Jump to content

Moto Zajednica

Kloniranje kljuceva

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam.

U pitanju je Yamaha XT660R, ali verujem da je i kod ostalih modela (novijih) slicno.

Naime, kupio sam motor koji je imao samo jedan kljuc. Prvi vlasnik (bukvalno) je izgubio (citaj zena stavila na sigurno) master (crveni) i rezervni kljuc(crni). Posto je Yamaha "pametna" pa nije ostavila mogucnost narucivanja dodatnih kljuceva, a meni se nesto ne daje +-1000eura za novu bravu, ECU i ostalo sto mora da se menja za nov set kljuceva, raspitivao sam se o mogucnosti kloniranja istog. Negde sam procitao da je neko to uradio u BG-u i da je pored kljuca nosio i bravu i ECU i da su iz drugog pokusaja uspeli da odrade (radnja u trznom centru Vidikovac).

Bio sam kod jednog od poznatijih Niskih bravara, objasnio mu situaciju, dao sam kljuc, on ga proveri i kaze nema problema moze da bude gotov za 10 min. Pitam jel treba da dovezem motor ili da donesem ECU, kaze NE.

Napominjem da Yamaha tvrdi da je nemoguce dodati jos neki kljuc ako ne postoji master.

E sad moja pitanja su:

1. Da li je neko narezivao kljuceve bez mastera?

2. Koliko je bilo uspesno (da li ti kljucevi rade bez problema)?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: YAMAHA TT 600

Ja imam Yamahu xt 125 r . Za cijelih 5 e sam narezao indentican kljuc onome koji sam imao. i radi perfektno kao i original :D Motor je 2006 god. . vjerovatno je ista brava kao i na tvom motoru. :D

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: zx12r

http://www.ebay.com/itm/UNCUT-BLADE-KEY-FOR-Yamaha-XJ-XT600E-XTZ-XVS-XVS-1100-/270429273592?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3ef6d73df8&vxp=mtr

Evo ti ga kljuc,pise da nema cip unutra,ali da moze da se ubaci(ako ti je uopste potrebno).Ja sam tako kupio dva originalna i narezao kod kljucara(moji nemaju cip,pa nisam morao o tome da razmisljam).

Ako ti ne treba sa cipom onde je ovo jos bolje

http://www.ebay.com/itm/Blank-Key-Yamaha-XJR1300-XJR400-FZ400-YZF600-Red-/280700212337?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item415b095471

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

Kljuc mora biti kodiran da bi ti radio motor. Mislim da izrada kodiranog kljuca kosta oko 40e. Znam ovde u kragujevcu coveka koji to provereno radi. Ako te bude interesovalo javi se na PP.

1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6S

Imao sam isti problem ali sam ga rešio tako što sam naterao vlasnika da mi rodi rezervni i crveni kako god zna.Imaš i alternativu da ti se iskopira i ključ i kod.Evo ti broj od majstora iz Kruševca pa će ti on objasniti.Lakac mu je nadimak 064 3451766

• Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam.

@pospani

Hvala, nije problem narezati kljuc, vec u cipu u tom kljucu, ECU, km satu...

@sreten

Hvala,imam blanko kljuc sa cipom.

@Sipi, gola, mcm-racing

Hvala vam mnogo, vidim da znate u cemu je moj problem. Cena narezivanja i u Nisu je priblizna. Tvrde da ce da radi 100%, ali sto rece "mcm-racing" Yamaha tvrdi da je nemoguce prijaviti nov kljuc bez mastera (crvenog).

Zbog toga sam i postavio ovu temu, nije problem da bacim 50e, ali sta ako nesto zajebe pa ne mogu da ga uopste upalim?

@gola

Od radjanja nema nista, evo trazi ga vec 18 meseci koliko je motor kod mene i nista. Ako ovi u Nisu ne budu uradili kako treba zovem tvog majstora. Hvala.

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6S

Ako imaš blanko ključ sa čipom onda nije nikakav problem da ti prebaci isti kod sa starog na novi,jer ima aparat za čitanje koda i kopiranje istog.Meni je bio problem što nisam imao blanko ključ a ni čip,pa je i tu postojala altrnativa ;)

Ako imaš blanko ključ sa čipom onda nije nikakav problem da ti prebaci isti kod sa starog na novi,jer ima aparat za čitanje koda i kopiranje istog.Meni je bio problem što nisam imao blanko ključ a ni čip,pa je i tu postojala altrnativa ;)

Hvala. To sam trazio. :care:

Nedoumica je resena.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja