cakired87 6 Napisano Februar 16, 2012 U prolazu, 40 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CBR 929 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, kupio skoro F2, pa posto relativno malo znam o njenoj proslosti, a i nisam vozio jace motore do sada, a uradio bih servis motora...zanima me da li neko zna i sta ko predlaze u vezi sledeceg : 1. Zamenio bih ulje i filter, da li znate koje ulje je najbolje sipati, i ako moze neki info gde naci? 2. Zamenio bih antifriz, ali se opet ne razumem koji sipati? 3. Koje svecice staviti, jer bih i njih zamenio, mada mislim da nema potrebe? Napominjem da nemam iskustva sa ovakvim motorima, pa zato i pitam kolege sa foruma da me upute... Unapred hvala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biker-1 270 Napisano Februar 16, 2012 U prolazu, 40 postova Motocikl: japanac na dugme Prijavi odgovor kao problematičan obavezno zameni i filter vazduha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 16, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Polusintetika 10W40. Ja uzimam MOTOREX u Centru S yajedno sa filterom. Filter ulja i vayduha imaju gotovo uvek na stanju. Samo su cene ... Vidi sa Berom, verovatno je jeftinije. 2. Antifriz vidi kakav ti je u sistemu, plavi ili crveni. Ja uzmem koncentrovani + destilovanu vodu, 2+2 i ostane mi više od litra rastvora. 3. NGK CR9EH-9. Ja ih uzimam isto u Centru S jer mi je najjednostavnije, ali sigurno postoji i finansijski srećnije rešenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
komaNS 338 Napisano Februar 16, 2012 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Nema :,-( Prijavi odgovor kao problematičan Druže ovo sam ja sipao u svoju p.s. napiši na koji email mogu da ti pošaljem kompletan service manual Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cakired87 6 Napisano Februar 18, 2012 U prolazu, 40 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CBR 929 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima koji su mi odgovorili Za koj dan videcu sta i kako, pa da ga opravljamo na voznju Moj mail je cakired87@gmail.com i hvala za service manual. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 18, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Služimo narodu! Pitaj ovde šta god ti treba. Ima nas puno sa F2, samo se baš ne oglašavamo - nema potrebe taj motorčić radi bez greške (osim španera). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cakired87 6 Napisano Februar 20, 2012 U prolazu, 40 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CBR 929 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam ulje Motul 5100 15/50 To sam nasao ovde u Zajecaru. Mozete li mi reci koji filter za ulje gde bih mogao da narucim,jer ovde u Za nema nigde :-( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cavalir 353 Napisano Februar 20, 2012 Never drive faster than your angel can fly, 109 postova Lokacija: Louisville KENTUCKY; EU Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr Prijavi odgovor kao problematičan Filter uzmi Hiflofiltro, vjerovatno ga je najlakše naći, a koji je za tvoj motor potraži na njihovom web-sajtu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cakired87 6 Napisano Februar 21, 2012 U prolazu, 40 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CBR 929 Prijavi odgovor kao problematičan hvala,taj sam danas i uzeo kod Grge u Knjazevcu :-) i pitanje u vezi antifriza,hteo bih da ispustim iz hladnjaka,ali kazu da treba i iz bloka,pa spominju vazduh u sistemu. sad ne znam gde na bloku da ispustim,a opet i ne znam koji antifriz da sipam,ovaj motul mi je malo preskup,mada ako mora,nek ide zivot :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Februar 21, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Antifriz se ispušta iz celog sistema preko "čepa" koji se nalazi na pumpi za vodu. Da bi postao pristupačan mora da se skine levi oklop (uvek gledano sa sedišta u smeru vožnje). Prati debelo donje crevo iz hladnjaka i ono te dovodi do pumpe. Pumpa je pričvršćena sa 4 šrafa u kvadratnom rasporedu. Između donja dva nalazi se još jedan šraf sa malo većom glavom od ona 4. To je čep za pražnjenje antifriza. Odvij ga i skini i čep hladnjaka da bi tečnost lakše isticala. Trebalo bi da prihvatiš antifriz u neku pogodnu posudu. Takođe treba isprazniti i prelivnu posudu koja je deo rashladnog sistema. To je plastična posuda koja se nalazi ispod sedišta sa desne strane. Prati tanko crevo koje polazi od hladnjaka, odmah ispod čepa i dovešće te do ove posude. Pre nego što zašrafiš nazad na pumpu čep za drenažu proveri njegov dihtung-šajbnu. Ako je oštećena zameni. Ako je bakarna užari je da povrati elastičnost. Kroz čep na hladnjaku ulij antifriz do prelivnog creva. Napuni i prelivnu posudu do gornje crte koja je sa zadnje strane, ali se obično slabo vidi. sačekaj malo, obično se nivo u hladnjaku spusti, pa dolij opet do čepa. Već sam ti rekao: Ako ti je u sistemu bio antifriz plave ili zelene boje sipaj takav. Ako je bio crven, koji koriste relativno novija vozila onda sipaj crveni. To su dve vrste antifriza koje nije baš najbolje mešati. Proizvođač, marka nisu važni, važno je da ne smrzava na niskim temperaturama koje se javljaju kod nas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cakired87 6 Napisano Februar 21, 2012 U prolazu, 40 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CBR 929 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze na ovakvom odgovoru. Pomogao si mi mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokic1 1 Napisano Mart 14, 2017 U prolazu, 65 postova Lokacija: beograd Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Jel može sintetičko ulje 10-40w da se sipa u F2? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokic1 1 Napisano Mart 26, 2017 U prolazu, 65 postova Lokacija: beograd Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari.Meni se dešava da skala temperature ode skroz blizu crvene zone,a ventilator radi.Šta uraditi,ili je to normalno. Malo me zabrinjava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10787 Napisano Mart 26, 2017 Hronični Motociklopata, 7445 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti fali vode u rashladnom sistemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokic1 1 Napisano April 20, 2017 U prolazu, 65 postova Lokacija: beograd Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko možda radio produženi vizir za f2.I ako neko ima neku sliku neka stavi,čisto da vidim.I vaša iskustva sa tim.Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokic1 1 Napisano Jun 19, 2017 U prolazu, 65 postova Lokacija: beograd Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav.Tek sada sam primetio zbog čega mi temperatura ide skroz do crvenog podeoka. kada ugasim svetla,temperatura odnosno skala mi padne dosta ispod crvenog polja.Samo da napomenem imam ugradjen xsenon. Šta raditi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokic1 1 Napisano Jun 19, 2017 U prolazu, 65 postova Lokacija: beograd Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Da ne zaboravim ima vode u sistemu(antifriz) i radi mi ventilator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fanatic93 2 Napisano Jul 20, 2017 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi Da li neko zna de ima da se nadju delovi za f2. ja sam iz bg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10787 Napisano Jul 20, 2017 Hronični Motociklopata, 7445 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj u oglasima "Kupujem Prodajem" imas tamo gomiletinu delova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokic1 1 Napisano Mart 20, 2018 U prolazu, 65 postova Lokacija: beograd Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Pozz.Kako najlakše da zamenim svećice a da ne skidam rezervoar. Dajte neki predlog? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3622 Napisano Mart 20, 2018 Zainteresovan, 439 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je na F3, ali možda ti pomogne A možda bude i ono dobro poznato, da posle izvesnog vremena i popuštanja živaca kažeš sebi "*ebo me pas što nisam odmah skinuo rezervoar" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...