coa76 0 Napisano Jul 7, 2014 U prolazu, 13 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki Burgman AN400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan i mene od skora zeza ista stvar pa pretpostavljam po ovom sto sam procitao da je regler jer akumulator je nov ali kad upalim motor i svetla napon je oko 12.7V a mislim da bi morao da bude barem iznad 13.5V da bi punio akumulator. Gde da nabavim regler tj gde ih ima na netu? Tnx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 7, 2014 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan imaš šemu, negde u ovom podforumu, o elektrici čini mi se, pomuči se i napravi sam, ima da budeš prezadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daki50 15 Napisano April 2, 2020 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Brod Motocikl: Yamaha FZ750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li je uredu da yamaha fz750 pri vecem gasu puni 15,2V ( ne prelazi preko) Kad sam oprao motor pocelo mi se desavati da kad se ugrije radi samo na 2 klipa a hladan normalno na 4. Uzeo sam veceras nove svjecice pa cu sutra probati sa njima ali sam citao da i regler moze bombinu zezati pa da provjerim da li je to dobro a na leru drzi oko 14VSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17381 Napisano April 2, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3702 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, daki50 je napisao: Pozdrav, da li je uredu da yamaha fz750 pri vecem gasu puni 15,2V ( ne prelazi preko) Kad sam oprao motor pocelo mi se desavati da kad se ugrije radi samo na 2 klipa a hladan normalno na 4. Uzeo sam veceras nove svjecice pa cu sutra probati sa njima ali sam citao da i regler moze bombinu zezati pa da provjerim da li je to dobro a na leru drzi oko 14V Sent from my iPhone using Tapatalk Napon od 15,2 V je ipak preveliki (predpostavljam da si merio kada je svetlo upaljeno). Normalni napon sa upaljenim svetlom i kada imamo preko 2.500 obrtaja je uglavnom 14-14,4V (max. do 14,7). Veći napon skraćuje vek akumulatora, ali ne verujem da je on uzrok što te zezaju bombine (takvi se problemi uglavnom javljaju kad napon pređe 17V). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daki50 15 Napisano April 2, 2020 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Brod Motocikl: Yamaha FZ750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta moze biti uzrok tome ( jeste a upaljenim svijetlom), on ima alternator a da li je stabilizator napona odma unutra ili negdje ovako kao na ostalim motorima ?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16212 Napisano April 2, 2020 Integrisan, 9358 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sranjce nakon pranja obicno biva vezan za probijanje varnice na relaciji bobine, kabla, lule il svecice..... tu negde mislim da ti grmi zec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daki50 15 Napisano April 2, 2020 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Brod Motocikl: Yamaha FZ750 Prijavi odgovor kao problematičan Osusio sam lule kompresorom i proslo je os tog vec 3 dana i opet isto, ja mislim da su svjecice ako ne onda je bombinaA pitam sta moze biti to da prepunjava na 15,2V ako ima alternator svojSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano April 3, 2020 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A gde meris napon? Direktno na akumulatoru ili negde na drugom mestu? I pogledaj da li ti je mozda losa baterija u multimetru.. Hoce sa losom bat da pokazuje veci napon. Lepo pricamo da nikad ne puskirate elektroinstalaciju ali eto muke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daki50 15 Napisano April 3, 2020 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Brod Motocikl: Yamaha FZ750 Prijavi odgovor kao problematičan Direktno na akumulatoru, danas sam uezo novi akumulator pa cu ga formirati i provjericu bateriju u multimetruSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano April 3, 2020 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ti imas alternator sa cetkicama? Onda je normalno da je toliki napon na akumulatoru. Ima nacin kako da se taj napon smanji na 14 V prevezivanjem instalacije i povezivanjem jednog relea. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daki50 15 Napisano April 3, 2020 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Brod Motocikl: Yamaha FZ750 Prijavi odgovor kao problematičan Da ima alternator kao na autu samo manjiDa li imas semu gdje se treba ubaciti relejSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano April 3, 2020 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan На четкице долазе две жице, једна је плус који иде директно са контакта. Пресеци ту жицу и повежи је на контакт 30 релеа. Контакт 87 повежи директно на плус акумулатора. Контакт 85 релеа повежи на плус контакта а 86 на масу. На 3000 обртаја, са светлима имаћеш 14 волти на акумулатору. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daki50 15 Napisano April 3, 2020 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Brod Motocikl: Yamaha FZ750 Prijavi odgovor kao problematičan Taj relej trebam kupiti ili vec postoji na motoru ? Predpostavljam da je vec tu kako mi objasnjavasPogledacu danas sve pa javimSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano April 3, 2020 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Мораш купити. И нађи неки квалитетан. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daki50 15 Napisano April 3, 2020 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Brod Motocikl: Yamaha FZ750 Prijavi odgovor kao problematičan To se moze iskoristiti neki od auta relejHvala puno javicu sta sam uradioSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano April 3, 2020 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Да. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...