Jump to content

Moto Zajednica

Dominator, K&N filter

Recommended Posts

• U prolazu, 20 postova

Došlo vreme za zamenu vazdušnog filtera (U Louis-u 24 € K&N), pa me interesuje ima li svrhe stavljati ga pošto je i cena običnog približna.

Na Dominatoru je sve fabričko.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Тај филтер даје већи проток ваздуха, па ћеш морати да подешаваш карбуратор. То јест мораш му дати више горива,. Добићеш мало више снаге али и већу потрошњу. Ја сам више за оригиналну варијанту. К Н филтери су више за друмску варијанту. :zdravo:

• Podržavam 1

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: nekada Africa Twin

Tacno je ovo sto kaze foxmolder, ali mislim da je 24 eur izuzetno povoljno za k&n filter. Npr. za Africu je 65.

Ako stvarno kosta skoro isto kao obicni, na tvom mestu bih ga uzeo jer mislim da je sigurno kvalitetniji od nekog npr. Delo filtera (Louisova marka). Uracunaj i to da ti je neophodan i onaj k&n set sprejeva za ciscenje i podmazivanje koji je oko 15-20 eur, i dobar majstor da ti nasteluje karb.

Na snazi, samo sa filterom, ne verujem da ces nesto da dobijes a potrosnja ce da skoci ali ni to ne verujem da je nesto drasticno.

k&n ce da ti traje godinama, i cesce ce da ti bude cistiji, jer kad ga operes i podmazes je svakako bolje nego kad papirni izduvas kompresorom.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Ima tu još jedna stvar. A to je veći usis traži veći izduv i više goriva naravno. Tako da ništa nećeš dobiti ako promeniš samo filter bez novog aupuha i novog štelovanja lkarburatora.

Ako baš hoćeš da motoru povećaš snagu onda treba da naručiš za dominatora nove bregaste, ventile... Imaš za dominatora u Amrici da kupiš već gotove setove sa prepravljenim uglovima bregova za povećanje snage.

Za više informacija pitaj Grnca sa foruma. On je naručio iz Amerike i stigle su mu nove ali sa fabričkim merama (ne za friziranje).

• Vinyl rider, 818 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Upravo tako.

Ja sam se razmišljao da uzmem neki STAGE I ili STAGE II bregaste i ostale džidža bidže ali to zahteva kit komplet od 700ccm klip i cilindar (novu hilznu) a složićeš se da Dominator baš i nije neki motor za jurcanje pa (bar ja) nevidim neku svrhu svega toga.

Domino ima jedan cilindar i na toj mašini se i najmanja nepravilnost bilo čega odmah oseti, dal je svećica, loša karburacija, napuknuta usisna grana, raštelovana mašina . . . . . . 1 cilindar ako je sve u super stanju mora da radi savršeno , tup-tup-tup-tup...

Više vazduha pravi siromašnu smešu, daj veće dizne, šteluj karburaciju, daj novi auspuh, opet nešto nevalja - vrzino kolo.

Ako ti je frka za kintu evo ti savet: u nju ide normalan papirni filter, mnogi su platili školu sa raznoraznim dobavljačima i po cenu KN filtera dobijali ovaj normalni i tako dalje. Odeš u prodavnicu Škodinih auto delova i tražiš filter vazduha za Škodu 120L . Košta 240 dinara i kad stigneš kući premeri dužinu starog Hondinog filtera i onda Škodin sa finim makazama za lim presečeš na pola , od jednog dobiješ DVA za budalastu cenu - a radi savršeno.

Jednostavno nevidim svrhu budženja Dominatora da bi umesto 150 išao 160 a ulog je veliki a o radu i izgubljenom vremenu da i ne govorim. Mnogo je jednostavnije uzeti druge lančanike i dobiti na malo brzini. Snage ima sasvim dovoljno.

Jedina velika zamerka na Dominatora je ta što motor PLAČE za šestom brzinom.

• Zainteresovan, 924 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Tacno

Cesto mi se desi na otvorenom putu da stisnem kvacilo i guram menjac gore a on ne ide dalje.

A ovo za filter znao sam da ide od neke Skode ali nisam znao tacno model (ja mislio da je od Favoritke). Hvala za info.

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Tacno

Cesto mi se desi na otvorenom putu da stisnem kvacilo i guram menjac gore a on ne ide dalje.

ako vam je neka uteha, niste usamljeni :)

• Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Tacno

Ajoooj koliko sam puta bio u toj situaciji u ovoj ravnoj Vojvodini.

True, true . . . . . . :zdravo:

• Zainteresovan, 924 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Moje slatke muke

Sad u cetvrtak budim motor iz zimskog sna a u njemu ceka me 16 litara benzina koje treba potrositi. Gde li sad da se uputim?

Pa naravno ... FRUSKA GORAAAAAA !!!!

Ako ima zainteresovanih za laganica oranje neka se jave.

Ja moram da se organizujem i idem kod Ivana u BG da sredim vizir, to mi je prioritet.

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

dali iko od vas ima K&nN filter i dali je iko procitao sta pise u uputstvu za upotrebu istog?

slobodno stavi i ne razmisljaj, to je zamena za fabricki i ne trebaju nikakve prepravke, stelovanja ...

naravno to se odnosi na ulozak, a ne na pecurke

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja