jaci gas i osecam da ceo agregat povuce u desno.E da , u mesto dok radi na ler cuje se lupkanje ( kao metal o metal), a dvaput dok sam ga vozio culo se kao da je neki sraf (ili otkud znam) otpao ,dodjem kuci pogledam ali nevidim gde i sta.Sraf gde se ispusta ulje nevidim ima samo jedan koji ulazi vodoravno u blok.E da servis ga je pregledao i kao sve je u redu samo je radilica-klipnjaca malo kriva i zbog toga se i cuje. Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750S

Nisam neki veliki strucnjak ali mislim da za pocetak stavis novu svecicu i proveris kablove i struju. Imao sam problem kad mi je motor katastrofalno radio,tresao se, sam dizao obrtaje, purnjao crn dim iz auspuha i nije mogao normalno da se vozi. Bio sam kod majstora jer kontam da ima vise iskustva, ni on nije znao sta mu je i vec sam imao u planu da otvaram motor. I na kraju bezveze zamenio glupu svecicu (koja je inace bacala varnicu) i motoru odjednom nije nista, kao da sam pritisnuo reset dugme. Meni i dalje nije jasno sta se tu zapravo dogodilo. :D Ako nije neki slican glup kvar, normalan za kineske motorcikle zahvaljujuci njihovoj losoj zavrsnoj obradi i jeftinim materijalima koriscenim pri izradi onda ne preostaje drugo sem da otvaras masinu, to ulje u auspuhu ne uliva bas poverenje.

Probacu nove svecice,kablovi i struja su u redu a motor ne trese ni u voznji ali hoce da sam podize obrtaje.Nije crni dim nego je mozda veca smesa jer bas u tom cilindru je masno mada... ne znam( mozda nije samo dobro dobro nastelovan), u drugi cilindar je suva garez i taj kasnije proradi.

Posto sam zamenio svecice problem je isti,ovaj sto je suv cilindar kasnije radi a ovaj sto je mastan pali iz prve.Interesuje me da li serviseri za princa mogu da odrade i mog qm, i kao sto je rekao Icatenej, agregati sva tri su ista ( qm250,kinroad xt250-16 i sprint princ 250-5) a ventili da li su i oni istih dimenzija.?. Kojeg mi majstora u ZR preporucujete? Hvala svima koliko god da vas ima.

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 E

Za pocetak nece nista da te kosta da se proveri sta nije ispravno. A posle ces videti i sam koliko koji deo kosta pa ces da kazes dal´ hoces bilo sta da radis,u svakom slucaju jeftinije ces proci nego kod bilo koga drugog :) i jos dobijes garanciju, bolje od toga nema :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja