Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa fzr 1000 exup

Recommended Posts

• U prolazu, 34 postova

Imam problem sa agregatom na pomenutom motoru.

Na leru se ne cuje nista (motor normalno radi)... Preko 6-7 hiljada obrtaja pocinje nesto da se cuje u masini.

Predpostavljam da je neki podizac.

Ako imate neku ideju pisite, posto nisam siguran sta se cuje. Da znam odakle da krenem da rasklapam masinu. :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Yamaha fz1

Da, ovo je dosta cudno... Ovde imas dezurnih "baba" koje sve znaju ali samo kada su u pitanju opsta mesta i nevazne stvari, kada je neki strucni problem, nema nikoga da se javi :-) sorry, ja ne mogu da ti pomognem, nemam pojma o ovome. Secam se da sam ovu temu trazio na googlu i uspeo sam da dodjem do nekih konkretnih odgovora..dakle google i surfuj

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Evo dežurne babe :D

Mislio sam da će ti do sad odgovorit neko sa više iskustva.

Ajd nam objasni prvo kakav je zvuk, pošto si napisao samo da se nešto čuje, ne i kako, jel lupa, kucka, škripi?

• U prolazu, 34 postova

Cuje se kuckanje u masini.... Kao da je neki ventil ili pak exap ventil prenosi taj zvuk pa se cini da je u glavi motora.

Masina je skinuta. Sve sam prekontrolisao. lezajevi su ok... U ulju nije bilo ni malo opiljaka a da je okrenuo neki lezaj ili da je poceo nesto da ostecuje pojavili bi se...

I ja sad sumnjam na exap ventil.

• U prolazu, 34 postova

Cak sad nisam siguran dal su hidropodizaci. Posto se plocice verovatno stavljaju ispod solja a ne odozgo da bi se videle.

Sto se tice exapa ne verujem da je on posto je cekicanje bas glasno! Posusacu da u toku dana postavim klip!

Prvo sam sumnjao na radilicu (neki lezaj) ali ipak taj zvuk dolazi iz glave. Posumnjah i na ventil, ali sam izmerio kompresiju i na svim klipovima je ok....

• U prolazu, 34 postova

Bio si upravu. Okrenuo je leteci lezaj na prvom klipu! Nije mnogo ostetio radilicu u klipnjacu. tj nije vidljivo golim okom ali dovoljno da ne moze samo da se stavi drugi lezaj.

Ima li ko da proda radilicu sa klipnjacama i lezajevima? Posto mislim da bi mi to bilo jedino dugotrajno resenje ovog problema. Ispravite me ako gresim...

Svaka cast na dijagnozi kvara! ;)

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Moze jednu dobru klipnjacu da skine sa svoje radilice,preracuna lezajeve ili naruci taj jedan nov i gotovo....

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Iskoristis jedan dobar lezaj i klipnjacu sa tvoje radilice ako su u toleraciji,ako nisu preracunas broj na klipnjaci i kolenu na radilici i narucis nov,svaki broj se oznacava sa bojom(pisu oznake na bloku mera spoljasnih lezista stabilnih lezajeva,na kipnjacama za klipnjace,a na radilici za za mere i stabilnih i letecih lezajeva)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja