Jovke_ 3 Napisano pre 8 sati U prolazu, 32 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima! nepristupacan je dosta, za koji dan cu sve da ga rastavim i detaljno proverim najvise me cudilo ujutru pali iz prve, a kad se zagreje (posle pauze 10-15min) mrtav... Ohladi se, posle 3-4 sata upali...dva puta me zeznuo na ulici, sad kad je u garazi lako cemo :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17782 Napisano pre 2 sati Integrisan, 9768 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Jovke_ je napisao: Hvala Vam na odgovorima Malo sam pozurio, sad provalio, cim lupnem anlaser odma zavergla i pali Da li se radi i ispalti remont ili kupovina novog... Skratile se četkice bato, izvrteo je taj mališa vise hiljada verglanja. Vreme je za remont ako smisla ima ili zamena polovnim dobrim (cica maca u džaku) ili novim koji je predpostavljam paprika skup u oem varijanti. Pre 9 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Rastavi ga, jako često se samo rotor "isprlja" na mestu gde se četkice naslanjaju, obrišeš dobro čistom suvom krpom i probaš. Moguće i četkice da su potrošene. Inače, inicijalno sam pomislio da su ti ventili pretegnuti, kad neće vruć da pali, ali bi anlasovao. Sad si me za srce ujeo Da se nauči nešto..... o kolektoru rotora. Kolektor na rotoru može se isprljati ali to neće uticati na njegovu ispravnost ako je dobrog stanja. On se može potrošiti ukopavanjem, gde obradom se samo zaleči (ne i izleči) problem, kad pogleda (električarski rečeno) tad je kraj. Menja se samo kolektor ili ceo rotor. Zamena je mukotrpan posao ali izvodljiv....nekoliko menjao tako da i to mogu objasnit ako treba.....a ne treba. Ulje može prodreti u anlaser i tad haos nastane, takodje i u alternator može ući. U tom slučaju prvo stradaju četkice. I tako bliže i tako dalje..... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10490 Napisano pre 1 sat BJB Maxi Scooter Club, 6730 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan spajanje tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...