nik_sa015 1881 Napisano Mart 19, 2012 Zainteresovan, 714 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan voze ljudi i bez kacige Transalp znaci uzivanje,i kaciga bez suncanog vizira zna biti problem po suncanom danu jos pogotovo ako je sunce ispred tebe.Ti sedis u uspravnom polozaju i ne mozes da drzis oborenu glavu da se zastitis od sunca (kao sto mozes na sportskom motoru),tako da ti mnogo znaci suncani vizir. A sto se tice mog Arai-a bucna dosta na Transalpu i malo vise mi je pritiskala obraze,model Viper GT. moja preporuka za kacigu ti je Scorpion Exo1000,bilo koja od novih modela.Ima suncani vizir,ima pinlock,kaciga je izvanredno tiha-vozio sam TA sa njom.unutra NE DUVA uopste ! A da se ne lazemo Shoei i duva i cuje se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 492 Napisano Mart 19, 2012 Zainteresovan, 706 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Husqvarne FE 350 Prijavi odgovor kao problematičan Jedini nedostatak je sto nema integrisane naocare za sunce,ali se to moze nadomestiti kupovinom jos jednog (tamnog) vizira. Doduse nije mali izdatak, oko 70 evra. A vizir se skida i postavlja (menja) bukvalno za 5 sekundi. Jos se nisam definitivno odlucio. Kada jednog lepog sunčanog dana budeš vozio putem koji ima dosta tunela, shvatićeš da ti to menjanje za 5 sekundi ništa ne vredi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano April 16, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posle mnogo premisljanja odlucio sma da uzmem Shoei Qwest. Vise o tome mozete OVDE procitati. Znam da je veoma tesko odluciti se za kacigu koja bi imala sve sto zelimo da ima i zbog toga svima hvala na sugestijama i savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...