Shuster 151 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pozz drugari forumasi ,pomozite ako mozete jer ne znam sta cu dalje ciniti.... Vozim ovaj motor vec tri sezone ali na pocetku prosle posle malo intenzivnije off road voznje sam osetio da mi prednja viljuska veoma lako propada do kraja,pomislio sam da nije ulje u stapovima problem,promenim ulje jer su semerinzi bili dobri,sipam silkoline 10w koliko treba,jedno vreme je viljuska dobro spilovala ali kasnije je opet postala premeka,proverio sam ulje nije nigde iscurelo to je sigurno,sad ne znam sta dalje da radim ,da li je neko imao slicni problem???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10323 Napisano Mart 18, 2012 Hronični Motociklopata, 7277 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Prijavi odgovor kao problematičan mozda opruge? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Mart 18, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan probaj sa atf uljem..ili,,mozda da promenis opruge.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5698 Napisano Mart 18, 2012 Svakom po zasluzi, 12380 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Koja je Africa? RD03, RD04, Rd07? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Koja je Africa? RD03, RD04, Rd07? RD04 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5698 Napisano Mart 19, 2012 Svakom po zasluzi, 12380 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da si koristio kvalitetno ulje ali ne znam da li si samo odvrnuo ona dva mala šrafčića dole i istočio staro ulje i dosipao odozgo novo? Pravilno je izvaditi štapove, izvaditi "iznutricu" i izbaciti sav mulj iznutra pa tek onda naliti tačnu količinu ulja. Pokušaj sa 15W? Proveri dužinu opruga, piše u servisnom uputstvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 19, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je Africa? RD03, RD04, Rd07? RD04 Jedno netakticno pitanje . Koliko si tezak ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Koja je Africa? RD03, RD04, Rd07? RD04 Jedno netakticno pitanje . Koliko si tezak ? samo 85 kg.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 20, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan samo 85 kg.... Malo teorije koju bi volio da neko ispravi ako grijesim. Kao sto je Arakis rekao, prvo zamijeniti ulje i staviti novo, pa ako to ne pomogne onda probati sljedece: Ako su opruge omeksale od starosti i upotrebe, probleme bi se za prvu ruku dalo korigovati pravljenjem i umetanjem malog distancera iznad postojeceg koji je na slici oznacen brojem 11 a ispod male opruge oznacene brojem 9. Najjeftinije bi bilo probati umetnuti par podloski i time eksperimentisati sa preloadom, ili uzeti komad PVC vodovodne cijevi (one zelene) koja ima vanjski obim sto blizi unutrasnjem obimu viljuske. Ubacivati sekcije od par mm debljine i probati sta se desava. Sve ovo se moze uraditi bez skidanja viljuske sa motora, samo odvrtanjem kapice. Naravno, kvalitetnije rjesenje bi bilo staviti nove opruge . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5698 Napisano Mart 20, 2012 Svakom po zasluzi, 12380 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Već sam viđao takva rešenja sa umetnutom cevi u štap i time se opruga dodatno sabija a vile postaju "tvrđe" u vožnji. Samo, ne bih reskirao sa plastičnom cevi, velike su sile u štapovima koje pravi opruga i mislim da bi se plastična cev oštetila i možda počela da kruni što nikako ne bi valjalo Shuster, ideš li često na off ili većinom voziš drumske varijante? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 20, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Već sam viđao takva rešenja sa umetnutom cevi u štap i time se opruga dodatno sabija a vile postaju "tvrđe" u vožnji. Samo, ne bih reskirao sa plastičnom cevi, velike su sile u štapovima koje pravi opruga i mislim da bi se plastična cev oštetila i možda počela da kruni što nikako ne bi valjalo Shuster, ideš li često na off ili većinom voziš drumske varijante? To sa PVC cijevi nisam mislio kao trajno rjesenje, nego kao dio eksperimenta da se dodje do odgovarajuce duzine adaptera. Onog momenta kad bi dosao do zadovoljavajuceg rjesenja, treba izvaditi PVC, izmjeriti duzinu ukupne sekcije i odnijeti nekom tokaru da napravi metalni adapter tih dimenzija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...