Jump to content

Moto Zajednica

Upalila se lampica za ulje

Recommended Posts

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

U pitanju je ninja zx6r 636 03-04 generacija.

ujutru sam ga upalio i lampica se ostala da gori. ja pogledam nivo ulja kad ono nesto brljavi po minimumu. dospem litru ulja koje je prethodni vlasnik sipao (castrol power racing 10w50), ono opet na minimumu. dospem jos pola litre i ono dodje na ful. upalim motor lampica i dalje radi. odvrnem filter malo upalim ga da izadje vazduh kad ono ne baca ulje javim ortaku da je izgleda crkla pumpa (iako je on rekao da je skoro neverovatno da crkne, ali eto) ubi me sad razmisljanje o svemu jer tek u sub nosim motor kod starog vlasnika, on je i majstor pa da pogleda. nisam planirao da izdvajam kes za ovaj problem, ali kad me krene krenulo me je. jako se tripujem jer je potrosio toliko ulja, a radio normalno i molim boga da nije motor sjeban. sta bi mogle da budu posledice svega ovoga i koliko ce sve to zadovoljstvo kostati? jel ima neko predstave? ja se ubi razmisljajuci, jer i treba preko grane da idem, pa jos da mi se to desilo u putu... ne smem ni da zamisljam.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2999 postova
  • Motocikl: FleXeR

upalim motor lampica i dalje radi. odvrnem filter malo upalim ga da izadje vazduh kad ono ne baca ulje

Bas si mu ga pomogao....... Odakle ti ta ideja???

to ameri zovu burping the filter da izadje vazduh pri menjanju ulja jer se posle promene nekad lampica upali zbog vazduha u sistemu.

• Drug član, 1376 postova
  • Motocikl: SMC 300

Gde je davac pritiska ulja? Vidi tu dal ce da baci ulje kad zaverglas.Prvo skini davac.

Nije prolupao, ak ne lupa, nemoj da radi tako,dok ne ispitas sistem za podmazivanje.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Gde je davac pritiska ulja? Vidi tu dal ce da baci ulje kad zaverglas.Prvo skini davac.

Nije prolupao, ak ne lupa, nemoj da radi tako,dok ne ispitas sistem za podmazivanje.

Nije prolupao al je tu jer je nacet,isti slucaj kod mene nije prolupao al se pojeli leteci lezajevi i mala pesnica i osovinica klipa....

• Member Title, 254 postova
  • Motocikl: S1000RR

Mohikanac ti kao da si rastavio njegov agregat pa sada pricas coveku koji je kvar?

Nije svaki put kada se upali lampica crkao motor...

• Podržavam 3

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

onako laički, da je prolup`o il` da je "načet", teško. verovtno bi i sam primetio neke sitne promene u zvuku. a to što ti potrošio ulje je verovatno zato što ga nisi ni kontrolis`o. a to što ti svetli lampica-dioda, možda se zglavio davač signala za paljenje iste, pa si ti tek onda i obratio pažnju na nivo ulja i vid`o da kodža fali. `oću da kažem da je možda dobro što je verovatno zaglavio sistem za paljenje lampice, jer si makar obratio pažnju na nivo ulja i tek tad video da fali. eto, nadam se da je samo to u pitanju.

• Podržavam 1

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Mohikanac ti kao da si rastavio njegov agregat pa sada pricas coveku koji je kvar?

Nije svaki put kada se upali lampica crkao motor...

Naravno da nije,postoji mnogo glupih stvari da se upali lampica,ali u slucaju da motor ostane bez ulja ili sa malim pritiskom jako brzo odu lezajevi.....prosto i jednostavno....inace yamahe uglavnom imaju merac nivoa goriva a ne pritiska,a meraci nivoa hoce da lazu kad je gusce ulje,na naglim ubrzanjima........

izgleda je bila lazna uzbuna. ipak se pojavio mehur u sistemu/pumpi ili ko zna gde. skinut je ceo filter i imao je zastoj od jedno ssekund i onda je krenuo da baca ulje. nista nije naceto, sjebeno, izjedeno cuje se ninja kao i pre. nije cak ni toliko ulja pojeo jer sistem nije radio kako treba. sve u svemu meni pao kamen tezak par stotina eura sa srca. doduse promenjeno ulje i zamenjen lanac i lancanici. sad jos samo registracija...prava sitnica...ali ljubav je to. :zdravo:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja