Jump to content

Moto Zajednica

CBR 900 RR ili R1

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Honda CBR 98/99 ili R1 2001 ????????

Misljenja, saveti, preporuke od onih koji su vozili navedene motocikle...cujem da R1 ima problema sa menjacem, namotajima... pa sam u dilemi...

post-15485-0-29313000-1332334441_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova

privrzeniji sam hondi, narocito ovom modelu jer je lep i nikad nikoga nisam cuo da se zalio na taj motor...ali ipak R1 mladja, realno i lepsa samo me buni sto nisam cuo bas reci hvale za nju...a i cena im je u ovom slucaju priblizna

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

900RR sam imao (RC33) a R1 samo vozikao. Honda je pitomija i za nekoga sa manje iskustva laksa za voznju,mozda ce i oprostiti gresku ali R1 ne prasta! Ako ces za lov na pichetinu onda R1 :lol: R1 lepsa,laksa,mladja ali skuplja za odrzavanje i kako svi kazu kvarljivija!

• Podržavam 1

• U prolazu, 18 postova

Evo nesto od mene vozio sam i hondu i r1 i gsxr itd....Sada sam staio na yamahu r1.... vozim i bratov Hondu transalp 600v 96 ili 7 god nzm tacno...

Sto se tice menjaca honda ima najbolji menjac od svih motora ali na yamahi menjac nista ne fali super radi ne tresne i te fore ja tih problema nemam...sto se tice brzine r1 je suvisna ide u sve brzine na tocak i jak je dosta motor r1 je udoban za vozaca ali za suvozaca nije..i yamaha i honda su dosta dobri motori...koji god da uzmes neces da se pokajes. ako hoces motor za snagu ja ti preporucujem yamahu ako hoces motor kojim bi se vozikao i blejao uzmi hondu... Nzm druze zavisi mozes da uzmes hondu a da je u krs stanju isto tako i za yamahu.

Yamaha: Yamaha ide ludo i brzo lep zvuk izgled lep sve ribice se loze na to...

Honda : kvalitetan motor isto tako i jak

Oba su do jaja ali ja se na r1 ne bunim uopste posto ja vozim r1 znas i sam koji ti je moj odg R1 Ti ja predlazem !

Pozdrav i ne zaleci se nikako!!!

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100XX ;

Ako hoces kvalitet uzmi Hondu, a R1 ti je atraktivni i mladi motor.Ovo vazi samo, ako su motori u dobrom stanju, ako nisu bezi od njih.Poz.

Veruj mi na rec.

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

R1 ovaj model ima problem sa menjacem, trosi ulje kao bolesna, uglavnom su sve lupane il im je pucala konstrukcija repa, al je izgled atraktivniji, ima bolje kocnice, laksa je i neudobna je. Motor za stazu.

919rr ako je u pitanju ovaj sa slike 98-99 god je udobniji za putovanje, izdrzljiviji 2 puta od R1, ne trosi ulje, kvalitetniji u sakom smislu.. mane su mu regler, i prednja guma 16 coli.. Potrebno mu je staviti teflon creva i joskin regler, eventualno prednju felnu od 600f3 i miran si!!!

Nadam se da sam pomogao :takoje:

• Podržavam 2

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: R1 prodat... uskoro, vrlo uskoro nesto novo/polovno.....

iako vozim R1 moj ti je savet Honda... i sam imam u planu neku 954 u solidnom stanju ako ispadne...

• U prolazu, 1 post

imao sam cetiri R1 unazad i trenutno imam R1 2004.Kada budem menjao motor opet R1 samo mladji.greske ne prasta to sam se uverio,cak ni najmanje ali moze normalno da se vozi ako si i sam normalan.sto se tice odrzavanja nikada ga nisam imao,jer je svaki bio dobar i bez potrosnje ulja,ako je kvalitetno i ako nisi na tocku veci deo vremena od cega i strada menjac.nezgodno je sto stize u pogresne ruke a neki i zavrsavaju svoj zivot sa njim.poredjenje sa Hondom ne postoji bar po dizajnu,nonda je iz nekog proslog doba.delova ima,nisu preskupi kod nas a pogotovu na e bay-u preko.2001 ima karburatore i ako su dobro nastelovani ne prave probleme.od diode krece ubrizgavanje a to je vec sasvim drugi motor.imao sam i srada pre i neuporedivo je tezi za voznju,masivniji i glomazniji,tako da kad sednes na R-a sve deluju lako ali tu i jeste zajeb.nadam se da sam ti pomogao,kakav god motor kupio gledaj samo da je u dobrom stanju koliko je to moguce.

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR 7 S

Brate sa ovim se gine dok kažeš keks...

Kad već uzimaš R-a onda ideš na fazon ribice ludilo (pošto predpostavljam da ne voziš trke za šta je i pravljen R) što implicira da bi trebao da uzmeš R1 jer je lepši...

Ma obe su predobre mašine, ja bi išao na eci peci pec... :nanana::zdravo:

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

CBR ili R1

Cbr - poznat model,,ova serija sto vi trazite je neka redizaj ili ti face lifting tj. na njemu su svi problemi koje su imali predhodni modelu pokusani da se isprave,,al su na njemu ostale opet neke mane!!! Dosta tih hondi ima proble sa mjenjacom, regler im je mana u svakom slucaju!!! Meni licno za neke stvari je staromodan,tipa siroki rep,stari tip prednje viljuske, Chok!!! opet pored svega toga HONDA je to!!!!

R1 2001- kao i cbr Face lifting. Dosta stvari modifikovano u odnosu na 98-99. Skroz druga elektornika i paljenje, drugaciji mijenjac,karike druge...Pokazao se kvalitetno (ne sad sto ga imam) nego prelazi dosta,,pa kazu u odnosu na stare Yamahe prece 15,000-20,000km vise pa da pocne da trosi ulje! E Sad opet pored svega toga,meni se licno nesvidja to sto mu je rep u sklopu rama zavaren,nije da se odvrce na sarafe. Ako ga kupis, predlazem ti od dorada da stavis teflonska crijeva na kocnice,,,,a tek kad bi stavio pumpu kocinu stavie od modela 2004,,,sto se tice staze treba mu Naprijed Ohlins (to sam odmah stavio 2003god, tad je prva registracija bila) Planiram da stavi i nazad ohlins i to je to...

motor ima dosta korisne snage,za ulicu nama netreba jaci,,,sve zadovoljava,,i prodajni je!!!

Mislim da je bolje da kupis R1!!!

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

ako vrijeme posluzi!!! Dolazim u Indjiju, pa ako si blizu provozaj se i pogledaj moju R1 2001

Prvi vlasnik, Prva registracija 2003, sve u tip top stanju!!! Parkiraj kog god hoces CBRa pa nek ti srce odluci!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja