Jump to content

Moto Zajednica

pritisak ulja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 310 postova
  • Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100

pojavio mi se problemsa lampicom za pokazivanje pritiska ulja,naime izvršio sam zamenu ulja u motoru. Takođe sam zamenio i filter za ulje. Sada kad dam kontakt ne svetli lampica za ulje,kad zaverglam da upalim motor onda se pali lampica kad motor proradi lampica se gasi normalno Ima li neko rešenje problema? :stabre:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 232 postova

mislim da ti je ulje pregusto pa se preprecilo kod indikatora pritiska ulja, da sam na tvom mestu ja bih skinuo karter i promenuo lezajeve na radilici

a kada si vec skinuo karter mozda bi i trebao kupiti jedno cetiri litre kompresije od viska glava ne boli..1lol.gif1nanana.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Промени давач притиска уља, али за почетак позајми, набави, механички сат за притисак уља (манометар), изврни давач, заврни манометар ( ту ће ти требати највероватније нека редукција, холендер) , упали мотор и провери притисак на леру минимум 0,5 бара а нормално је око 1,5 бара на већини мотора, на већим обртајима од 2,5 до 4 бара. Ове вредности се односе на загрејан мотор.

Што се тиче давача притиска уља он гаси лампицу отприлике на 0,5 бара (од 0,3 до 0,6 бара зависи од модела мотора).

То што се теби десило баш кад си променио уље доказује да је давач неисправан то јест чим је давач (гумена мембрана у давачу) добила мало гушће (ново) уље он је отказао послушност. То се дешава зато што гумена мебрана у давачу отврдне (изгуби еластичност) и неради добро :staa2: а радила је са ређим уљем :stabre:

Можда сам га мало закомпликовао у објашњењу ал` јбг:neznam:

А мерење притиска уља са механичким манометром ти саветујем да одрадиш , превентива је чудо :takoje: (ја користим манометар од трактора фергусон 539 и доста је прецизан, наравно направио сам разне прикључке)

Поздрав :zdravo:

hvala na savetu prvo moram naći novi davač pritiska Ato će bitiverovatno malo teže jer je ovo stariji model Yamaha xj 650 seca 83 god.Aza mehaničko merenje neće biti problem pošto sam ija neka vrsta majstora pa se razumemu dosta toga. Ako je da se skarabudji tu sam!!!!:takoje:

• Drug član, 1706 postova

Posto je stariji motor, u zavisnosti od davaca, mozda ga mozes ocistiti (ili oprati benzinom i sl). Ja sam imao ranije slican problem pa su mi rekli da se nekada desi na nesto (recimo metalni opiljci) udju u davac i kada se opere proradi ko nov... Ako je vec los operi ga `pa sta mu bog da`.

• Drug član, 2849 postova
  • Motocikl: strom 650

Koje si ulje sipao? Verovatno je pregusto. u taj motor 10-40.

Tvoj motor nema merac pritiska ulja nego merac kolicine.Desava se da pri verglanju podigne svo ulje iz kartera i merac ostane na suvom ,a ulje posto je novo i verovatno gusce nego sto treba nemoze dovoljno brzo da se slije pali se lampica.Kad se ugreje to se nece desavati al moja preporuka je redje ulje i dolij ga malo preko mere.

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Колега ЈевтаНС је у праву твоја јамаха има давач нивоа уља :takoje:

Провери колико имаш уља у картеру и то је то...

yamaha-xj650.jpg

број 36 на шеми.

Поздрав за експерта од стручњака :zdravo:

Tvoj motor nema merac pritiska ulja nego merac kolicine.Desava se da pri verglanju podigne svo ulje iz kartera i merac ostane na suvom ,a ulje posto je novo i verovatno gusce nego sto treba nemoze dovoljno brzo da se slije pali se lampica.Kad se ugreje to se nece desavati al moja preporuka je redje ulje i dolij ga malo preko mere.

sipano ulje 10-40Agip 2,5l koliko i piše na čepu .hvala na informaciji o aparaturi za merenje ulja. možda me nisi razumeo uvezi lampice kad svetli . Kad dam kontakt lampica ne svetli a kad zaverglam lampica zasija 1sekundu i dok motor upali ona se odmah gasi kao što je normano bilo i pre.

• Drug član, 2849 postova
  • Motocikl: strom 650

sipano ulje 10-40Agip 2,5l koliko i piše na čepu .hvala na informaciji o aparaturi za merenje ulja. možda me nisi razumeo uvezi lampice kad svetli . Kad dam kontakt lampica ne svetli a kad zaverglam lampica zasija 1sekundu i dok motor upali ona se odmah gasi kao što je normano bilo i pre.

To tako treba

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja