Jump to content

Moto Zajednica

Africa twin problemi sa prednjom viljuskom

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Pozz drugari forumasi ,pomozite ako mozete jer ne znam sta cu dalje ciniti....

Vozim ovaj motor vec tri sezone ali na pocetku prosle posle malo intenzivnije off road voznje sam osetio da mi prednja viljuska veoma lako propada do kraja,pomislio sam da nije ulje u stapovima problem,promenim ulje jer su semerinzi bili dobri,sipam silkoline 10w koliko treba,jedno vreme je viljuska dobro spilovala ali kasnije je opet postala premeka,proverio sam ulje nije nigde iscurelo to je sigurno,sad ne znam sta dalje da radim ,da li je neko imao slicni problem????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12380 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Vidim da si koristio kvalitetno ulje ali ne znam da li si samo odvrnuo ona dva mala šrafčića dole i istočio staro ulje i dosipao odozgo novo?

Pravilno je izvaditi štapove, izvaditi "iznutricu" i izbaciti sav mulj iznutra pa tek onda naliti tačnu količinu ulja. Pokušaj sa 15W?

Proveri dužinu opruga, piše u servisnom uputstvu.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

samo 85 kg....

Malo teorije koju bi volio da neko ispravi ako grijesim.

Kao sto je Arakis rekao, prvo zamijeniti ulje i staviti novo, pa ako to ne pomogne onda probati sljedece:

Ako su opruge omeksale od starosti i upotrebe, probleme bi se za prvu ruku dalo korigovati pravljenjem i umetanjem malog distancera iznad postojeceg koji je na slici oznacen brojem 11 a ispod male opruge oznacene brojem 9.

F__0800.jpg

Najjeftinije bi bilo probati umetnuti par podloski i time eksperimentisati sa preloadom, ili uzeti komad PVC vodovodne cijevi (one zelene) koja ima vanjski obim sto blizi unutrasnjem obimu viljuske. Ubacivati sekcije od par mm debljine i probati sta se desava. Sve ovo se moze uraditi bez skidanja viljuske sa motora, samo odvrtanjem kapice.

Naravno, kvalitetnije rjesenje bi bilo staviti nove opruge :) .

• Svakom po zasluzi, 12380 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Već sam viđao takva rešenja sa umetnutom cevi u štap i time se opruga dodatno sabija a vile postaju "tvrđe" u vožnji. Samo, ne bih reskirao sa plastičnom cevi, velike su sile u štapovima koje pravi opruga i mislim da bi se plastična cev oštetila i možda počela da kruni što nikako ne bi valjalo :)

Shuster, ideš li često na off ili većinom voziš drumske varijante?

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Već sam viđao takva rešenja sa umetnutom cevi u štap i time se opruga dodatno sabija a vile postaju "tvrđe" u vožnji. Samo, ne bih reskirao sa plastičnom cevi, velike su sile u štapovima koje pravi opruga i mislim da bi se plastična cev oštetila i možda počela da kruni što nikako ne bi valjalo :)

Shuster, ideš li često na off ili većinom voziš drumske varijante?

To sa PVC cijevi nisam mislio kao trajno rjesenje, nego kao dio eksperimenta da se dodje do odgovarajuce duzine adaptera. Onog momenta kad bi dosao do zadovoljavajuceg rjesenja, treba izvaditi PVC, izmjeriti duzinu ukupne sekcije i odnijeti nekom tokaru da napravi metalni adapter tih dimenzija...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja